PBF68-Nabór |
Autor |
Wiadomość |
Mieciu [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 11 Lip, 2014 PBF68-Nabór
|
|
|
Witam. Pomyślałem, że fajnie byłoby poprowadzić jakąś grę z celami na wakacjach, bo w roku szkolnym będzie znacznie mniej czasu i chęci. Dlatego zapraszam do Sardowskiej 6-osobówki "Wojna Pięciu Królów". W porównaniu do 53 nie będzie żadnych modyfikacji. Mam nadzieję, że przed końcem wakacji zdążymy skończyć. Możecie si ę zgłaszać do godziny 20.
Kryteria przy naborze:
1.Sardo
2.GM-owie z niewielką liczbą gier
3.Nowicjusze lub prawie nowicjusze
4.Kolejność zgłoszeń |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 11 Lip, 2014
|
|
|
Ja się chętnie zgłoszę i liczę na załapanie się z 3 pozycji Ostatecznie wszędzie przegrywam, więc jestem nowicjuszem, nikt temu nie zaprzeczy |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
oczywiście potwierdzam chęć |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
ja tez bardzo chetnie wesprę ten projekt moze wpierw jakas dyskusja?:) |
|
|
|
 |
Torn [Usunięty]
|
|
|
|
Zglaszam sie |
|
|
|
 |
Beez [Usunięty]
|
|
|
|
jako że nie ma zbyt wielkiego zainteresowania to się zgłoszę mimo iż pierwotnie miałem tego nie robić
Tą wersje uwielbiam mimo iż lannister jest op:) |
|
|
|
 |
Rewolta [Usunięty]
|
|
|
|
skoro nie ma ostatniego to się piszę aby reszta nie musiała czekać |
|
|
|
 |
Mieciu [Usunięty]
|
|
|
|
Jazmatos-Lannister
Sardo-Baratheon
Gog-Tyrell
Torn-Greyjoy
Beez-Martell
Rewolta-Stark
Jutro albo jeszcze dzisiaj wylosuję cele. |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 12 Lip, 2014
|
|
|
czyli jednak bez dyskusji ? moze niech Sardo zadecyduje czy chce jakies zmiany lub/i dyskusję i najwyzej wylosuje sie od nowa rody Przepraszam się, rządzę, ale można coś poprawić jakos cos, a nie w trakcie gry płacz:D |
|
|
|
 |
Georgie [Usunięty]
|
|
|
|
pbf 60 sie strasznie przedluza a nigdy nie gralem na cele widze ze jak zwykle sie spoznilem ale moge byc pierwszy na rezerwe |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
No ja chętnie bym coś zmienił, ale sam nie mam na razie pełnych pomysłów. Na pewno Melisandre [2] jest do osłabienia. |
|
|
|
 |
Beez [Usunięty]
|
|
|
|
Georgie napisał/a: | pbf 60 sie strasznie przedluza a nigdy nie gralem na cele widze ze jak zwykle sie spoznilem ale moge byc pierwszy na rezerwe |
mogę oddać ci swoje miejsce - i tak mam sporo gier do kminienia, a zgłosiłem się bo było małe zainteresowanie Nie zależy mi jakoś bardzo
Hmm głupio gadać z perspektywy ewentualnego Martella, ale Sardo ma racje - Melisandre jest za mocna. + Lannister też jest za mocny ale nie mam pomysłu co z tym zrobić/
Zresztą tutaj należy i tak decyzja do Sardo bo to jego projekt i on go pewnie z nas najmocniej analizował |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
Był czas gdy nad nim myślałem, ale zbliżała się sesja i przerwałem. No i teraz pora się za to zabrać ponownie.
Co do Waszych propozycji jestem jak najbardziej otwarty. Jeśli zmiany będą odpowiednie to zostaną wprowadzone (w oryginalnej czy lekko zmienionej wersji).
Mi ciężko się wypowiedzieć na sucho bez żadnego ogrania.
Teraz tak nagle przyszedł mi do głowy pomysł:
-zwiększenie limitu punktów zwycięstwa (np. do 10)
-jakiś ogólny cel, który może wykonać każdy, ale nagradzany jest 1 gracz na turę (np. najwięcej obszarów, najwięcej zamków+twierdz itp.), alternatywnie można dać cel za który może punktować każdy
-mógłby być losowany co turę lub 1 na całą grę (obowiązujący w każdej turze) |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
|
|
|
Znaczy ja w tę wersję jeszcze nie grałem, więc może nie powinienem się wypowiadać, zwłaszcza że dostałem Lannistera, który ponoć OP jest. Mi się wydaje, że u niego wszystko jest zależne od częstotliwości licytacji chyba. Bo rodowy ma żeby mieć najwięcej ŻW. No, ale po licytacji to ciężko, to trzeba chyba celowo mniej na nią dawać, a przecież nie ma takich opcji farmy z kart jakie ma Arryn w feast o crows. I tak pewno będzie wszystko zależało od wylosowanych celów. Stark ma ciekawy cel, czyli żeby go popsuć to trzeba Starka atakować żeby choć 1 bitwę przegrał, bo jak nie wystarczy mu zwycięska bitwa na turę z kimkolwiek i generalnie oprócz tego nie musi nic robić. Grey swój rodowy też od biedy morze robić od 1 tury, tak samo Martell. Tylko Bara nie jest w stanie swojego zrealizować od I tury i jego cel konfliktuje go z Martellem od początku. |
|
|
|
 |
Mieciu [Usunięty]
|
|
|
|
Cele niedługo wam wyślę
Właściwie to nie wiem, czy wysyłać bo może będziecie coś jeszcze zmieniać.
Niech zdecyduje Sardo w tej kwestii.
Niech Georgie jeszcze zdecyduje, czy zagra za Beeza. |
|
|
|
 |
|