galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pbf 35 - nabór - Life should be fun :)
Autor Wiadomość
Beez
[Usunięty]

Wysłany: Pon 21 Paź, 2013   Pbf 35 - nabór - Life should be fun :)

Ok :)
Jako że mam mnóstwo wolnego czasu to postanowiłem stworzyć kolejną grę - o ile oczywiście się chętni znajdą :)

Nie decyduje kolejność zgłoszeń, a to kto w ilu grach gra (im mniej tym lepiej) - o ile oczywiście zgłosi się więcej niż 6 osób.
Zgłaszać można się do środowego poranka, a w czwartek ruszę z polem gry :)

Zagramy w cokolwiek sobie wybierzecie i z jakimi opcjami zaawansowanymi (udziwnieniami) będziecie chcieli - o ile oczywiście ktoś na forum będzie posiadał materiały do danej mapy i mi je użyczy - sam tworzyć takich rzeczy nie potrafie :)

Mam nadzieję, że jacyś chętni jeszcze na tym forum są - jak się 6 nie zgłosi to najwyżej ze wstydu sie spale :oops:

6 "Szczęśliwców" :
Gog - ma specjalne względy
Martin - 0 gier aktualnie
Czarnylord - 1 gra aktualnie
tamten - 1 gra aktualnie
Rewolta - 2 gry aktualnie zgoszenie jako 1 z osób posiadających na koncie 2 gry
Rekceb - co prawda zgłosił się później niż retman, jednakże jedna z jego gier jest to Frey przejęty w rundzie 8 - czyli za dużo się tam nie nagra- dlatego wyfaworyzuje go przed retmanem.
Ostatnio zmieniony przez Beez Wto 22 Paź, 2013, w całości zmieniany 1 raz  

Rewolta
[Usunięty]

Wysłany: Pon 21 Paź, 2013   

No to zgłoszę się ja chociaż, cóż gram w 2 pbf'y ale można spróbować szczególnie iż chciałbym zagrać w podstawkę wraz z Draftem kart - proszę temat na forum dla nie wtajemniczonych ;D

http://www.forum.galakta....er=asc&start=15

Tylko myślę iż byłoby to na zasadzie takiej jaką zaproponował Germanus w 34 tylko u nas będą to karty zamiast rodów.

A więc po klasycznym losowaniu rodów, każdy przedstawiłby Mistrzowi Gry propozycje 1 karty o sile 4, 1-3, i tak dalej no może za wyjątkiem kart o sile 1 tu można by ostatecznie podać 2 propozycję.

Oczywiście jeśli 2 osoby chcą mieć tą samą kartę to oczywiście odbywa się losowanie.

Opcja myślę bardzo ciekawa, mam nadzieje iż jeśli ją wybierzecie to jako pomysłodawca będę mógł jednak zagrać.

Shutt
[Usunięty]

Wysłany: Pon 21 Paź, 2013   

Ja mogę zagrać, ale w coś naprawdę dzikiego xD

Może nasz fanowski dodatek na 7-miu graczy (+Arryn i nowa mapka).
Masz to gdzieś Sardo?

Dredzilla
[Usunięty]

Wysłany: Wto 22 Paź, 2013   

Zagrajcie na smoki !

Gog
[Usunięty]

ja sie zglaszam, ale jak shutt na jakis hardkor, a co do rewolty planujemy z sardem rozkminic gre na 15 wlasna mapa lub poprosic na bbgg(to moj pomysl) poprosic o materialy z tej mapy i/lub zaprosic twórce do testów razem z nami. :) Shutt chyba nie mowisz o tym, co gralismy w realu na 7? Bo to kurwa jest jawna zenada i niegrywalne w ciul :) jesli juz draft kart to np z normalnej/pierwszej edycji/gry na 12/gry na 9/ czy wojny o polnoc:d tzn z tych wszystkich draftowac sobie po prostu:d karte za 4 draftuje baratheon karte za 3 pierwszy lannister itd :p wiem, że juz zasmiecilem topic Beezowi to juz skoncze:d zapraszam ludzi do wspolpracy:) ogarnijmy gre na 12/15/ gre na 6 z celami(jak feast tylko dla 6 rodów) albo zrobic gre na 9 wyrzucajacy z mapki na 12 3 graczy(co by bylo luźniej) :D Wiem najebalem pomysłów, ale może któryś się przyjmie :)

A wracając do tej gry ja bym chetnie zagrał w wojne o północ gralem 4 razy w realu, a tu gmuje i chcialem zobaczyc to z drugiej strony, ale dostosuje się do reszty :)

A jeszcze chciałem sie pochwalić najbardziej hardkorowym pomysłem :D gra na 15 ze smokami fortyfikacjami rozkazami jednorazowy(mimo poiadania uw z *) i cele dla 15 rodów i draft kart dla kazdego(mózg rozjebany nie?)

