problem z gimpem |
Autor |
Wiadomość |
Germanus [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 05 Cze, 2014 problem z gimpem
|
|
|
czy ktoś z was wie jak skopiować obrazek i wrzucić go na mapkę aby nie tworzyć warstwy? Chciałbym zameczek wrzucić |
|
|
|
 |
czarnylord23 [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 05 Cze, 2014
|
|
|
Nie jestem pewien, czy rozumiem o co chodzi, ale jak masz ten skopiowany zameczek i jesteś na narzędziu od zaznaczania to klikasz gdziekolwiek na mapę. Jeżeli jednak ten zameczek masz już w oddzielnej warstwie (np.bo wcześniej w pasku na górze wybrałeś warstwy -> dodaj do nowej warstwy) to w menu warstwy klikasz PPM i wybierasz opcję "połącz w dół".
Ale ja tam wolę trzymać zamki na oddzielnej warstwie, łatwiej jest wtedy edytować wszystko. |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 06 Cze, 2014
|
|
|
nie mam go nawet skopiowanego:P Jak go skopiować zatem? |
|
|
|
 |
figol [Usunięty]
|
|
|
|
Rozumiem masz jedną warstwę, na której masz już zamki. Chcesz dołączyć kolejny. Masz wybraną tą warstwę z mapą. Używasz odręczne zaznaczanie obszarów (skrót F), na dużym powiększeniu. Ctrl+C. Ctrl+V. Potem jak czarnylord napisał dodajemy do nowej warstwy i łączymy w dół. |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
|
|
|
w poniedziałek będę próbował bo mam mapkę na ukończeniu więc za jakiś czas nowy fanowski pbf będzie (na mapce z WoW) |
|
|
|
 |
Beez [Usunięty]
|
|
|
|
Germanus napisał/a: | w poniedziałek będę próbował bo mam mapkę na ukończeniu więc za jakiś czas nowy fanowski pbf będzie (na mapce z WoW) |
mapka z Wow - w sensie World of Warcraft ?
I dowódcy w stylu Thralla itp ?:D
I napieprzanie sie po Azeroth? |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
|
|
|
Winds of Winter - chyba tak to się nazywało. Wielgachna mapka z 2 targami. U mnie będzie 1 |
|
|
|
 |
figol [Usunięty]
|
|
|
|
Będą Frey'owie?
Też pomyślałem najpierw o World of Warcraft |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 07 Cze, 2014
|
|
|
tak, Freyowie zamiast białego targa |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 07 Cze, 2014
|
|
|
Germanus napisał/a: | tak, Freyowie zamiast białego targa |
oby nie w jego miejscu
targi w tamtym miejscu były fajne, do tej #50 dodałbym tullych albo właśnie freyów jeszcze, by było na 10 rodów |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 09 Cze, 2014
|
|
|
mapa prawie skończona. Prosze jeszcze tylko kogoś o podesłanie obrazka okrągłego żetonu Frey'ów |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|