Mapa westeros i zasady - pomocy |
Autor |
Wiadomość |
Winomir [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 15 Kwi, 2014 Mapa westeros i zasady - pomocy
|
|
|
Witam, grałem kiedyś dawno jeszcze przed serialem i paroma częściami ksiązki w Gre o Tron ale byla to gra kumpla który daleko wyjechał. Mam ostatnio spore parcie na tą gre ale widze koszt ok 200 zl mnie natenczas przeraża ;/ Chciałbym sam ją zrobić, ale potrzebowałbym mapy westeros (czystej bez namalowanych pionków) i zasady gry bo nie wszystko pamiętam a no i łatwiej znajomym by się tłumaczyło Ktoś mógłby mi pomóc?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Martin [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 15 Kwi, 2014
|
|
|
A nie uważasz, że pytanie o to na stronie dystrybutora tej gry jest troszkę nie na miejscu?
Instrukcja jest dostępna publicznie na stronie galakty - TU. Podejrzewam, że mapę gdzieś w Internecie znajdziesz, ale raczej nie tutaj. Gra jest warta swojej ceny, więc polecałbym po prostu przyoszczędzić na innych przyjemnościach i kupić Poza tym Ty i Twoi kumple możecie całkowicie za darmo zagrać tu, na forum, przez Vassala albo w jakimś pubie, który tę grę posiada (nie ma ich może dużo ,ale istnieją ) |
|
|
|
 |
Winomir [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 15 Kwi, 2014
|
|
|
Wiem i przepraszam bardzo Pana dystrybutora ale wydatki są spore przed sezonem i zaoszczędzić raczej na razie nie mam na czym, a że zdolności manualne są chce zrobić sobie specjalną edycje gry ;p
Dzięki za zasady, z planszą postaram się jakoś powalczyć, aczkolwiek widziałem takie np mapy
Fajna mapa
i poszukuje takiej typowo 'czystej'.
Edit: A no i oczywiście dużo lepiej jest w sumie usiąść wieczorkiem i zagrać niż przez internet choć na takową grę też się skuszę ;P |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 16 Kwi, 2014
|
|
|
Winomir napisał/a: | i poszukuje takiej typowo 'czystej'.
|
proszę
 |
|
|
|
 |
Beez [Usunięty]
|
|
|
|
ta mapka ma błąd między Lannisterem i GJ nie ma banefort |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
Beez napisał/a: | ta mapka ma błąd między Lannisterem i GJ nie ma banefort |
rzeczywiście, to ciekawa modyfikacja chroniąca Riverrun |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
w sumie super sprawa wg mnie ;d takie proste ale moze wprowadzic balans nawet |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
|
|
|
przełożona koronka za beczkę do nowego. Plus nie ma dostępu do morza z Rivverun, no może faktycznie to ma sens. Wówczas nie ma spięć w 1 turze, no chyba że na morzu, no ale wówczas to +2 obrony i można się czuć bezpiecznie w 1 turze. |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
Winomir napisał/a: | poszukuje takiej typowo 'czystej'. |
 |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
Gog napisał/a: | w sumie super sprawa wg mnie ;d takie proste ale moze wprowadzic balans nawet |
Jazmatos napisał/a: | przełożona koronka za beczkę do nowego. Plus nie ma dostępu do morza z Rivverun, no może faktycznie to ma sens. Wówczas nie ma spięć w 1 turze, no chyba że na morzu, no ale wówczas to +2 obrony i można się czuć bezpiecznie w 1 turze. |
to kto poprowadzi żeby sprawdzić |
|
|
|
 |
Beez [Usunięty]
|
|
|
|
jak dla mnie to działa tylko odwleka śmierć Lannistera i pozbawia go możliwości na kontre, więc działa antyplanowo. Ale na niskim poziomie graczy faktycznie może sie sprawdzić
Aczkolwiek z mojego Lannisterskiego punktu widzenia wybieram oryginał |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 17 Kwi, 2014
|
|
|
No tak bo w sumie uniemożliwia w razie czego zajęcie Pyke (przy założeniu, że Lannister się wybroni). Bo Statki można robić tylko z Lannisortu, a jakiś abordaż (wieża) też |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Jazmatos napisał/a: | No tak bo w sumie uniemożliwia w razie czego zajęcie Pyke (przy założeniu, że Lannister się wybroni). Bo Statki można robić tylko z Lannisortu, a jakiś abordaż (wieża) też |
Dlatego bedzie wiecej walki o Seagard |
|
|
|
 |
Martin [Usunięty]
|
|
|
|
Ciekaw jestem czy w związku z tym zmienia się ustawienie początkowe lannistera? Czy też zaczyna on grę z zaopatrzeniem 1 |
|
|
|
 |
Balerion [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 11 Cze, 2014
|
|
|
Czy jest plik jeszcze lepszej jakości? chciałbym wydrukować tą zmodyfikowana mapę
guzu napisał/a: | Winomir napisał/a: | i poszukuje takiej typowo 'czystej'.
|
proszę
Obrazek |
|
|
|
|
 |
|