EDIT: gram w grze na 12tu(max 1-2 rundy), przejetym martellem(tez sam wiesz Beez, ze sie konczy gra) no i u germanusa wiec ;p
Ostatnio zmieniony przez Gog Wto 22 Paź, 2013, w całości zmieniany 1 raz  

Germanus
[Usunięty]

zgłaszam się. Obecnie gram w dwóch grach które w wkrótce się skończą (ps. widzę że mój system rekrutacji się podoba :D )
Im bardziej klasyczne tym lepiej (w kolejności DoD, podstawka, Coc), ale zgodzę się w ostateczności na udziwnione mapy, ale więcej niż 6 osób to niestety będzie się wlokło ;)

rekceb
[Usunięty]

Jeśli będzie miejsce to chętnie zagram kończę za chwilę z przejętym Freyem. Mapa jest dla mnie bez znaczenia choć chętnie zagrałbym w coś nowego do rozkminiania.

Martin
[Usunięty]

Cześć, jestem tu nowy i bardzo chętnie zagrałbym, ale tylko w wersję podstawową, ponieważ żadnej innej nie znam :) ewentualnie taką, której móglbym się szybko nauczyć. Nie mam też żadnego doświadczenia z grą na forum, jedynie w realu, a i to niewielkie, na tyle że ogarniam zasady i nie popełniam już rytualnego samobójstwa w 3-4 turze :P , więc jeśli ma to być gra tylko dla zaawansowanych to też pasuję, nie chcę jej psuć.

Pozdrawiam

tamten
[Usunięty]

To ja też się zgłaszam, chętnie zagrałbym w Feast of Crows, 2 edycję z losowaniem kart rodów z innych gier albo w wojnę o północ. Na razie gram tylko w pbf 34.

retman
[Usunięty]

Też się zgłaszam, gram w dwóch PBF ale nie są one dla mnie dużym obciążeniem.. Chętnie zagrałbym w wersję dla większej niż 6 liczbie graczy. Jeżeli nie: klasyczna 2 lub Dance with Dragons.

Beez
[Usunięty]

szczerze mówiąc skłaniałbym się ku wojnie na północy - tylko 1 taki wariant jest rozgrywany obecnie na forum (PBF 25) - a chciałbym potwierdzić swoje przypuszczenia co do braku zbalansowania tej wersji i na tej podstawie wyciągnąć wnioski.

Martin - ta wersja to dokładnie to samo co normalna wersja tylko inaczej wyglada mapa i karty - ogolne zasady sa te same więc nie widzę problemu z jakąś adaptacja:)
A to że to twoja 1 gra na forum chyba nikomu by nie przeszkadzała - a nawet cię w tym naborze faworyzuje odrobine :) Szczerze to po przeczytaniu twojego posta dostałem motywacji do poprowadzenia kolejnej rozgrywki :)

Daję jeszcze czas innym tak jak napisałem do środy :)
Resztę chciałem poprosić o potwierdzenie czy ewentualna wojna o północ wam odpowiada :)

retman
[Usunięty]

Dla mnie to będzie coś zupełnie nowego ale z chęcią zagram.

Beez
[Usunięty]

retman napisał/a:
Dla mnie to będzie coś zupełnie nowego ale z chęcią zagram.

dla wiekszosci to raczej nowe doświadczenie :)
sam mam na koncie jedną niepełną rozgrywkę :)

Germanus
[Usunięty]

mi pasuje, byle by nie znów Greyjoyami :evil: , którym dokańczam grę za kiwiego
Ostatnio zmieniony przez Germanus Wto 22 Paź, 2013, w całości zmieniany 1 raz  

Martin
[Usunięty]

W takim razie też potwierdzam swoje zainteresowanie :) skoro to ma być nowe dla większości to nawet zwiększa moje szanse. Powiedzcie tylko jak z częstotliwością takiej rozgrywki - w ciągu dnia jestem w pracy i mogę pisać głównie wieczorami i czasem w przerwach :p

Odpowiedz do tematu