galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Mapa westeros i zasady - pomocy
Autor Wiadomość
Winomir
[Usunięty]

Wysłany: Wto 15 Kwi, 2014   Mapa westeros i zasady - pomocy

Witam, grałem kiedyś dawno jeszcze przed serialem i paroma częściami ksiązki w Gre o Tron ale byla to gra kumpla który daleko wyjechał. Mam ostatnio spore parcie na tą gre ale widze koszt ok 200 zl mnie natenczas przeraża ;/ Chciałbym sam ją zrobić, ale potrzebowałbym mapy westeros (czystej bez namalowanych pionków) i zasady gry bo nie wszystko pamiętam a no i łatwiej znajomym by się tłumaczyło ;) Ktoś mógłby mi pomóc?

Pozdrawiam

Martin
[Usunięty]

Wysłany: Wto 15 Kwi, 2014   

A nie uważasz, że pytanie o to na stronie dystrybutora tej gry jest troszkę nie na miejscu?

Instrukcja jest dostępna publicznie na stronie galakty - TU. Podejrzewam, że mapę gdzieś w Internecie znajdziesz, ale raczej nie tutaj. Gra jest warta swojej ceny, więc polecałbym po prostu przyoszczędzić na innych przyjemnościach i kupić ;) Poza tym Ty i Twoi kumple możecie całkowicie za darmo zagrać tu, na forum, przez Vassala albo w jakimś pubie, który tę grę posiada (nie ma ich może dużo ,ale istnieją :P )

Winomir
[Usunięty]

Wysłany: Wto 15 Kwi, 2014   

Wiem i przepraszam bardzo Pana dystrybutora ale wydatki są spore przed sezonem i zaoszczędzić raczej na razie nie mam na czym, a że zdolności manualne są chce zrobić sobie specjalną edycje gry ;p

Dzięki za zasady, z planszą postaram się jakoś powalczyć, aczkolwiek widziałem takie np mapy

Fajna mapa

i poszukuje takiej typowo 'czystej'.

Edit: A no i oczywiście dużo lepiej jest w sumie usiąść wieczorkiem i zagrać niż przez internet choć na takową grę też się skuszę ;P

guzu
[Usunięty]

Wysłany: Sro 16 Kwi, 2014   

Winomir napisał/a:

proszę

Beez
[Usunięty]

ta mapka ma błąd :D między Lannisterem i GJ nie ma banefort :)

guzu
[Usunięty]

Beez napisał/a:
ta mapka ma błąd :D między Lannisterem i GJ nie ma banefort :)

rzeczywiście, to ciekawa modyfikacja chroniąca Riverrun :twisted:

Gog
[Usunięty]

w sumie super sprawa wg mnie ;d takie proste ale moze wprowadzic balans nawet :D

Jazmatos
[Usunięty]

przełożona koronka za beczkę do nowego. Plus nie ma dostępu do morza z Rivverun, no może faktycznie to ma sens. Wówczas nie ma spięć w 1 turze, no chyba że na morzu, no ale wówczas to +2 obrony i można się czuć bezpiecznie w 1 turze.

guzu
[Usunięty]

Winomir napisał/a:
poszukuje takiej typowo 'czystej'.

guzu
[Usunięty]

Gog napisał/a:
w sumie super sprawa wg mnie ;d takie proste ale moze wprowadzic balans nawet :D

Jazmatos napisał/a:
przełożona koronka za beczkę do nowego. Plus nie ma dostępu do morza z Rivverun, no może faktycznie to ma sens. Wówczas nie ma spięć w 1 turze, no chyba że na morzu, no ale wówczas to +2 obrony i można się czuć bezpiecznie w 1 turze.

to kto poprowadzi żeby sprawdzić :D

Beez
[Usunięty]

jak dla mnie to działa tylko odwleka śmierć Lannistera i pozbawia go możliwości na kontre, więc działa antyplanowo. Ale na niskim poziomie graczy faktycznie może sie sprawdzić :)
Aczkolwiek z mojego Lannisterskiego punktu widzenia wybieram oryginał :)

Jazmatos
[Usunięty]

Wysłany: Czw 17 Kwi, 2014   

No tak bo w sumie uniemożliwia w razie czego zajęcie Pyke (przy założeniu, że Lannister się wybroni). Bo Statki można robić tylko z Lannisortu, a jakiś abordaż (wieża) też :P

Shutt
[Usunięty]

Jazmatos napisał/a:
No tak bo w sumie uniemożliwia w razie czego zajęcie Pyke (przy założeniu, że Lannister się wybroni). Bo Statki można robić tylko z Lannisortu, a jakiś abordaż (wieża) też :P

Dlatego bedzie wiecej walki o Seagard ;)

Martin
[Usunięty]

Ciekaw jestem czy w związku z tym zmienia się ustawienie początkowe lannistera? Czy też zaczyna on grę z zaopatrzeniem 1

Balerion
[Usunięty]

Wysłany: Sro 11 Cze, 2014   

Czy jest plik jeszcze lepszej jakości? chciałbym wydrukować tą zmodyfikowana mapę

guzu napisał/a:
Winomir napisał/a:

proszę

Obrazek

Odpowiedz do tematu