Plansza do gry |
Autor |
Wiadomość |
nrs3 [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 19 Mar, 2013 Plansza do gry
|
|
|
Chciałem pograć z kolegami przez internet w GOT podobnie jak robicie na tym forum.
Aby przekazywać rozkazy animatorowi i dbać o aktualizacje jednostek na planszy stworzyłem prostą stronkę (tylko js po stronie przeglądarki):
http://94.23.0.158/~softospl/GOT/got.html
Po kliknięciu ikonki zapisz info o polach lądują w URLu i można już komuś go podesłać. (Parę linków tworzy historie gry)
Jakbyście chcieli coś poprawić - to poprawcie:) (pomogę jakby komuś się spodobała) |
|
|
|
 |
Dredzilla [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 19 Mar, 2013
|
|
|
Te rozkazy jakies duze wyskakuja, to tak ma byc? |
|
|
|
 |
nrs3 [Usunięty]
|
|
|
|
Taki był zamysł, by były półprzezroczyste i dobrze widoczne, jakoś nam bardziej pasowały niż kolejny kafelek po jednostkach. |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
A jak te rozkazy umiescic na mapie? |
|
|
|
 |
nrs3 [Usunięty]
|
|
|
|
Umieszczanie rozkazu:
- klikasz na pole na którym chcesz umieścić
- otwierasz dodatkowe menu z rozkazami przyciskiem z rozkazem (tam gdzie jest krzyżyk czerwony - brak rozkazu)
- klikasz wybrany rozkaz |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Rozkaz zasłania jednostki, tak ma byc? |
|
|
|
 |
Dredzilla [Usunięty]
|
|
|
|
no wlasnie slaboze nie widac co stoi na polu |
|
|
|
 |
Georgie [Usunięty]
|
|
|
|
do tego przydała by sie jakas opcja podglądu całej mapy albo chociaz jej wiekszej czesci, zeby lepiej widac sytuacje "globalną" nie wiem po co taka duża ta mapa |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
A ja dla odmiany napisze inaczej zajebista robota nrs3 wymaga to drobnych zmian, ale fajnie ze udostępniles, a tu tylko to zle tamto zle i dlatego ten kraj wyglada jak wyglada:p
EDIT: Jak to mowi Ferdek Kiepski wszyscy mądrzy, a robic nie ma komu |
Ostatnio zmieniony przez Gog Wto 19 Mar, 2013, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Gogu, daj spokój - wiadomo, że to ekstra pomysł |
|
|
|
 |
Dredzilla [Usunięty]
|
|
|
|
Pomysl mega, tylko trzeba to dopracowac i o to chlopak poprosil- o rady |
|
|
|
 |
nrs3 [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 20 Mar, 2013
|
|
|
Dzięki za odzew - daliście mi parę fajnych pomysłów jak można to ulepszyć. Zrobię update w tym tyg.
Georgie napisał/a: | do tego przydała by sie jakas opcja podglądu całej mapy albo chociaz jej wiekszej czesci, zeby lepiej widac sytuacje "globalną" | - póki co mapa dostosowuje się do szerokości przeglądarki - jak zwęzisz okno to będziesz miał całą. |
|
|
|
 |
karol399 [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 21 Mar, 2013
|
|
|
A i jeszcze malutka korekta ktorej nie zdolalem wyczyta, moze ktos juz o tym wspomnial...
rozkazy moglyby miec mozliwosc przenoszenia/poruszania, ewentualnie jakies szmery-bajery z ta przezroczystoscia, przy najechaniu myszką |
|
|
|
 |
|