galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
PBF #48 - Uczta dla Wron - Pole gry
Autor Wiadomość
Mieciu
[Usunięty]

Wysłany: Sob 12 Kwi, 2014   

Wykonuję rodowy i cel z twierdzami

Sardo
[Usunięty]

czyli koniec
podsumowując z mojej perspektywy:
zepsułem sobie pierwszą turę, którą Stark i tak ma ciężką, bo chyba nie ma opcji by nie stracił machiny na dzień dobry ...
jeszcze mało żetonów + brak mobilki mnie pogrążyły, a jak już miałem gwiazdki to nie miałem jednostek w odpowiednim miejscu (Winterfell) by coś sensownego postawić
Arryn mknął do wygranej i trzeba było go powstrzymać, w zasadzie ja musiałem najbardziej się w to zaangażować, przez co traciłem, a i tak w rezultacie nic mi to nie dało bo wygrał Lannister
myślę, że kluczową sprawą było to, że Arryn zajął się mną i odciążył Lannistera z mojego problemu, przez co musiał się on martwić jedynie od strony Baratheona, co przy ilości jego ziem, zamków i gwiazdek było tylko kwestią czasu kiedy wygra
wydaje mi się, że w tym dodatku ma najprościej Lannister, najwięcej terytoriów pod nosem (Ironman's Bay i Golden Sound zapewniają mu prawie nietykalność w obrębie tych zbiorników), ma możliwość wykonania największej ilości celów (no inni też mają, ale jest to dla nich trudniejsze)
oczywiście nie umniejszam Mieciowi wygranej, bo jednak trzeba potrafić wykorzystać dobrą sytuację i zagrać jak trzeba
dzięki wszystkim za grę, grało się przyjemnie, jedynie szkoda, że się tak rozwlekała rozgrywka, a ostatnia tura skończyła się - mam cel który wykonam, -ok to koniec; wolę dograć do końca partię, choćby zwycięstwo jakiegoś gracza było oczywiste ;)
dzięki guzu za prowadzenie rozgrywki, bardzo dobrze Ci to szło, jedynym mankamentem (nie wiem czy tylko mnie to dotyczyło) było znajdywanie aktualnej mapki, czasem przy wydarzeniach nie wiem czy jej nie było czy ja nie znajdywałem, ale poza tym wszystko było ok :)

guzu
[Usunięty]

Bitwa o The Mountains of the Moon

Atakujący Arryn [5]
[0] Rozkaz: marsz +0
[3] Jednostki: piechur, rycerz
[0] Wsparcie: brak
[2] Dowódca: Lyn Corbray [2] [miecz]

Wsparcia innych graczy: brak

Wyższa pozycja na torze Lenników.

Obrońca Stark [3]
[0] Rozkaz: marsz +1
[2] Jednostki: rycerz
[0] Wsparcie: brak
[1] Dowódca: Ser Rodrick Cassel [1] [wieża][wieża]

Wsparcia innych graczy: brak

Niższa pozycja na torze Lenników

Arryn wygrywa.

Stark przegrywa. Rycerz wycofuje się na Moat Cailin.

guzu
[Usunięty]

marsze rozpisane

ujawniajcie cele

Mieciu
[Usunięty]

Dziękuję wszystkim za grę ,Guzowi za prowadzenie.
Podsumowując:
-Lannisterem gra się najłatwiej ,ale niejednokrotnie trzeba się trochę nagimnastykować. Ogromnym plusem jest duża ilość terenów ,która pozwala praktycznie bez problemów wykonać niektóre cele. Popełniłem błąd ,bo nie spodziewałem się ataku Baratheona na Zatokę
w pierwszej rundzie.
-Baratheon miał pecha bo nie doszło do żadnej mobilki z Twierdz. Ogólnie rzecz biorąc Baratheon jest w stanie zatrzymać Lannistera ,ale musi mieć Zatokę i możliwość domobilizowywania nowych sił.
-Arryn otarł się o zwycięstwo ,dzięki zdobyciu aż 16 żetonów za pomocą Littlefingera :D
Widzę ,że Arrynem jest naprawdę ciężko wygrać.
-Muszę podziękować Starkowi ,bo zatrzymał Arryna ,któy mknął do zwycięstwa :)
Sam jednak na tym dużo stracił.

chemik81
[Usunięty]

Dzięki za grę. Debiut uważam za udany mimo braku wygranej w sumie glownie ze swojej winy:)

Przy pierwszej licytacji moglem nie rzucac az 10 zetonow na zelazny tron wtedy prawdopodobnie gra zakonczylaby sie na 4-5 rundzie moją fartowna wygrana :)

Gratulacje dla Miecia za wygrana i podziekowania dla Guzu za dobre prowadzenie rozgrywki

guzu
[Usunięty]

Wysłany: Pon 14 Kwi, 2014   

Cele:
Arryn - nic
Baratheon - nic
Lannister - Kontroluj Dragonstone i King's Landing [1] oraz A Stalwart Position [1]
Stark - nic

Punkty Zwycięstwa:
Stark 4+0=4
Lannister 5+2=7
Arryn 6+0=6
Baratheon 4+0=4

guzu
[Usunięty]

Wysłany: Pon 14 Kwi, 2014   

Lannister [Mieciu] wygrywa PBF #48 - Uczta dla Wron

Mapa końcowa

Odpowiedz do tematu