Gra o Tron PBF #49 - Kings Have No Friends - Pole gry |
Autor |
Wiadomość |
Sardo [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 16 Kwi, 2014
|
|
|
w sumie jeszcze Baratheon mógłby wybrać gdzie jego statek po bitwie na Shipbreaker Bay się wycofał - Blackwater Bay/Dragonstone Port/Storm's End Port |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
u mnie oczywiście nic |
|
|
|
 |
Beez [Usunięty]
|
|
|
|
u mnie rodowy + przegranie wszystkich bitew jakie miałem w turze
Więc dobijam do 7.
Lannister rodowego nie ma (obaj mamy po 2 żetony), a nie był w stanie wykonać żadnego dającego mu 3+ punkty więc myślę, że wygrałem...
Czekam na potwierdzenie od prowadzącego i ewentualne podsumowanie zrobie jutro bo teraz lece na nocke planszówkową |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
tośmy pograli |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
Tura 4
Faza zaopatrzenia i punktowania:Mapa:

Zaopatrzenie: Greyjoy - 0 » 1
Lannister - 3 » 6
Tyrell - 3 » 5
Stark - 2 » 4
Baratheon - 2 » 3
Martell - 0 » 1
Rodowe Cele: Martell - niewykonany
Stark - niewykonany
Greyjoy - niewykonany
Lannister - niewykonany
Tyrell - wykonany
Baratheon - niewykonany
Cele: Martell - niewykonany
Stark - ?
Greyjoy - ?
Lannister - ?
Tyrell Musisz przegrać wszystkie bitwy podczas tury.
Greyjoy - 1
Lannister - 1
Tyrell - 1
Stark - 1
Baratheon - 1
Martell - 1
Baratheon - niewykonany |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
Tura 4 - Koniec Gry
Wygrywa Beez Tyrell
Mapa:

Tor Zwycięstwa:
Tyrell - 7
Lannister - 4
Stark - 2
Baratheon - 2
Martell - 2
Greyjoy - 2 |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
to kiedy poprawki i gramy od nowa, strasznie szybko to się skończyło....
a już widziałem się na Smoczej Skale |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
Oczywiście jak ktoś ma jakiś cel wykonany to może go jeszcze podać i poprawię post i mapkę. Mimo wszystko zwycięzca się już nie zmieni.
Gratulacje dla Beeza za wygraną.
Dziękuję wszystkim za testy. Chętnie teraz przeczytam jakie macie wrażenia. Co byście zmienili, dodali?
guzu napisał/a: | to kiedy poprawki i gramy od nowa, strasznie szybko to się skończyło....
a już widziałem się na Smoczej Skale |
Zastanawiam się nad zwiększeniem potrzebnej liczby punktów zwycięstwa do zwycięstwa.
A zagramy jak zbiorą się jakieś sensowne poprawki i będą chętni |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
raczej bym zmniejszył niektore wartosci :d ja zrobie kl jeszcze:D |
|
|
|
 |
tamten [Usunięty]
|
|
|
|
Ja robię cel najwięcej statków w porcie:D
Dzięki za grę;) Rzeczywiście trochę szybko poszło, Gog uzyskał spora przewagę na początku, więc trzeba mu utrudnić, Tyrellowi zresztą też:D |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
To te Wasze cele zaktualizuje jak każdy napisze co i jak z nim.
Co do Tyrella i Lannistera, to rzeczywiście wypruli do przodu, ale nie wiem na ile było to niezbalansowanie, a na ile szczęście, umiejętności czy zachowanie innych graczy względem tych rodów.
