nowy pbf |
Autor |
Wiadomość |
Germanus [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 15 Mar, 2015 nowy pbf
|
|
|
Jako że własnie skończyłem prowadzić pbf'a zastanawiam się co nowego ruszyć. Chciałbym się Was spytać co by wam najbardziej odpowiadało. Oto lista możliwych gier:
Kandydat nr 1: Podbój Aegona
Kandydat nr 2: Taniec Smoków
Kandydat nr 3: Podstawka z dodatkiem Taniec ze Smokami z draftem rodów
Kandydat nr 4: WoW by Germanus z modyfikacją kart rodów jak w pbf 65
Kandydat nr 5: Gra o Tron w wersji Królestwa Polskiego (rozbicie dzielnicowe po śmierci Leszka Czarnego, walka o tron krakowski).
Słucham opinii na temat kandydatów |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 15 Mar, 2015
|
|
|
A mógłbyś jakieś linki podrzucić? Bo nie bardzo jestem pewien co co oznacza
Tak na sucho 5 mnie ciekawi i chyba do takiego czegoś byłbym najbardziej chętny. |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
|
|
|
1 i 2 to tylko pomysł na osadzenie wydarzeń
Jeśli chodzi o 5 to byłoby to na 5 graczy (Wielkopolska Przemysła II, Dolny Śląsk Henryka IV Prawego, Czechy Wacława II, Mazowsze Bolesława II, Kujawy Władysława I Łokietka). Brak floty. Atak dzikich to wydarzenia zewnętrzne. |
|
|
|
 |
czarnylord23 [Usunięty]
|
|
|
|
Jestem świeżo po Koronie Śniegu i Krwi oraz Niewidzialnej Koronie => piszę się na 5. propozycję.
PS Tylko wolałbym nie grać Przemyślidą. |
|
|
|
 |
Czarny Jaszczur [Usunięty]
|
|
|
|
Trochę jak "Randka w ciemno", intryguje mnie kandydat numer pięć, także to jemu zadam pytania. Mapę oraz karty będziesz tworzył od podstaw (opierał się na faktycznej sytuacji politycznej z tego okresu i historycznych postaciach) czy będziesz bazował już na gotowym projekcie? |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
|
|
|
mapkę będę robił sam (będę potrzebował grafik do gimpa - twierdza, zamek itp). Jako historyk będę robił zgodnie z wydarzeniami historycznymi (postacie plus mapa terenów). Reszta aby był w miarę balans (koronki i beczki na mapie) |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
opcja 5:p |
|
|
|
 |
Leśnik [Usunięty]
|
|
|
|
Wersja nr 5 jest mega intrygująca. Jeśli się zmieszczę to bardzo chętnie zagram.
Bez flot też może być ciekawie. Jeszcze tak nie grałem. |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
|
|
|
ok to będę robił 5. Jak rozumiem piątka graczy która tu pisała jest chętna na taki pbf
Poproszę o udostępnienie mi grafiki beczki, korony, zamku i twierdzy, jak ktoś ma. |
|
|
|
 |
czarnylord23 [Usunięty]
|
|
|
|
Podaj maila to wyślę. |
|
|
|
 |
Richtus [Usunięty]
|
|
|
|
Też chętnie bym zagrał, brzmi ciekawie. |
|
|
|
 |
Leśnik [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 16 Mar, 2015
|
|
|
Potwierdzam chęć gry, w gimpie nic nie pomogę bo juk w swoim pbfie ostanio chciałem się nauczyć przewracać jednostki to mi się udało, ale żeby już je przywrócić to musiałem mapę odtwarzać od startowej. |
|
|
|
 |
Sznycelek [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 16 Mar, 2015
|
|
|
Leśnik napisał/a: | Potwierdzam chęć gry, w gimpie nic nie pomogę bo juk w swoim pbfie ostanio chciałem się nauczyć przewracać jednostki to mi się udało, ale żeby już je przywrócić to musiałem mapę odtwarzać od startowej. |
Też tego szukałem na początku ale już ogarnąłem co i jak - po tym jak przewrócisz pionka o kąt "x", to go potem przywracasz do pionu przesuwając o kąt "-x" |
|
|
|
 |
Czarny Jaszczur [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 17 Mar, 2015
|
|
|
Post Richtusa chwyta mnie za serduszko i nie wiem co z tym fantem zrobić. Bardzo chętnie bym zagrał ale jak patrzę na te biedne, maślane oczka proszące o udział to aż łza ciśnie mi się na oczko. Wszyscy potwierdzili już chęć udziału czy zdołamy go tutaj jeszcze przygarnąć bez zmiany gracza?
PS. Coś tam cichutko obiecałeś na drugą połowę lutego |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 17 Mar, 2015
|
|
|
mam już 5 graczy. Teraz pracuję nad mapką. Jak będzie gotowa wrzucę projekt do dyskusji. Karty rodów startowo na bazie kart oryginalnych, ale nad tym też będzie można popracować |
|
|
|
 |
|