galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
PBF #80 - Nabór
Autor Wiadomość
Czarny Jaszczur
[Usunięty]

Wysłany: Sob 15 Lis, 2014   PBF #80 - Nabór

Witam bardzo serdecznie. Słowem wstępu, Rebelia Roberta którą prowadzę (PBF #74) wciąż jeszcze trwa, jest to już jednak dziesiąta, ostatnia tura zmagań, będzie się ona toczyła w swoim niezmienionym tempie a my przystąpimy do startu nowej rozgrywki :smile:

Biorę udział w kilku grach i wydaje mi się że jestem dobrze zorientowany w obecnej aktywności większości graczy, dlatego nabór zostawię otwarty przez weekend (lub dłużej) aby każdy chętny mógł się zgłosić. Nie będzie się liczyła szybkość zapisu a wspomniana wcześniej aktywność oraz fakt czy zgłaszająca się osoba prowadzi jakąś grę. Skłaniam się ku krążącej opinii, że bardzo dobrze wpływa to na ilość otwieranych oraz prowadzonych rozgrywek i także zamierzam to kultywować (Lannisterskie płacenie długów: gram u Ciebie, grasz u mnie)

Dodatek różni się od podstawki rozmieszczeniem graczy na mapie oraz Torach Wpływów, kartami rodów i mniejszą ilością tur, maksymalnie sześć do rozegrania. Już na początku zaznaczę że nie będę rozpisywał bitew (chyba że gracze sami zechcą to robić), skupię się tylko na podawaniu liczb. Mapę zamieszczę poniżej (szczególne podziękowania dla Sardo który przesłał mi Gimpową wersję), chętnych proszę o zgłaszanie wraz z podaniem trzech rodów jakimi chcieliby zagrać, w odpowiedniej kolejności (pierwszy bardzo, drugi ciut mniej, trzeci ciut, ciut mniej). Pamiętajcie że zamiast Starków są tutaj Boltonowie, możecie śmiało zadawać pytania - jeśli jakieś macie :razz:

karol399
[Usunięty]

Wysłany: Sob 15 Lis, 2014   

Zgłaszam
1. Martel
2. Tyrell
3. Bara

macziupeksiu
[Usunięty]

Ja też się zgłaszam :) Jestem tu nowy, nie miałem jeszcze okazji zagrać w żadnej rozgrywce, podobnie jak żadnej poprowadzić (Ale zamierzam spróbować kiedy już trochę zorientuję się z czym to się je, jak już wspominałem). Z Grą o Tron mam do czynienia od niedawna, ale zdążyłem rozegrać już kilka partii na żywo - Bardzo chciałbym spróbować tutaj, ponieważ wiem że grają tu sami zawodowcy :) Prawdopodobnie przegram bardzo szybko, ale postaram się poświęcić dużo czasu na planowanie ruchów, żeby być może temu zapobiec. W rzeczony dodatek nie grałem nigdy, ale skoro jak widzę, różni się tylko początkową le mapą i kartami rodów, to myślę, że powinienem dać sobie radę. Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej kandydatury :)

Moja preferowana kolejność rodów (wyznaczona wyłącznie względami fabularnymi, ze względu na nieznajomość tej wersji gry):

1. Greyjoy
2. Baratheon
3. Bolton

Pozdrawiam prowadzącego i wszystkich potencjalnych graczy.

Richtus
[Usunięty]

Jestem chętny.
1. Lannister
2. Tyrell
3. Martell

Kończy mi się #74 powoli ale nie będę marudził, jak mnie nie przyjmiesz (nie chciałbym zajmować miejsca nowym/prowadzącym).

Sardo
[Usunięty]

Coś mało chętnych. Powoli wszystkie gry mi się kończą, więc się zgłoszę. A może losy bitwy? :roll:
1. Lannister
2. Bolton
3. Martell

gamaliel
[Usunięty]

Ja się zgłoszę, niby uczestniczę już w dwóch grach+zastępstwo
ale jestem regularny w graniu, więc nie ma z mojej strony przestojów

Baratheon
Bolton
Greyjoy

Czarny Jaszczur
[Usunięty]

Jest weekend, poza tym ciężko się tutaj dokopać, temat leży bardzo nisko. Nie myślałem nad Losami Bitew ale teraz gdy o tym wspomniałeś to wydaje mi się to ciekawą opcją, będzie więcej zamieszania. Niech większość zdecyduje, napiszcie co o myślicie o takiej opcji, mi ona (jako prowadzącemu) nie przeszkadza ;)

Jutro wieczorem zobaczymy ile będzie chętnych do gry, jeśli będzie komplet (lub więcej) to wystartujemy z niedzieli na poniedziałek :)

Mieciu
[Usunięty]

Zgłaszam się, mam dużo gier, ale wszystkie są bliżej końca niż początku.

Najchętniej zagrałbym:
1.Boltonem
2.Greyjoyem

Z losami

merkan
[Usunięty]

Ja też chętnie zagram.
Tu na forum jeszcze nie grałem. Aczkolwiek prowadzę jedną grę (#78), która się chyli ku końcowi (zaczęliśmy 9 turę). Kto gra ten wie jak mi idzie prowadzenie :)

Rody: Heh nie mam pojęcia. Zastanowię się do jutra.
Losy gry: jak najbardziej - jak przegram, to będzie na co zrzucić winę :mrgreen:

lukiluk
[Usunięty]

Też się zgłaszam, 2 gry aktualnie mi się kończą.

1. Greyjoy.
2. Martell
3. Tyrell

Niech będzie z losami tym razem :)

Germanus
[Usunięty]

zgłaszam się. Gry w które gram na stopce - 2 się kończą. Prowadzę 1 grę.
Jakbym zagrał to:
1. Greyjoy
2. Baratheon
3. Bolton
1 i 3 jeszcze nie grałem, a 2 to z sympatii (wpisał bym na wszystkich 3 miejscach jelenia, ale ile można grać jednym rodem :oops: )

ps. dla nowego gracza - niektórzy z nas maja po prostu nieco więcej gier rozegranych, co nie oznacza, że jest jakaś przepaść między graczami ;)

Edikiu
[Usunięty]

Z chęcią bym zagrał, wiem że jestem nowy, ale bd zaglądał i szybko dawał rozkazy :) grałem już na planszówce więc ogarniam zasady.
1.Barathon
2.Greyjoy
3.Stark (Winter Is Coming!)

Leśnik
[Usunięty]

Jak z losami to też się zgłaszam :smile:

Rody pełna dowolność. Gram w kilku partiach ale część się kończy a inne strasznie zamulają, a sądzę, że jestem dość aktywny na forum.

macziupeksiu
[Usunięty]

Wysłany: Nie 16 Lis, 2014   

Wolałbym bez losów bitwy, ponieważ nigdy z nimi nie grałem, ale mogę też spróbować z nimi, jeśli zostanę wybrany do gry :)

levi
[Usunięty]

Wysłany: Nie 16 Lis, 2014   

Zgłaszam się,
1. Martell
2. Grey
3. Lannister

Odpowiedz do tematu