Co chciałbym zmienić:
-małe zmiany przy początkowym rozstawieniu (o którym już wspominałem)
-roszady przy kartach rodu (trochę inaczej umiejętności i ikony porozdzielać, u Tyrella zrobiłem głupią pomyłkę, graliście, że jego [4] ma +1 przy niższym zaopatrzeniu, mało być wyższym (taki Bronze Yohn Royce na zaopatrzenie), zauważyłem to dopiero między 2 a 3 turą chyba i nie chciałem już zamieszania robić)
-zmiany w westeros I talii ("więcej" mobilki, a raczej w innych formach niż obecnie - chodzi mi o Brzemię Władzy, nie pasuje mi ta karta za bardzo), zwiększenie liczby celów
-i ostatnia zmiana nad którą się waham - zwiększenie liczby punktów zwycięstwa potrzebnych do wygrania (ale może przy zmianie poprzednich rzeczy nie będzie potrzebna, chciałbym by rozgrywka trwała średnio 5/6 tur). |
|
|
|
 |
Beez [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 17 Kwi, 2014
|
|
|
hmm gdybym był tobą to poszedłbym raczej w kierunku utrudnienia zdobywania punktów niż zwiększenia limitu potrzebnego do wygranej...
Może coś w stylu ustalić rozgrywkęna 7/8 tur 7-natychmiastowy win, ale zeby te punkty było naprawde trudno zdobyć. Jeśli nie bierzesz tego pod uwagę to poniżej moje odczucia do aktualnej wersji
Co do uwag które moim zdaniem są mocno niezbalansowane : moje prywatne odczucie.
Tak jak wyszło najbardziej 2 niezbalansowane rody to Lannister i Tyrell.
Jednakże uważam, że to Lannister ma o wiele łatwiej.
Wygrałem bazując tylko na błędzie Goga, którego pozbawiłem przez 2 tury rodowego, co było związane ze zdobyciem jego stolicy. Także mając jego stolice prawie 2 całe tury i tak przegrał o 1 punkt, (wygrałby gdyby padł remi)
Co do 4 Tyrella od poczatku wydawala mi sie dziwna i bezuzyteczna.
Tyrellowi zmieniłbym rodowy albo na 6 zaopatrzenia albo na najwięcej zaopatrzenia z graczy... Inaczej nie ma większego problemu tego mając HG, TT Starfall i PP i SE. Zajecie 3 pol z tych 4 jest proste i nie koliduje zazwyczaj z nikim. A zawsze jest jeszcze Blackwater ewentualnie.
Jednak moim zdaniem jeszcze większej przeróbki potrzebuje Lannister.
Przy układzie startowym rodowy dla niego jest trudnościa podobny do Tyrella, jednakże różnica jest taka, że w przeciwieńśtwie do Tyrella, Lannister czerpie większe korzyści z tego że ma najwięcej żetonów...
Greyjoy potrzebuje chyba ciut więcej bo naprawdę jest krucho.
Baratheon - Martell - wydaje się ok.
To takie przemyślenia na szybko o 6 rano po nieprzespanej nocy.
Jak zawsze chętny na rewanże. |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
Co do celu rodowego Tyrella to może rzeczywiście na 6 zaopatrzenia dać.
A Lannisterowi albo określoną ilość ŻW, albo najwięcej terenów lądowych kontroluj, bo jednak te ŻW łatwo mu nabić
U Martella piechur na Sunspear a rycerz na Yronwood to dobry pomysł.
Chętnie bym zagrał po zmianach w takim samym składzie tymi samymi rodami, by zaobserowawać zmiany. |
|
|
|
 |
Rold [Usunięty]
|
|
|
|
Gratulacje dla Tyrella
Moim zdaniem:
Greyjoy - tu masakra... do balansu wszystko. Karty Słabe. A pozycje ma pomiędzy Młotem i kowadłem Na starcie tragiczne pozycje na torach. nie widzę żadnego atutu
Można by zostawić Balona z podstawki. Już by było trosze łatwiej Przybliżyłoby to podstawową wersje Greyjoy vs Lanister. (w pierwszej turze obrona +2 zamiast marszu)
Bara- Ok. Tylko mobilka normalna potrzebna. Tron by się przydał + Tron ostrzy z Westeros A nie przewidziałem że ktoś będzie miał kartę posiadać tron -.- i rzuci 4 żetony
Co do propozycji zagrania w tym samym składzie to ja odpadam W ogóle z gry na forum raczej.
Tylko wygram 46 jeszcze |
|
|
|
 |
|