galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
PBF 27 Clash of the Kings gra na 12 NABÓR
Autor Wiadomość
Adam Badura
[Usunięty]

Wysłany: Pią 18 Paź, 2013   

gamaliel napisał/a:
Jeśli o mnie chodzi, możesz brać Tyrella.
Ja poległem Greyjoyem za błędy.

Głównie jeden błąd. Uważam, że jednorazowe rodowe cechy są złe. Między innymi dlatego.

Gog
[Usunięty]

Wysłany: Nie 20 Paź, 2013   

ogólnie tyrella przejmie rewolta, a losującego murzyna znajdziemy jakos:D

Shutt
[Usunięty]

Wysłany: Pon 18 Lis, 2013   

Tasiemiec, weź nie laguj.

czarnylord23
[Usunięty]

Wysłany: Sob 14 Gru, 2013   

Dobra, w końcu mam trochę czasu by coś napisać. :) To najpierw wrócę do zdolności rodowych.

Cytat:
Tully
Senior Dorzecza Użyj podczas Fazy Westeros, po rozpatrzeniu wszystkich wydarzeń. Możesz natychmiast przeprowadzić pełną mobilizację (tak jakby wypadła karta Mobilizacja) na całym swoim terytorium rodowym.

->Pisałem że za mocna, ale w sumie jak będą 4 teamy i Tully'emu dojdzie walka na froncie z Lannisterem... Trzeba przemyśleć. Ale chyba i tak mocne. Może zamiast tego: "W każdym zamku Dorzecza zmobilizuj Piechura"? Będzie wymagało myślenia, bo nie będzie można uppować do rycerzy i wież. A i przez Dorzecze rozumiałbym również Maidenpool i Bliźniaki. :D
//Przypominam że wcześniej opowiedziałem się również za brakiem terytoriów rodowych.
Cytat:
Arryn
Rycerski Trening Użyj na początku fazy Akcji. Możesz zamienić dowolną ilość swoich Piechurów znajdujących się na planszy w jednostki Rycerzy.

-> Powrót do wcześniejszej wersji, że rycerze są rozbici? I tak w perspektywie długiej gry lepsze niż zdolność Freya.
Cytat:
Hightower
Światło Wiedzy Użyj podczas fazy Planowania. Przejrzyj wybraną talię Westeros (I, II, III lub IV). Wybierz z niej jedną kartę. Resztę kart potasuj, a wybraną kartę połóż na wierzchu talii.
&Baratheon
Prawda Objawiona R'hlorra Użyj na początku fazy Planowania, możesz podejrzeć wierzchnie karty z wszystkich talii Westeros.

Jeśli jednak je zostawiamy tak jak chcesz Gogu, to trzeba zmienić również 2 inne zdolności... Proponowałbym tych, którzy są obok HT i Bara, czyli Tyrell i Martell? A jeśli tak to na jakie?

Dobra, a poza tym zmiany na mapie... Tutaj już zapomniałem parę uwag, ale na pewno do zmiany jest Północ. :)
Po kolei:
- Połączyć Castle Black i Eastwatch w jedno pole zawierające koronkę i beczkę.
- Wywalić Bear Island i Skagos - to pola zwiększające nudę, bo sa z góry przypisane Starkowi i Boltonowi i nie ma o nie walki. ;)
- Wywalić Barrowtown, niech Torrhen's Square sięga do Blazewater Bay i do Moat Callin. Winterfell też niech sięga do Moat Callin i zyska połączenie mostowe do Białego Portu. Torrhens Square zyskuje beczkę.
- Wywalić South Shivering Sea. The Bite i North Narrow Sea sięgają do Widows Watch.
- Widows Watch traci zamek i dostaje beczkę. Bolton zaczyna na WW.
- Karhold dostaje koronkę.
- Wywalamy Ramsgate. White Harbor graniczy z WW.
- Dodajemy Hornwood - pole z zamkiem, graniczące z Dreadfort, WW, WH i przez rzekę z Winterfell.
- White Harbor dostaje beczkę.
- Sisterton dostaje koronkę - Frey w ostatniej grze miał straszny problem ze zdobywaniem ich.

Wiem że to strasznie grube zmiany ale uważam, że byłoby dużo ciekawiej(pytanie czy nie za ciekawie? xD). Stark bliżej zarówno Boltona jak i Freya. Do tego Bolton prez morza bliżej Arryna... Hm, może Bolton bliżej również Freya jak nie będą w 1 teamie? Narrow Sea nie sięgające do WW i Shivering Sea graniczące z The Bite?

Btw Gogu określ jakie chcesz teraz team, bo od tego dużo zależy. ;)

A no i agitowałbym dalej razem z Sardo by HT zamienić na Redwyne'a. :D

Uwag do innych rodów specjalnie nie przypominam sobie w tej chwili, również dlatego że jako Stark nie wychyliłem nosa poza północ. ;)

Odpowiedz do tematu