|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
Gra o Tron PBF #28 - Pole gry |
Autor |
Wiadomość |
Germanus [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 07 Paź, 2013
|
|
|
gratulacje dla Tamtena. Gra bardzo wyrównana |
|
|
|
 |
Dredzilla [Usunięty]
|
|
|
|
Ja chowam wieżę do piwnic kingslanding, utrzymująć pakt Lannister-Tyrell bez żadnej skazy
Gratulacje dla GJ |
|
|
|
 |
tamten [Usunięty]
|
|
|
|
Nie wiem czemu wydawało mi się, że gramy 7 rund;D
Teraz sprawdziłem i była taka dyskusja przy naborze;)
Ja już planowałem kolejną rundę;/
Dzięki za grę |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Aktualizacja (mapa):
|
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Tradycyjnie już: jakieś uwagi do prowadzenia?
Sam na przykład zaczynam się skłaniać do zmiany modelu listowania kart jakie poszły, tak żeby wymieniać wszystkie karty (choć może tylko z nazwy) i zaznaczać na czerwono co już zeszło. Tak jak z dowódcami.
To jest trochę prostsze w utrzymaniu, a jednocześnie stanowi przypomnienie o tym, co może wyjść jeszcze. Szczególnie korzystne to jest w grach z nowymi kartami (jak na przykład Feast for Crows) nim się "uleżą w głowach". |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
Adam Badura napisał/a: | Gra zakończona!
Gra zakończyła się ze względu na czas (rozegrano 6 tur).
Najwięcej zamków (4) kontrolują aż 3 rody: Greyjoy tamten, Lannister Dredzilla i Tyrell Sardo.
Liczba kontrolownych twierdz rozstrzyga remis na korzyść Greyjoy tamten, który kontroluj aż 3 (pozostali po 2). |
Gratulacje dla Greyjoya.
Dzięki wszystkim za grę, a przede wszystkim dla Adama za kolejną profesjonalną rozgrywkę
Po niesprzyjających wydarzeniach w 2 turze nie miałem pomysłu na grę i jestem w miarę zadowolony że udało mi się w takim stanie zakończyć grę. W zasadzie między ostateczną trójką była chyba w miarę wyrównana gra, nie było jakiegoś znaczącego lidera.
A co do ostatecznego porównania też miałem 3 Twierdze, ale na Zaopatrzeniu poległem
Adam Badura napisał/a: | Tradycyjnie już: jakieś uwagi do prowadzenia?
Sam na przykład zaczynam się skłaniać do zmiany modelu listowania kart jakie poszły, tak żeby wymieniać wszystkie karty (choć może tylko z nazwy) i zaznaczać na czerwono co już zeszło. Tak jak z dowódcami.
To jest trochę prostsze w utrzymaniu, a jednocześnie stanowi przypomnienie o tym, co może wyjść jeszcze. Szczególnie korzystne to jest w grach z nowymi kartami (jak na przykład Feast for Crows) nim się "uleżą w głowach". |
Świetny pomysł! Jeśli nie masz nic przeciwko to sam użyję tego sposobu w #33
Po raz kolejny się przekonałem, że ten dodatek jest naprawdę słaby, chociaż Tyrellem, nie gra się aż tak źle. |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Sardo napisał/a: | A co do ostatecznego porównania też miałem 3 Twierdze, ale na Zaopatrzeniu poległem |
Słusznie. Dzięki! Poprawiłem! |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
Sardo napisał/a: | Świetny pomysł! Jeśli nie masz nic przeciwko to sam użyję tego sposobu w #33 |
Wydawało mi się, że ten pomysł wziąłem od Ciebie! Z gry Feast for Crows właśnie. Czy to kto inny prowadził? (Tam gdzie wygrałem jako Lannister.)
Tak czy siak wprowadziłem już ten pomysł w PBF #31, Feast for Crows. Muszę tylko jakoś inaczej zrobić karty dzikich, bo w tej postaci są nieczytelne. Za to rozwinięcie ich jak to zwykle robiłem uczyni post zbyt długim chyba. |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
Vickon tak robil |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
|
|
|
ja tak robię w pbf 30. Znaczne ułatwienie dla mnie i dla graczy |
|
|
|
 |
tamten [Usunięty]
|
|
|
|
No to wygrałem dosyć szczęśliwie, szkoda, że nie było dwóch rund więcej, żeby rozstrzygnąć grę bardziej wyraziście.
Adamie, prowadzenie pełna profeska. |
|
|
|
 |
Rewolta [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 08 Paź, 2013
|
|
|
tamten napisał/a: |
Adamie, prowadzenie pełna profeska. |
Zresztą jak zwykle, dzięki za grę.
Jak to napisał Germanus Martellem w tym dodatku trzeba grać spokojnie, a ja już po pierwszej rundzie byłem w ostrych opałach przez to iż nie dałem wsparcia na yroonwood
Ale to moja pierwsza gra w dodatku, więc można było się spodziewać błędów... |
|
|
|
 |
|
|