|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
PBF 47 - Gentlemen's club - Pole gry |
Autor |
Wiadomość |
Rewolta [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 08 Kwi, 2014
|
|
|
A po za tym Lannister wciąż może wygrać |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
Bara wybiera zwycięzcę |
|
|
|
 |
Mieciu [Usunięty]
|
|
|
|
Atakuję KL wszystkim ,co mam
Rzucam Stasia i wygrywam
Wiem ,że wybieram zwycięzcę ,ale najsprawiedliwsze chyba będzie nie włączanie się i zobycie
KL |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
no i bardzo dobrze się to skończyło
na koniec broni randomowy dowódca o ile mam wybór, jestem ciekaw ile miałem bitew podczas tej tury xD
ogólnie dzięki dla Martina za prowadzenie, fajnie prowadził
gratulacje dla Martella, chyba mu się należy, nie skupiałem się na tamtych rejonach, więc w sumie dobrze sytuacji nie znam szczerze
ale poza tym czułem, że ta rozgrywka się strasznie wlecze, kilka razy zdążyłem zapomnieć jaki miałem zamysł na ruch czy na daną turę, nie mówiąc o całej grze
więc tutaj lekko ponarzekam na resztę graczy, że się ociągali
ale poza tym w miarę wyrównanie było, wszyscy zagrali kiepsko, a Martell chyba najmniej kiepsko i dlatego wygrał |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
Mieciu napisał/a: | Atakuję KL wszystkim ,co mam
Rzucam Stasia i wygrywam
Wiem ,że wybieram zwycięzcę ,ale najsprawiedliwsze chyba będzie nie włączanie się i zobycie
KL |
to nie jest wybranie zwycięzcy, to jest po prostu normalne zagranie, gdybyś zagrał inaczej to byś mnie wkurzył |
|
|
|
 |
Martin [Usunięty]
|
|
|
|
Założyłem Davena, bo ma największą siłę, a i tak nie ma to znaczenia
Bitwa o King's Landing
Atakuje: Baratheon
1 - Marsz
8 - Jednostki: machina, 2 x rycerz
0 - Wsparcie: brak
4 - Dowódca: Stannis Baratheon [4] Jeśli w tej bitwie nie otrzymujesz wsparcia, usuń z planszy wszystkie rozkazy Wsparcia (w tym własne rozkazy) sąsiadujące z obszarem ogarniętym bitwą. Anulujesz w ten sposób całą siłę zapewnianą przez wspierające jednostki.
0 - Losy Bitwy: 0
Przewaga na torze lenników
13 - Łączna siła
Broni: Lannister
2 - Obrona
4 - Jednostki: 2 x rycerz
0 - Wsparcie: brak
2 - Dowódca: Daven Lannister [2] [miecz]
2 - Losy Bitwy: +2
10 - Łączna siła
Wygrywa Baratheon. Lannister przegrywa i traci obu rycerzy z braku zaopatrzenia. |
|
|
|
 |
Mieciu [Usunięty]
|
|
|
|
Sardo napisał/a: | Mieciu napisał/a: | Atakuję KL wszystkim ,co mam
Rzucam Stasia i wygrywam
KL |
to nie jest wybranie zwycięzcy, to jest po prostu normalne zagranie, gdybyś zagrał inaczej to byś mnie wkurzył |
Miałem to na myśli Nie chciałem decydować o wyniku tej gry
Dziękuję wszystkim za grę ,która była niezwykle wyrównana ,Martinowi za prowadzenie pierwszej mojej gry na forum z losami bitwy ,a także gratuluję Richtusowi-Martellowi zwycięstwa |
|
|
|
 |
Martin [Usunięty]
|
|
|
|
Tak wygląda pobojowisko po wojnie
Ogłaszam nowym królem Westeros Martella - Richtusa
To była bardzo wyrównana walka, więc wszystkim wam gratuluję Każdy miał szansę wygrać. Greyjoyowi gratuluję wkurzania wszystkich nieustającą mobilizacją Boltonowi ciągłych wzlotów i upadków na północy. Baratheonowi udanego powrotu na południe i zajęcia na koniec King's Landing. Lannisterowi zdominowania środka mapy i prawie wygranej rodem uznawanym za beznadziejny. Tyrellowi nie pozwolenia na wygraną Lannistera przed czasem. A Martellowi oczywiście zwycięstwa
Czekam na ewentualne więcej uwag.
