|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
Błąd w Almanachu |
Autor |
Wiadomość |
D.W.
Galakta

|
Wysłany: Sob 14 Maj, 2005 Błąd w Almanachu
|
|
|
Niestety zadziałało prawo pewnego Pana M, które mówi, że jeśli się ma coś stać stanie się na pewno......
I stało się. Jest błąd w rysunku zamieszczonym w Almanachu. Nie będę się rozpisywał w jaki sposób on tam się wkradł bo to jak się okazało naprawdę niesamowity zbieg okoliczności.
Z tego powodu wycofaliśmy wszystkie wysłane w piątek przesyłki do sklepów i hurtowni.
Musimy wszystkie gry przepakować i dołączyć odpowiednią poprawkę. Błąd dla gracza, który zna grę jest nieistotny. Większość innych nie zwróci na to uwagi tym bardziej, że znajduje się w Almanachu. Ale dla niektórych osób, które dopiero zaczynają grać może wprowadzić niepotrzebne pytania w stylu. „Cały czas pisze inaczej a na tym jednym rysunku jest coś nie tak.”. Takie rzeczy nie powinny mieć miejsca. Do wszystkich osób, które już mają naszą grę ramach przedsprzedaży wyślemy informację mailem o błędzie. Za błąd przepraszamy.
Jedynie w przypadku firmy Rebel na jej życzenie zrobiliśmy wyjątek i nie wycofaliśmy przesyłki. Jako, że mają bezpośredni kontakt mailowy ze swoimi klientami sami poinformują ich o będzie a nie chcieli aby ich klienci musieli czakać o kilka dni dłużej.
Pierwszą osobą, która poinformowała o błędzie był xshadow za co mu dziękujemy.
Poniżej zły rysunek i właściwy.
Almanach – hasło „Osada”
"Przykład: Gracz Biały chce wybudować nową osadę. Może wznieść ją na wszystkich skrzyżowaniach oznaczonych jako „B”. Nie może natomiast na skrzyżowaniach „A”, ponieważ wtedy nie zostanie zachowana zasada odstępu. Nie może również na skrzyżowaniu „C”, ponieważ nie prowadzi do niego żadna biała droga. " |
|
|
|
 |
uiek [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 14 Maj, 2005
|
|
|
Jak widać nikt nie jest idealny. Jeśli chodzi o mnie, to szczerze się przyznam, ze przeczytałem cały Almanach na początku, a błędu nawet nie zauważyłem.
Należą się brawa za prawidłowe podejście (bo przepakowanie gier i wsadzenie nowego Almanachu w miejsce starego to masa, na prawdę masa roboty). |
|
|
|
 |
xshadow [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 14 Maj, 2005 Niesamowite
|
|
|
Az mi sie wierzyc nie chce, ze tak drastyczne postepowanie spowodowane zwyklym chochlikiem ma sens.
Nisko chyle czolo przed solidnoscia firmy i goraco wierze, ze wyda plon stokrotny.
pozdrawiam
PS. Lekko mi glupio, ze przeze mnie ludzie beda musieli jeszcze troche poczekac a Galakta bedzie miala kupe roboty. Ale najwarzniejsze zeby ostatecznie wszyscy byli zadowoleni |
|
|
|
 |
Krionah [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 17 Maj, 2005
|
|
|
W dodatku każdy myślący gracz nie popełnił by błędu w stawianiu osady. Jak to mój młodszy brat mówi: "osada o dwa patyczki dalej" |
|
|
|
 |
|
|