Kupię Koszmar z Dunwich |
Autor |
Wiadomość |
qweewq [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 15 Lis, 2015 Kupię Koszmar z Dunwich
|
|
|
Kupie grę koszmar z dunwich - wersja PL |
|
|
|
 |
Wacho [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Lunar [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 28 Lip, 2016
|
|
|
Zapowiedziano iż pod koniec tego roku będzie dodruk Koszmaru w Dunwich |
|
|
|
 |
Nokturn [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 23 Wrz, 2016
|
|
|
Lunar napisał/a: | Zapowiedziano iż pod koniec tego roku będzie dodruk Koszmaru w Dunwich |
Skąd ta informacja? Poluje na to juz dość długo... |
|
|
|
 |
Breżniew [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 17 Paź, 2016
|
|
|
Nokturn napisał/a: |
Skąd ta informacja? Poluje na to juz dość długo... |
Stąd |
|
|
|
 |
Nokturn [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 18 Paź, 2016
|
|
|
Widziałem już. Info sie pojawiło niedawno dopiero:) BTW Łączył ktoś Dunwich z Innsmouth czy za duża masakra? |
|
|
|
 |
espanoles [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 22 Paź, 2016
|
|
|
Nokturn napisał/a: | Widziałem już. Info sie pojawiło niedawno dopiero:) BTW Łączył ktoś Dunwich z Innsmouth czy za duża masakra? |
Zależy na ilu graczy. Minimum czterech badaczy potrzebujesz - chociaż i tak duża losowość (może być tak, że w Innsmouth nic się nie będzie działo a w Arkham i Dunwich rzeźnia).
ps. polecam generowanie puli kart mitów (przed grą wybierasz mniej więcej po równo z każdego dodatku i tasujesz).
Maksymalną ilość dodatków jaką graliśmy to była: podstawka+Innsmouth+Dunwich+Król+Faraon+Skarabeusz (autorski dodatek) +Czychający.
Ale minusem HwA jest taki, że im więcej dodatków wrzucisz na raz tym bardziej klimat ucieka.
ps. Pamiętaj, że grając podstawka+Innsmouth+Dunwich zwiększasz o jeden limit maksymalnej ilości otwartych bram |
|
|
|
 |
Nokturn [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 01 Lis, 2016
|
|
|
espanoles napisał/a: | Nokturn napisał/a: | Widziałem już. Info sie pojawiło niedawno dopiero:) BTW Łączył ktoś Dunwich z Innsmouth czy za duża masakra? |
Zależy na ilu graczy. Minimum czterech badaczy potrzebujesz - chociaż i tak duża losowość (może być tak, że w Innsmouth nic się nie będzie działo a w Arkham i Dunwich rzeźnia).
ps. polecam generowanie puli kart mitów (przed grą wybierasz mniej więcej po równo z każdego dodatku i tasujesz).
Maksymalną ilość dodatków jaką graliśmy to była: podstawka+Innsmouth+Dunwich+Król+Faraon+Skarabeusz (autorski dodatek) +Czychający.
Ale minusem HwA jest taki, że im więcej dodatków wrzucisz na raz tym bardziej klimat ucieka.
ps. Pamiętaj, że grając podstawka+Innsmouth+Dunwich zwiększasz o jeden limit maksymalnej ilości otwartych bram |
Dzieki za wypowiedź. Raczej nie bedę zestwaił obu miasteczek na raz. Mam ten problem, że często pojawiają sie nowi gracze i koniec końców ja muszę pamiętac o wszystkich zasadach. Tak więc tu zapomnę o limicie na peryferiach, a tu z kolei o żetonie zagłady na przedwiecznym... Dunwich kupuję dla nowych kart badaczy, i samych postaci, których osobiste historie mi zalegają z Innsmouth. Oczywiście brakuje też kart ran i szaleństwa. |
|
|
|
 |
espanoles [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 02 Lis, 2016
|
|
|
Nokturn napisał/a: |
Dzieki za wypowiedź. Raczej nie bedę zestwaił obu miasteczek na raz. Mam ten problem, że często pojawiają sie nowi gracze i koniec końców ja muszę pamiętac o wszystkich zasadach. Tak więc tu zapomnę o limicie na peryferiach, a tu z kolei o żetonie zagłady na przedwiecznym... Dunwich kupuję dla nowych kart badaczy, i samych postaci, których osobiste historie mi zalegają z Innsmouth. Oczywiście brakuje też kart ran i szaleństwa. |
W Dunwich dołącza mało badaczy ale za to treściwi: jak już kupisz pamiętaj o błędzie w druku przy Leo Andersonie (ze specjalnej umiejętności może korzystać raz na turę, w polskiej wersji jest błąd i pojawił się "raz na grę"). No i epicki Profesor Rice... |
|
|
|
 |
anonim [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 02 Lis, 2016
|
|
|
Może tego błędu nie będzie w końcu to jest drugie wydanie i mogli wszystkie błędy poprawić. |
|
|
|
 |
Nokturn [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 03 Lis, 2016
|
|
|
anonim napisał/a: | Może tego błędu nie będzie w końcu to jest drugie wydanie i mogli wszystkie błędy poprawić. |
Dokładnie. Tez na to liczę:) Przepraszam za spam, ale nie widzę tematu na razie: Ktoś juz się nastawia na LCG? Jest gdzies thread, który przeoczyłęm? |
|
|
|
 |
KamKow [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 19 Sty, 2017
|
|
|
Hej,
czy ktoś się orientuje kiedy można się spodziewać tego dodruku? |
|
|
|
 |
anonim [Usunięty]
|
|
|
|
Już jest, właśnie dzisiaj dostałem paczuszkę z dodrukiem Dunwich. Leo jest poprawiony. |
|
|
|
 |
KamKow [Usunięty]
|
|
|
|
Orientujecie się gdzie można kupić w miarę tanio nową wersję? |
|