A losy bitwy ssą pałkę! Jeśli wy się na nie wkurzaliście to pomyślcie sobie ile razy musiałem je losować i jak to spowalniało grę
ps.
Sardo napisał/a: | jestem ciekaw ile miałem bitew podczas tej tury xD |
7 - wszystko możesz zobaczyć w 1 poście ;p |
|
|
|
 |
Beez [Usunięty]
|
|
|
|
No losy mnie strasznie zdenerwowaly kiedy przewidziałem dowódce Baratheona... a on dostał los i to jeszcze z mieczem co mnie pozbawilo 2 koni.
Gratuluje Martellowi zwyciestwa. Mimo iż jest to już 2 gra, gdzie wygrywa z bardzo mala przewaga
Dla mnie osobiście punktem zwrotnym był moment w którym poświęciłem siebie aby zatrzymać Lannistera bo nikt inny się nie kwapił. I przyznam się szczerze, że nie rozumiałem do końca wtedy decyzji Baratheona o nie pokrzyżowaniu planów aktualnemu liderowi
Martin - kolejny GM lepszy ode mnie (jak chodzi o GM-owanie ofc) |
|
|
|
 |
Mieciu [Usunięty]
|
|
|
|
Beez napisał/a: | No losy mnie strasznie zdenerwowaly kiedy przewidziałem dowódce Baratheona... a on dostał los i to jeszcze z mieczem co mnie pozbawilo 2 koni.
Gratuluje Martellowi zwyciestwa. Mimo iż jest to już 2 gra, gdzie wygrywa z bardzo mala przewaga
Dla mnie osobiście punktem zwrotnym był moment w którym poświęciłem siebie aby zatrzymać Lannistera bo nikt inny się nie kwapił. I przyznam się szczerze, że nie rozumiałem do końca wtedy decyzji Baratheona o nie pokrzyżowaniu planów aktualnemu liderowi
Martin - kolejny GM lepszy ode mnie (jak chodzi o GM-owanie ofc) |
A kiedy to dokładnie było ,nie chce mi sie szukać |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
Dziękuję wszystkim za szalenie wyrównaną grę. Martellowi gratuluję wygranej.
Północ się lała, a wygrało południe
Lannisterowi za długi i udany sojusz.
Boltonowi za ciągłe walki. nieustanne spiski i kłamstwa. Nie udało się przebić na Bay of Ice mimo wielu prób, to strasznie ograniczało mi pole gry.
Z innymi niestety żadnego kontaktu podczas gry nie miałem
Martinowi za prowadzenie - najszybsza aktualizacja gry na forum - jak dla mnie niedościgniony wzór.
Co do losów bitwy to ciekawe, że każdy na nie narzeka, że nie miał w nich szczęścia - to kto w takim razie na nich skorzystał |
|
|
|
 |
Beez [Usunięty]
|
|
|
|
jak mu wsparcia nie spaliłeś bodaj w 4 turze. Było to efektem waszego dogadania się, ale tak czy siak było to nieco dziwne bo i bez tego wsparcia by wygrał, tyle że musiałby więcej poświęcić Ale nie ma o czym mówić - widziałem bardziej rażące rzeczy
EDIT: Richtus nie narzeka |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
Beez napisał/a: | Ale nie ma o czym mówić - widziałem bardziej rażące rzeczy |
mów jakie |
|
|
|
 |
Richtus [Usunięty]
|
|
|
|
Poprawka, to już trzecia gra którą wygrywam rzutem na taśmę, korzystając ze splotu szczęśliwych okoliczności
Moja pierwsza gra w ten dodatek i jednocześnie pierwsza z losami bitwy. Taniec ze Smokami bardzo mi się podoba, losy bitwy mi pomogły (mimo wylosowanej czaszki) - czego chcieć więcej?
Wynik po raz kolejny jest dla mnie zaskoczeniem, obstawiałem że Greyjoy będzie poza zasięgiem, bądź że zwycięży Lannister, sam robiłem co uważałem za najlepsze ale też zrobiłem kilka błędów.
Dziękuję Martinowi za prowadzenie, Sardo za sojusz, Mieciowi za zajęcie KL, a Beezowi za to że od pierwszych tur przycisnął mnie na tyle mocno, że chyba większość nie śledziła już moich poczynań |
|
|
|
 |
Mieciu [Usunięty]
|
|
|
|
Chodziło o przewinięcie mojej ręki ,wtedy było to dla mnie niezbędne |
|