galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
PBF 46 - nabór
Autor Wiadomość
Beez
[Usunięty]

Wysłany: Sob 15 Lut, 2014   PBF 46 - nabór

OK. Chciałbym poprowadzić kolejną grę.

Od razu mówię, że nie jestem najlepszym prowadzącym, a wręcz z tych najgorszych - dla osób które szukają przejrzystej rozgrywki w stylu Adama czy Sardo - to nie jest dla was.

Mam 3 propozycje.

1 - Feast For Crows (4 os)
2 - Dance with Dragons
3 - Feast for Crows jako nieoficjalny dodatek zrobiony przez publikę do 1 edycji (9 os)

Z wersja 3 potrzebowałbym małą pomoc z mapką.

Nabór - według mojego prywatnego widzimisię (pewnym osobom wiszę przysługe, prowadzący mają pierwszeństwo, oceniam wasze dotychczasowe gry, jak nic o was nie wiem to kolejność zgłoszeń poprzedzona pytaniem na priv o ewentualne openingi danym rodem - dla pewności że się nadacie)

Jak będą chętni to wystartujemy w okolicach wtorku ( przy wariancie 3 może to zająć ciut dłużej) i zlaguje jednorazowo w piątek.

Teraz tylko pytanie czy będą chętni

Rewolta
[Usunięty]

Wysłany: Sob 15 Lut, 2014   

Daj linka do

3 - Feast for Crows jako nieoficjalny dodatek zrobiony przez publikę do 1 edycji (9 os)

Chciałbym zobaczyć mapkę, ten wariant był gdzieś już u nas grany na forum ?

Gog
[Usunięty]

Rewolta napisał/a:
Daj linka do

Chciałbym zobaczyć mapkę, ten wariant był gdzieś już u nas grany na forum ?

ja sie zglosze najwyzej mnie nie weźmiesz:D gra to powrót smoków prowadzona przez vickona i jedna przez mortyra poszukaj na 2 stronie;d

Beez
[Usunięty]

powrót smoków (PBF 7) - z tymże ja mam inne karty rodów i inne zdolności rodowe :)
Drukuję osobiście tą grę od pewnego czasu, grałem w nią raz i jestem ciekaw jak wyjdzie balans na forum

nie wiem czemu miałbym Cię nie brać :D
Nie wziąłbym Cię do podstawki ^^

Dredzilla
[Usunięty]

3 bardzo chetnie :)

Mieciu
[Usunięty]

Ja tez bardzo chętnie ,najlepiej w Ucztę dla Wron :)
Gram w jednej grze

Martin
[Usunięty]

Zgłaszam się :) Mam nadzieję, że uznasz mnie za wartościowego gracza i oszczędzisz prywatnej rozmowy kwalifikacyjnej (strasznie boję się tych pytań o openingi) ^^

Chętnie zagram w każdą z tych wersji gry, bo z żadną nie miałem jeszcze do czynienia. Moja preferowana kolejność to: 3>1>2, ale to nie znaczy że nie chcę grać w DwD ;)

Gog
[Usunięty]

Beez napisał/a:
powrót smoków (PBF 7) - z tymże ja mam inne karty rodów i inne zdolności rodowe :)
Drukuję osobiście tą grę od pewnego czasu, grałem w nią raz i jestem ciekaw jak wyjdzie balans na forum

nie wiem czemu miałbym Cię nie brać :D
Nie wziąłbym Cię do podstawki ^^

do podstawki to i ja nie chce:D:* ja zagram w co wybierzecie:D tzn jak masz nowe karty i zdolnosci;d to najchetniej 9 osob:D

Jazmatos
[Usunięty]

Ja bym się pisał na rozgrywkę, zwłaszcza jeśli miałby to być wariant dla 9 os. Ale w innym przypadku też chętnie zagram :) Gram w jednej grze, ale grywam głównie na żywo i mam sporo gier już na koncie, a troszkę trudno czasem się tutaj załapać na rozgrywkę. A odnośnie pytań o openingi to śmiało :D Dance with Dragons grałem już kilkanaście razy, pozostałe warianty nie miałem okazji jeszcze, ale obserwowałem obecne gry także spokojnie bym sobie poradził. Nie trzeba czekać na mnie z rozkazami. Byłbym bardzo wdzięczny za angaż :)
Ostatnio zmieniony przez Jazmatos Sob 15 Lut, 2014, w całości zmieniany 3 razy  

czarnylord23
[Usunięty]

Zgłaszam się na 9-osobową! :) Grałem już w #14 Lannisterem i było śmiesznie przez to całe bycie wasalem, ale nawet do przedostatniej tury miałem teoretyczną szansę na wygraną. :D

@Martin ja openingów w ogóle nie znam i ba - nie chcę znać, by potem jeśli namówię kumpli w realu do gry (prawie dzisiaj sięnam udało, ale byłoby nas 4 tylko i odpuściliśmy) to więcej zabawy jest jak sam nie ogarniam aż tak bardzo. Dlatego gram głównie w różne dziwne wersje jak 9osobowa czy WoP. ;)

Mieciu
[Usunięty]

Jednak jestem za tą 9-osobówką ,fajnie byłoby zagrać w 9. :wink:

Sardo
[Usunięty]

dużo chętnych na 9-osobówkę, więc pewnie ona przejdzie :D

ja w razie czego zgłaszam się do uczty (1) i tańca

jeśli będzie 9-osobówka, to raczej odpuszczę i będę przyglądał się z zewnątrz

Beez
[Usunięty]

no wydaje się, że przejdzie wariant 9-os tylko od razu mówie że pbf 7/14 był podobny a nie identyczny. Zmiany będą w 1 poście.

Teraz jeszcze zebrać 9 os...

Nie wiem kiedy uda mi się mapkę zrobić bo będę musiał nauczyć się nieco głębszej obsługi Gimpa... Ale mam nadzieje ze pszyna mi pomoże :D

Martin
[Usunięty]

czarnylord23 napisał/a:
@Martin ja openingów w ogóle nie znam i ba - nie chcę znać, by potem jeśli namówię kumpli w realu do gry (prawie dzisiaj sięnam udało, ale byłoby nas 4 tylko i odpuściliśmy) to więcej zabawy jest jak sam nie ogarniam aż tak bardzo. Dlatego gram głównie w różne dziwne wersje jak 9osobowa czy WoP. ;)

Ja na forum nie grałem jeszcze ani nie prowadziłem standardowej 2 edycji ;) I jak na razie nie zanosi się na to. Na żywo trochę w nią grałem, więc te openingi mam chyba obcykane, ale jakby Beez zaczął mnie przepytywać z openingów w DwD albo FoC to bym oblał sromotnie :d

Beez
[Usunięty]

źle mnie zrozumieliście - nie chodizło by mi o jeden/dwa konkretny opening ale o przedstawienie wizji na gre i pokazowy ruch w 1 turze ktory ma sens...

Wszak każdy może mieć inna wizję gry byleby była sensowna.

I to nie miałoby wyselekcjonować najlepszych graczy tylko odrzucić beznadziejny szrot. I było to przeznaczone dla osób które grałyby na forum 1 grę - nikogo z was to nie dotyczy...

Odpowiedz do tematu