galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Preordery
Autor Wiadomość
Kosmiczny pirat
[Usunięty]

Wysłany: Wto 13 Sty, 2015   Preordery

Widzieliście już to?!
http://www.atomcomics.pl/...tar,wars,armada

Elrond
[Usunięty]

Wysłany: Wto 13 Sty, 2015   

Porąbało ich z tymi cenami. Modele wielkości X-Wingowego np. Falcona 146 zł? Mała korweta 80 zl? Powinno być odpowiednio około 90 i 45-50 zł. Miejmy nadzieje, że ostateczne ceny będą jednak niższe. :mad:

Falcon
[Usunięty]

Wysłany: Sro 14 Sty, 2015   

Elrond napisał/a:
Porąbało ich z tymi cenami. Modele wielkości X-Wingowego np. Falcona 146 zł? Mała korweta 80 zl? Powinno być odpowiednio około 90 i 45-50 zł. Miejmy nadzieje, że ostateczne ceny będą jednak niższe. :mad:

Powinno? Wedle jakiego "algorytmu"?
Korweta kosztuje 20$ -> po jakim kursie $ osiągniesz cenę 45zł?
Armada jest droższa od X-winga i nic tego nie zmieni.

Elrond
[Usunięty]

Falcon napisał/a:
Elrond napisał/a:

Powinno? Wedle jakiego "algorytmu"?
Korweta kosztuje 20$ -> po jakim kursie $ osiągniesz cenę 45zł?
Armada jest droższa od X-winga i nic tego nie zmieni.

Już sobie przeliczyłem z $ na PLN i jeżeli chodzi o korwetę to się zgadza. Wychodzi około 70 zł, więc różnica niewielka. Jednak na modelach większych, jak np. Star Destroyer to wychodzi około 90-100 zł za model. Tutaj już mamy ogromną różnicę w stosunku do ceny 140-paru złotych.

Patsy
[Usunięty]

Coż, jak patrze na te ceny to mam podobne odczucia co Elrond. Póki co "małych statków/miśliwoców" nie ma jak porównać do produktów wydawanych pod znakiem X-winga, ale cenę VSD czy Assault Frigate Mk.II 39,95$ ma też Decimator, którego w Polsce da się kupić za mniej niż 105 PLN. Odpowiednikiem Gladiatora w cenie 29.95$ są z kolei takie statki jak Firespray, Lambda, YT-1300 i YT-2400, które da się kupić za mniej niż 90 PLN. Co prawda cena dolara ostatnio skoczyła w górę, ale szybowało już gdy na rynek wchodziła V fala do X-winga, a jednak nie odbiło się to na cenie YT-2400. Z tego powodu myślę, że podane w przytoczonym preorderze ceny mogą być zawyżone. Cóż, poczekamy zobaczymy, ja tak czy inaczej mam zamiar kupić choć zestaw startowy i przetestować ten system.

Falcon
[Usunięty]

Wysłany: Czw 15 Sty, 2015   

Patsy napisał/a:
[...] ale cenę VSD czy Assault Frigate Mk.II 39,95$ ma też Decimator, którego w Polsce da się kupić za mniej niż 105 PLN.

"Da się" - ja się odniosłem do ceny pudełkowej Galakty - podobnej choćby do wielu sklepów stacjonarnych - Decimator stoi 140PLN

Jak Armada wyjdzie w PL to pewnie też da się kupić znacznie taniej, poniżej ceny pudełkowej.

aryss
[Usunięty]

Orientujecie się czy 1 fala dodatków będzie miała równoczesną premierę z podstawką ?
Bo rozglądam się za preorderami ENG i nei wiem czy jak coś składac oddzielnie zamówienia czy tez można w kupie ( a nie udało mi się jak dotąd żadnego potwierdzonego infa znaleźć )

Barbus
[Usunięty]

Raczej pojawią się osobno. Podstawka od dłuższego czasu znajduje się w druku i pewnie niedługo ruszy w drogę do sklepów. Dodatki są nadal na etapie przygotowania.

Barbus
[Usunięty]

Wysłany: Pon 02 Lut, 2015   

W zapowiedziach Galakty Armada zaplanowana na II kwartał.

Barbus
[Usunięty]

Wysłany: Wto 24 Mar, 2015   

Wersje angielska i polska trafią do sklepów w pierwszym tygodniu po świętach. Sugerowana cena core setu: 380zł.

desmond
[Usunięty]

Wysłany: Pon 30 Mar, 2015   

Barbus napisał/a:
Wersje angielska i polska trafią do sklepów w pierwszym tygodniu po świętach. Sugerowana cena core setu: 380zł.

Hej! Barbus - na ile pewna jest ta informacja? Na stronie Galakty inne nadchodzące gry mają konkretne daty i są wyżej w kolejce - Armada jest niżej i ma tylko 'II kwartał'..

Od tego uzależniam ewentualne zamówienie z Amazona - cena z wysyłką wychodzi podobnie albo niżej, a spodziewany czas dostawy to tydzień po świętach :) Wolę wspierać rodzimych wydawców i kupić w lokalnym sklepie, ale nie chcę czekać do czerwca na Armadę

pzdr Des

Sewhoe
[Usunięty]

desmond napisał/a:

Hej! Barbus - na ile pewna jest ta informacja? Na stronie Galakty inne nadchodzące gry mają konkretne daty i są wyżej w kolejce - Armada jest niżej i ma tylko 'II kwartał'..

Odpowiem za kolegę cytatem z dzisiejszego newsa ze strony głównej:
"W związku z tym, że już za kilka dni trafi na sklepowe półki trafi polska edycja gry Star Wars: Armada, na naszej stronie publikujemy zasady gry, abyście już teraz mogli przygotować się do bitew ogromnych statków w przestrzeni kosmicznej" :wink:

desmond
[Usunięty]

przegapiłem :D dzięki!

Mareczq
[Usunięty]

No i trzeba pamiętać cena sugerowana NIE równa się cenie w sklepach ;) Na pewno taniej wyrwiesz ;P

Barbus
[Usunięty]

W Rebelu Core Set kosztuje 360 zł. Do tego do 12 kwietnia trwa akcja Planszówkowe Wyzwanie, w ramach której można robić zakupy z kodem zapewniającym 10% zniżki. Przesyłka gratis, bo zakup powyżej 300zł.

Odpowiedz do tematu