|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
[K] Znaczniki do Władca Pierścieni LCG |
Autor |
Wiadomość |
Wajar [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 21 Paź, 2012 [K] Znaczniki do Władca Pierścieni LCG
|
|
|
Jak w temacie. Wszystko co pozwoli mi pograć we czterech. Myślę, że z powodzeniem się dogadamy. Zbędne karty z dodatków też chętnie przygarnę. |
|
|
|
 |
Lekt [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 25 Paź, 2012
|
|
|
Dobrym rozwiązaniem na powiększenie zapasów znaczników postępu, zasobów i obrażeń są małe szklane kamyczki ze szkła od Jabloneksu albo płaskie koraliki z warsztatów biżuterii robionej ręcznie. Stosunkowo tanie rozwiązanie, tylko trzeba się trochę naszukać. Warto, gdyż oryginalne kartonowe żetony szybko się zdzierają.
Specjalnie nie widzę sensu w kupowaniu drugiego ZP dla samych znaczników. Poziom zagrożenia można po prostu zapisywać na kartce, ale wykombinować inny sposób - bardziej efektowny i klimatyczny.
A propos żetonów, pamiętam jak przy niedawnej partyjce strefami Wiedzy i Przywództwa, po którejś tam rundzie zabrakło żetonów zasobów... |
|
|
|
 |
Meridion [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 31 Paź, 2012
|
|
|
Natomiast jako dodatkowe liczniki zagrożenia, proponuję dwie kości k10 |
|
|
|
 |
Lekt [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 14 Lis, 2012
|
|
|
Meridion napisał/a: | Natomiast jako dodatkowe liczniki zagrożenia, proponuję dwie kości k10 |
Tylko dwie k10? Widziałem niedawno sprytną kulę k100 - to raczej bardziej uniwersale rozwiązanie. Ewentualnie Jedna kość k10 a druga k10 ale dziesiętna. Wówczas osiągniemy liczbę maksymalną na kostkach 99 Dobrze kombinuję? |
|
|
|
 |
Kulgan [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 15 Lis, 2012
|
|
|
Lekt napisał/a: | Meridion napisał/a: | Natomiast jako dodatkowe liczniki zagrożenia, proponuję dwie kości k10 |
Tylko dwie k10? Widziałem niedawno sprytną kulę k100 - to raczej bardziej uniwersale rozwiązanie. Ewentualnie Jedna kość k10 a druga k10 ale dziesiętna. Wówczas osiągniemy liczbę maksymalną na kostkach 99 Dobrze kombinuję? |
Równie dobrze wystarczą 2 kości k10 - też możesz ustawić max 99 |
|
|
|
 |
JollyRoger1916 [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 04 Lut, 2013
|
|
|
Nikt nie chce sprzedać tych znaczników? Też bym chętnie kupił wraz z kompletem żetonów z jednego CS. Ewentualnie jakieś karty, ale wątpię, żeby ktoś sprzedawał finty, Gandalfy, czy nieoczekiwane odwagi Zależy mi głównie na żetonach, bo w sumie nie są jakieś wybitnie ważne, wystarczą jakieś koraliki, czy coś, ale chciałbym mieć jednak 2 komplet. |
|
|
|
 |
Kulgan [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 04 Lut, 2013
|
|
|
JollyRoger1916 napisał/a: | Nikt nie chce sprzedać tych znaczników? Też bym chętnie kupił wraz z kompletem żetonów z jednego CS. Ewentualnie jakieś karty, ale wątpię, żeby ktoś sprzedawał finty, Gandalfy, czy nieoczekiwane odwagi Zależy mi głównie na żetonach, bo w sumie nie są jakieś wybitnie ważne, wystarczą jakieś koraliki, czy coś, ale chciałbym mieć jednak 2 komplet. |
Zrób sobie żetoniki o wartościach 5 i 10 (albo także 2, jak będzie potrzebne) i naklej na obecne - dobrze spełniają swoje zadanie |
|
|
|
 |
JollyRoger1916 [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 05 Lut, 2013
|
|
|
Niegłupie Dzięki za pomysł. |
|
|
|
 |
sebjas85 [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 07 Lut, 2013
|
|
|
Witam Władcy!!
Ja chętnie sprzedam władce w całości. Jest kompletna ale była używana. Jak ktoś jest chętny by kupić to zapraszam. |
|
|
|
 |
TomB [Usunięty]
|
|
|
|
JollyRoger1916 napisał/a: | Nikt nie chce sprzedać tych znaczników? Też bym chętnie kupił wraz z kompletem żetonów z jednego CS. Ewentualnie jakieś karty, ale wątpię, żeby ktoś sprzedawał finty, Gandalfy, czy nieoczekiwane odwagi Zależy mi głównie na żetonach, bo w sumie nie są jakieś wybitnie ważne, wystarczą jakieś koraliki, czy coś, ale chciałbym mieć jednak 2 komplet. |
Kiedyś na tym forum przeczytałem, że gra jest ograniczona do tylu znaczników, ile jest w podstawce i jak się skończą np. żetony zasobów to nie pobierasz następnych. Czyli tak nie jest, czy dodatkowy komplet jest potrzebny do gry w trójkę-czwórkę? W dwójkę nam chyba nigdy nie zabrakło znaczników, ale może nowe przygody wymagają więcej (nie jestem jeszcze na bieżąco)?
Na BGG ktoś wrzucił żetony z wartościami 5 i 10 do wydruku. |
|
|
|
 |
crabtree [Usunięty]
|
|
|
|
@TomB
A jeśli skończą się znaczniki obrażeń to wszystkie postacie i potwory nie otrzymują dalszych obrażeń?
Zdarzyło nam się kilka razy, że zabrakło żetonów zasobów w grze 2-os. No i braliśmy żetony postępu. |
|
|
|
 |
TomB [Usunięty]
|
|
|
|
Prawda, rany bym zadawał, gdybym był w takiej sytuacji. |
|
|
|
 |
Kulgan [Usunięty]
|
|
|
|
TomB napisał/a: | Na BGG ktoś wrzucił żetony z wartościami 5 i 10 do wydruku. |
Gram takimi żetonami i przydają się, szczególnie na Questy wymagające wielu żetonów postepu |
|
|
|
 |
crabtree [Usunięty]
|
|
|
|
Na questy kładziemy żeton rany który u nas ma wartość 5 punktów postępu |
|