Nazgul Z Minas Morgul |
Autor |
Wiadomość |
13thcaesar [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 25 Lis, 2013 Nazgul Z Minas Morgul
|
|
|
Mam pytanie do graczy posiadających finalowy AP Przeciwko Cieniowi "Dolina Morgul":
Czy na karcie Nazgula Z Minas Morgul widnieje ten tekst:
Jesli tak, to wyglada to na zle tlumaczenie (jak w przypadku Księgi Mazarbul) - poniewaz posiadacze anglojezycznej wersji (reszta swiata) graja jakby tekst brzmiał - Zmiejsz kazda liczbe obrazen zadanych Nazgulowi z Minas Morgul do 1 |
|
|
|
 |
wojo [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 26 Lis, 2013
|
|
|
Tak masz rację. W artykule FFG zapowiadającym dodatek widać na karcie angielskiej tekst:
Cytat: | Reduce any amount of damage dealt to Nazgul of Minas Morgul to 1 |
Czyli tak jak napisałeś nie o 1 ale do 1. Dzięki za znalezienie. |
|
|
|
 |
JollyRoger1916 [Usunięty]
|
|
|
|
Teraz my mamy łatwiej |
|
|
|
 |
13thcaesar [Usunięty]
|
|
|
|
W przypadku Księgi Mazarbul grałem tak jak przetlumaczyli, jednak w przypadku Nazgula mam zamiar grac tak jak gra reszta swiata - to jest finalowy AP, i w koncu to Nazgul - nie powinno byc latwo go zabic - wiec w obu przypadkach wybieram trudniejsza wersję |
|
|
|
 |
JollyRoger1916 [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 27 Lis, 2013
|
|
|
Ja gram zawsze tak jak powinno być w-g tekstu oryginalnego. |
|
|
|
 |
balint [Usunięty]
|
|
|
|
Ciii... Nie tak głośno... Wszakże karty tłumaczone są przez profesjonalistów...
A wracając do Nazgula, bo faktycznie wypada grać według oryginału.
Redukuje ilość obrażeń do 1 z każdego "strzału". Ale czy jak np. zagram za pomocą "ataku z zaskoczenia" dwa razy Gandalfa, a potem jeszcze zaatakuję w trakcie normalnego ataku, to rozumiem, że Nazgul dostanie 3 x 1 rana od każdego z ataków? |
|
|
|
 |
13thcaesar [Usunięty]
|
|
|
|
Tak. Nie jest napisane ze raz na runde, czy faze. Wiec mozna mu zadac kilka obrazen w turze - Gandalf, Potomek Thorondora, Pogromca Goblinów, Włócznia z Cytadeli, Gondorski Włócznik, Topór z Dwarrowdelfu itp. - jest wiele kart które moga zadac mu obrazenia w ciagu jednej tury, jednak kazdy taki efekt zada mu jedno obrazenie - co jednak w ostatecznosci sie kumuluje bo kazdy efekt rozpatruje sie osobno.
Ktos nawet na forum FFG wymysli combo - zagrac kartę Zjednoczeni i zadeklarowac jako obronców Gondorskich włóczników i Beregonda z Włóczną z Cytadeli - mozna mu w ten sposób zadac nawet 4 obrazenia i pozniej dobic atakiem. |
|
|
|
 |
|