Pytanie prawie początkującego :) |
Autor |
Wiadomość |
Goblinszaman [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 26 Mar, 2013 Pytanie prawie początkującego :)
|
|
|
Witam!
Mam pytanie dotyczące zakupu podstawki do warhammera Inwazji, od niedawna zacząłem sie interesować tą grą i wraz z dwoma kolegami postanowiliśmy zacząć przygode z tą karcianką. Chcielibysmy złożyc sie we trzech na zakup, pytanie tylko czy to dobry pomysł, bo z tego co wiem można łączyc w jednej talii siły "dobra" i np. gdybym ja zagarnął imperium a jeden z kolegów krasnoludy to juz odpadnie mi połączenie tych nacjii w talii. Napiszcie mi proszje jak to wygląda czy najlepszym pomysłem jest złożenie sie na podstawke we dwoch? |
|
|
|
 |
Dziobak [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 27 Mar, 2013
|
|
|
Jak problemem jest kasa, to poszukajcie na allegro, czy czymś podobnym, czy ktoś nie sprzedaje kompletnego zestawu dla konkretnych ras albo setów...
Jeśli jednak chcielibyście na poważnie / turniejowo, to najprostszą opcją byłoby kupić po jednym zestawie na głowę, żeby mieć każdą kartę z danej rasy po trzy sztuki i neutralne w zapasie. Ale to jest już poważna sprawa i zdecydowanie za droga na sam początek zabawy... |
|
|
|
 |
morphine [Usunięty]
|
|
|
|
Dziobak napisał/a: | najprostszą opcją byłoby kupić po jednym zestawie na głowę, żeby mieć każdą kartę z danej rasy po trzy sztuki |
W podstawce nie ma wszystkiego po 3 sztuki. |
|
|
|
 |
Goblinszaman [Usunięty]
|
|
|
|
dzieki |
|
|
|
 |
Dziobak [Usunięty]
|
|
|
|
morphine napisał/a: | Dziobak napisał/a: | najprostszą opcją byłoby kupić po jednym zestawie na głowę, żeby mieć każdą kartę z danej rasy po trzy sztuki |
W podstawce nie ma wszystkiego po 3 sztuki. |
Oczywiście, że nie ma, dlatego każdy z trójki znajomych miałby kupić po podstawce i podzielić się rasami. Wtedy nawet karty pojedyncze będą w trzech kopiach, a neutrale będą rozłożone jak przy zakupie zwykłej podstawki... |
|
|
|
 |
morphine [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 28 Mar, 2013
|
|
|
... nie skumałem do końca. pardon |
|