galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przydatne strony
Autor Wiadomość
R3dTr0lL
[Usunięty]

Wysłany: Pon 19 Sty, 2015   Przydatne strony

Zapewne z każdym dniem bliżej premiery będzie się pojawiać się ich więcej.
Zachęcam każdego kto zna adres takiej strony o podzielenie się :mrgreen:

Zacznę od znanej mi Star Wars: Armada Wiki jest w miarę na bieżąco uaktualniana.

aryss
[Usunięty]

Wysłany: Pon 19 Sty, 2015   

No narazie z nimi bidnie ( czekają wszyscy na Fleet Buildery). Ale by nie było że offtop to rusza powoli budowanie sceny na FB i 1 grupa krajowa powstala:

https://www.facebook.com/groups/927704990582836/

Patsy
[Usunięty]

Wysłany: Pon 19 Sty, 2015   

Cóż, jak na razie to jeszcze jest mało materiału nad którym można obiektywnie pracować, ale jak w przypadku X, to ja w przyszłości pokładam pewne nadzieje w Team Covenant - już można tam spotkać pierwsze przemyślenia na temat tej gry.

Czubaka
[Usunięty]

Wysłany: Czw 23 Kwi, 2015   

aryss napisał/a:
No narazie z nimi bidnie ( czekają wszyscy na Fleet Buildery). Ale by nie było że offtop to rusza powoli budowanie sceny na FB i 1 grupa krajowa powstala:

https://www.facebook.com/groups/927704990582836/

Czy grupa ta zamierza może się nieco bardziej otworzyć i ewentualnie zrobić coś poza facebookiem? Wie ktoś coś :wink: ?

Breed9000
[Usunięty]

A co więcej proponujesz? Informacje o turniejach pojawiają się na tym forum (jak z X-wingiem). Pewnie od czasu do czasu pojawi się artykuł na portalu X-wing.pl.
jedno co możemy jeszcze zrobić to jak tylko pojawi się jakiś konkretny builder możemy pogadać z autorem o przygotowaniu polskiej wersji.
Nie wiem czy coś jeszcze możemy zrobić (w ten weekend będziemy pokazywać Armadę na Pyrkonie) ale chętnie posłucham propozycji. :)

Czubaka
[Usunięty]

Breed9000 napisał/a:
A co więcej proponujesz? Informacje o turniejach pojawiają się na tym forum (jak z X-wingiem). Pewnie od czasu do czasu pojawi się artykuł na portalu X-wing.pl.
jedno co możemy jeszcze zrobić to jak tylko pojawi się jakiś konkretny builder możemy pogadać z autorem o przygotowaniu polskiej wersji.
Nie wiem czy coś jeszcze możemy zrobić (w ten weekend będziemy pokazywać Armadę na Pyrkonie) ale chętnie posłucham propozycji. :)

W sumie wyraziłem się mało precyzyjnie. Chodziło mi głównie o to czy zamierzacie udzielac sie gdzieś poza FB, np. na jakimś forum (prócz tego oczywiście)? Niektórzy nie mają FB a zamknięta grupa uniemożliwia choćby "bierne uczestnictwo" w w ewentualnych dyskusjach :wink: . Rozmawiacie głównie na FB czy bardziej aktywni jesteście tutaj? Łódź nieśmiało zaczęła rozmawiać na forum: http://starwars.sztab.com.pl/index.php Póki co jednak nie widać większej ilości graczy. Z góry dziękuję za jakieś info :wink: .

Patsy
[Usunięty]

Co do Buildera: http://armada.fabpsb.net/gindex.php

Barbus
[Usunięty]

Czubaka napisał/a:

Niektórzy nie mają FB

To może załóż? ;)

Czubaka
[Usunięty]

Barbus napisał/a:
Czubaka napisał/a:

Niektórzy nie mają FB

To może załóż? ;)

Heh. Jest to jakiś pomysł, ale jeszcze to przemyślę ;-) .

Breed9000
[Usunięty]

Zawsze możesz kliknąć na grupę i poprosić o przyjecie do niej. To że jest zamknięta dla publiki nie oznacza ze to jakieś tajne zgromadzenie jest. (nie przypominam sobie sytuacji żebyśmy kogoś nie przyjęli) Co do forów to moje zdanie jest takie że skoro to jest to po co kolejne. I rozumiem oczywiście że można nie lubić bo "galakta" lub "bo brzydkie" ale nadal rozbijanie się na kilka rożnych forów nie poprawia komunikacji. Dlatego nigdzie dalej niż to nie zamierzam chodzić. Oczywiście nikt nikomu nie zabrania. ;)

Breed9000
[Usunięty]

@builder nie ten jest słaby czekam na coś co da się używać jak te od X-winga. ;)

Czubaka
[Usunięty]

Breed9000 napisał/a:
Zawsze możesz kliknąć na grupę i poprosić o przyjecie do niej. To że jest zamknięta dla publiki nie oznacza ze to jakieś tajne zgromadzenie jest. (nie przypominam sobie sytuacji żebyśmy kogoś nie przyjęli) Co do forów to moje zdanie jest takie że skoro to jest to po co kolejne. I rozumiem oczywiście że można nie lubić bo "galakta" lub "bo brzydkie" ale nadal rozbijanie się na kilka rożnych forów nie poprawia komunikacji. Dlatego nigdzie dalej niż to nie zamierzam chodzić. Oczywiście nikt nikomu nie zabrania. ;)

Widzę, że nie dopuszczacie myśli, że ktoś nie bardzo chce zakładać FB :wink: . Nie zamierzam oczywiście nikogo przekonywać do zmiany forum szczególnie, że forum Galakty jest naturalnym miejscem dla Armady. Dzięki za info i pozdrawiam.

Barbus
[Usunięty]

Ja po prostu nie widzę różnicy między założeniem konta na Facebooku, a kolejnym kontem na forum.

Breed9000
[Usunięty]

Dopuszczamy taką myśl. Dlatego siedzimy i odpowiadamy także na tematy na tym forum. Nie zamierzam Cie zmuszać do zakładania FB (nawet przez głowię mi to nie przeszło). Ale nie zamierzam też się zmuszać do zakładania kolejnych kont na kolejnych forach. ;) Wiec będziemy gadać na tym :) . Taki kompromis :D . Wiele Ci nie ucieknie raczej bo część z chłopaków tu siedzących pilnuje żeby wszystkie najciekawsze newsy wpadały to dość regularnie. No i zawsze pozostaje też możliwość spotkania się na piwie lub turnieju w realu. :D .

aryss
[Usunięty]

Wysłany: Pią 24 Kwi, 2015   

Ogólnie powiem tak, fb jest najprostszym miejscem na ugadywanie się/dyskusje gdyż większość ma go włączonego bardzo często i szybkość reakcji jest bardzo duża ( czasem aż za bardzo). Dodatkowo z racji iż większość podpisana jest z Imienia i Nazwiska to jakoś dyskusja wygląda troche inaczej niż na forach. No i mimo wszystko FB wpływa pozytywnie na kwestie integracyjne/organizacyjne, jednak niektóre kwestie szybko można obgadać krozystając np z czatów wieloosobowych.
Co do for to powiem tak, na tym forum jest wiele osób które się udzielają na FB i większość info tu dociera ( czasem jest to dublowanie informacji ) ale imo jednak fb traktowany jest priorytetowo. Forum sztab ma niestety dość specyficzną renomę przez co nie przyjeło się jako forum X i śmiem przypuszczać że przy armadzie będzie podobnie.

Odpowiedz do tematu