|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
nowicjusz |
Autor |
Wiadomość |
ZRYWACZLINOLEUM [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 28 Sty, 2014 nowicjusz
|
|
|
mam warhamera inwazję + szturm na ultuan + ukryte królestwa (od 3 dni) i mnóstwo pytań...
mam instrukcje do podstawki i dodatków, wydrukowałem FAQ 2.2 i polski dodatek do niego FAQ 3.0 potrzebuję coś jeszcze jeżeli chodzi o zasady gry???
jeżeli są mi potrzebne jeszcze jakieś instrukcje/zasady gry lub jest jakaś nowsza wersja zasad gry dajcie linka thx:)
z tymi dodatkami da się amatorsko i komfortowo pograć z bratem? czy potrzebuję kupić jeszcze jakiś dodatek albo zestawy bitewne? |
|
|
|
 |
Virgo [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 28 Sty, 2014
|
|
|
Polecam nabyć wszystkie "duże" dodatki do gry w domu, czyli jeszcze Marsz Potępionych i Kataklizm. |
|
|
|
 |
syd3r [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 29 Sty, 2014
|
|
|
Cytat: | mam instrukcje do podstawki i dodatków, wydrukowałem FAQ 2.2 i polski dodatek do niego FAQ 3.0 potrzebuję coś jeszcze jeżeli chodzi o zasady gry??? |
Jeśli grasz tylko w domu, to potrzebujesz jeszcze tylko zasad Dzikości i Nekromancji (te słowa - klucze występują na kartach w Ukrytych królestwach):
Cytat: | Dzikość X (zawsze, kiedy ta jednostka otrzymuje obrażenia, może zadać X obrażeń wybranej jednostce w dowolnej odpowiadającej strefie). Dodatkowo jednostka musi przeżyć zadane jej obrażenia, aby móc aktywować to słowo-klucz. |
Cytat: | Nekromancja (możesz zagrać tę kartę ze swojego stosu kart odrzuconych; jeśli to zrobisz, pod koniec tej tury umieść ją na spodzie swojej talii). |
|
|
|
|
 |
|
|