|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
Podpalenie i kontrola jednostek. |
Autor |
Wiadomość |
Susa [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 28 Wrz, 2013 Podpalenie i kontrola jednostek.
|
|
|
Dwa pytania:
1. Jeden gracz zagrywa Podpalenie i odrzuca ostatnią kartę z ręki, żeby wykorzystać efekt Podpalenia. Czy mogę w odpowiedzi spaczyć Królową wiedźm i odrzucić tę ostatnią kartę, czy jest ona w jakiś sposób kosztem zagrania Podpalenia?
2. Czy gracz kontroluje jednostki na swoim stosie kart odrzuconych?
(Sytuacja wygląda tak: spaczam legendę, żeby z Liber Mortis zagrać Gwiezdnego Smoka na swoje królestwo. Czy w tym momencie przeciwnik może zagrać Tarczę Saphery i anulować akcję Liber Mortis?) |
|
|
|
 |
Virgo [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 29 Wrz, 2013
|
|
|
1 Jest kosztem, zostaje odrzucona w momencie aktywowania podpalenia.
2 Tarczy nie rzucisz na jednostkę poza grą. |
|
|
|
 |
dorotasegieda [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 03 Paź, 2013
|
|
|
Ad. 1 Jest to koszt, karta zostanie odrzucona w momencie podpalenia
Ad. 2 Tak jak wyżej kolega napisał tarcze używasz tylko na jednostkę w grze |
|
|
|
 |
Susa [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 07 Paź, 2013
|
|
|
Dziękuję bardzo za odpowiedzi.
A jeszcze przy okazji - czy korzystając z Liber Mortis mogę zagrać jednostkę z adnotacją 'Tylko Krasnoludy.', kiedy gram inną nacją (DElfy, przykładowo )? (Wydaje mi się, że nie, ale się upewniam) Bo z tego co kojarzę, to jednostki z napisem 'Tylko Pole Bitwy' nie wolno mi położyć na Misję czy Królestwo i chyba z 'Tylko ...' jest tak samo. |
|
|
|
 |
Virgo [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 10 Paź, 2013
|
|
|
Susa napisał/a: | A jeszcze przy okazji - czy korzystając z Liber Mortis mogę zagrać jednostkę z adnotacją 'Tylko Krasnoludy.', kiedy gram inną nacją (DElfy, przykładowo )? (Wydaje mi się, że nie, ale się upewniam) Bo z tego co kojarzę, to jednostki z napisem 'Tylko Pole Bitwy' nie wolno mi położyć na Misję czy Królestwo i chyba z 'Tylko ...' jest tak samo. |
Przeczytaj instrukcję z battlepacków Eternal War Cycle, ograniczenie dotyczy tylko budowania talii. |
|
|
|
 |
|
|