|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
<PETYCJA> |
Autor |
Wiadomość |
Szuli [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 30 Sty, 2014
|
|
|
Oczywiście podpisuję się |
|
|
|
 |
tomtom [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 04 Lut, 2014
|
|
|
Podpisuję się
Zachowanie wydawcy uważam za cokolwiek niepoważne i prowadzące w prostej drodze do załamania sprzedaży LOTR po polsku w ogóle. Rozumiem mechanizm, który doprowadził do decyzji o niedrukowaniu SoE (LOTR jako całość zapewne sprzedaje się nieco słabiej, a DnŻ w szczególności), jednak nie rozumiem, dlaczego zabrakło przytomności niezbędnej do spojrzenia na nieuchronną konsekwencję tejże decyzji, czyli odejście części stałych klientów, którzy poczują się zrobieni w balona. Większość karcianek ma to do siebie, że regularnymi klientami są "zbieracze", którzy chcą mieć wszystko (choćby niezbyt często używane - kto regularnie gra w BoLT?) i nieposiadanie czegokolwiek, co wyszło po angielsku może doprowadzić do frustracji, przekładającej się na rzucenie zakupów w tym segmencie w ogóle.
Ja w tej sytuacji zamierzam poczekać - jeżeli Galakta nie zmieni zdania, to przerzucę się na granie przez Lackey albo OCTGN, a VoI, dodatki do niego oraz ciąg dalszy BR będę kupować po angielsku, raczej nie w sklepie Galakty. |
|
|
|
 |
Corran [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 05 Lut, 2014
|
|
|
Oczywiście ja też się podpisuję.
I zdecydowanie zgadzam się nie tylko z ideą wydania tego dodatku w języku polskim, ale także ze wszystkimi uwagami wyrażającymi zdziwienie, że w ogóle wzięto pod uwagę pominięcie go w planach wydawniczych. |
|
|
|
 |
psborsuk [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 05 Lut, 2014
|
|
|
Corran napisał/a: |
I zdecydowanie zgadzam się nie tylko z ideą wydania tego dodatku w języku polskim, ale także ze wszystkimi uwagami wyrażającymi zdziwienie, że w ogóle wzięto pod uwagę pominięcie go w planach wydawniczych. |
A gdzie jest oficjalnie napisane, że planowano to pominąć? Bo ja nigdzie takiej deklaracji Galakty nie widziałem... |
|
|
|
 |
Corran [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 06 Lut, 2014
|
|
|
Ja też nie widziałem nic oficjalnego i być może zbyt pochopnie uznałem takie sugestie jako uzasadnione, ale takie właśnie odniosłem wrażenie czytając co najmniej kilka wypowiedzi na tym forum. Jeśli były one błędne i Galakta zamierza to wydać, to tym lepiej. Przy czym fajnie by było gdyby to zapowiedzieli i urwali nasze spekulacje. |
|
|
|
 |
Radziol88 [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 06 Lut, 2014
|
|
|
tomtom napisał/a: | Podpisuję się
Zachowanie wydawcy uważam za cokolwiek niepoważne i prowadzące w prostej drodze do załamania sprzedaży LOTR po polsku w ogóle. Rozumiem mechanizm, który doprowadził do decyzji o niedrukowaniu SoE (LOTR jako całość zapewne sprzedaje się nieco słabiej, a DnŻ w szczególności), jednak nie rozumiem, dlaczego zabrakło przytomności niezbędnej do spojrzenia na nieuchronną konsekwencję tejże decyzji, czyli odejście części stałych klientów, którzy poczują się zrobieni w balona. Większość karcianek ma to do siebie, że regularnymi klientami są "zbieracze", którzy chcą mieć wszystko (choćby niezbyt często używane - kto regularnie gra w BoLT?) i nieposiadanie czegokolwiek, co wyszło po angielsku może doprowadzić do frustracji, przekładającej się na rzucenie zakupów w tym segmencie w ogóle.
Ja w tej sytuacji zamierzam poczekać - jeżeli Galakta nie zmieni zdania, to przerzucę się na granie przez Lackey albo OCTGN, a VoI, dodatki do niego oraz ciąg dalszy BR będę kupować po angielsku, raczej nie w sklepie Galakty. |
Wyluzuj.
Cały DnŻ ma kolosalną obsuwę i SoE nie jest pierwszy w kolejce |
|
|
|
 |
Prosimir [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 14 Lut, 2014
|
|
|
Podpisuje się |
|
|
|
 |
cahir7 [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 16 Lut, 2014
|
|
|
Podpisuje się. |
|
|
|
 |
Mitrel [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 16 Lut, 2014
|
|
|
Podpisuje się. |
|
|
|
 |
astalawista4 [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 26 Lut, 2014
|
|
|
Podpisuję się pod petycją i mam nadzieję, że pozytywnie rozpatrzą tą sprawę. |
|
|
|
 |
Ja-Sir [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 31 Mar, 2014
|
|
|
I ja również - podpisuję się. |
|
|
|
 |
schen [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 31 Mar, 2014
|
|
|
A propos Stone of Erech, pytałem na Pyrkonie na stoisku galakty, czy go wydadzą i powiedziano mi, że jest on w planach, więc sądzę, że kiedyś w końcu się go doczekamy |
|
|
|
 |
Filiip10 [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 04 Maj, 2014
|
|
|
No dziękuję ci za taką informację
Mam nadzieję że wszystkim co się tutaj podpisywali spodoba im się to |
|
|
|
 |
sandramaj [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 02 Lut, 2018
|
|
|
Ja również się podpisuję. |
|
|
|
 |
Corran [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 05 Lut, 2018
|
|
|
sandramaj napisał/a: | Ja również się podpisuję. |
To jest petycja sprzed prawie czterech lat , więc nowy podpis nic na pewno by nie dał... ale ten scenariusz został wydany po polsku jako Kamień Erech - trzeba go szukać w druku na żądanie.
Problem jednak w tym, że nakład DnŻ raczej się wyczerpał i nie wiadomo kiedy będzie następne zbieranie chętnych. |
|
|
|
 |
|
|