|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
PBF #50 - The Winds of Winter - Pole Gry |
Autor |
Wiadomość |
Shutt [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 30 Kwi, 2014
|
|
|
Niech sie figol ruszy na Arryna, a nie wspiera Gryfa. Nawet z jego wsparciem retman so id nie pogra... |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
Tura 4 - Faza Akcji
Mapka do ściągnięcia
Kruk
Martell
Najazdy
Bolton The Fingers
Martell brak
Tyrell Blackwater, West Summer Sea
Greyjoy Blazewater Bay
Baratheon brak
Lannister brak
Targaryen brak
Arryn brak
Targaryen
Marsze
Bolton
Martell
Tyrell
Greyjoy
Baratheon
Lannister
Targaryen
Arryn
Bolton
Martell
Greyjoy
Arryn
Arryn
Umocnienia władzy
Bolton brak
Martell Sunspear*
Tyrell Lannisport*, The Arbor (+3ŻW), Dornish Marches (+2ŻW)
Greyjoy Pyke*
Baratheon Karhold (+2ŻW), Dreadfort (+2ŻW)
Lannister brak
Targaryen King's Landing*, Harenhall (+2ŻW), Kingswood (+2ŻW)
Arryn The Vale
Targaryen Storm's End* |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
palę wsparcie Baratheona
lol, właśnie się przyjrzałem dołowi mapki i Tyrell ma fajnie ... nie dość, że nie ma tam tłoku za bardzo, to jeszcze na Arbor 2 koronki |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Pomysl z Arbor z koronkami to jakas masakra, zupelnie nie przemyslane.
Jazmatos, Ty pauko (bardziej politycznie poprawnie), po coś namawiał figola? =.=
Figol jeszcze większa pauka, że się dał namówić, bo daje się kierować jak pacynka.
Kurwa, jakaś żenada, naprawdę.
Poproszę dzikich. |
Ostatnio zmieniony przez Shutt Sro 30 Kwi, 2014, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
|
|
|
Sardo napisał/a: | palę wsparcie Baratheona
lol, właśnie się przyjrzałem dołowi mapki i Tyrell ma fajnie ... nie dość, że nie ma tam tłoku za bardzo, to jeszcze na Arbor 2 koronki |
spoko wiem że źle nie mam, choć akurat wydarzenia są przeciwko mnie wyjątkowo Brak umocnień władzy, brak mobilizacji 2 licytacje pod rząd zanim pofarmić zdążyłem. Ja palę wsparcie Lannistera oraz Targa w KL. Shutt jak zwykle subtelnie wylewa swoje przemyślenia i żale do wszystkich. Kto powiedział że ktoś kogoś do czegoś namawiał, po za Retmanem, ale to jest akurat w jego interesie Czemu to ja jestem zawsze o wszystko podejrzewany? |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Pisze sie poza, poza tym w ogóle nie zrozumiałem o co chodzi w Twojej wypowiedzi.
Za żenujący uważam fakt, że Targ jeszcze w tej grze nic nie zrobił i że gra pod Ciebie.
"Weźmiesz i go dojedziesz i pozajmujesz mu zamki."
Ja się pytam czym mam to zrobic?
No i jestem ciekawy co się stanie z najazdem Tyrella. W koncu jak mozna sobie 2gie konto palic? Figol do tej pory robil wszystko co mu powiedziales i suma sumarum nigdzie sie nie ruszyl =.=
figol napisał/a: | (...)
pomysł od Jazmatosa, że jak nie atakuję Arryna to chociaż Ciebie zatrzymam
a arryn nie ma zetonów jak zajmie nowe zamki to opuści stare |
|
|
|
|
 |
figol [Usunięty]
|
|
|
|
Powiedz mi gdzie i po co mam się ruszać jak ma dużo zamków pod ręką??
Jak już nie zamierzam płynąć na Arryna to nic lepszego nie mogłem zrobić niż dać wsparcie i Cie tym wkurwić
A co do spalenia KL to brałem to pod uwagę, nic nie straciłem a mogłem sporo zyskać
hahaha 2 konto rozjebałeś mnie, nie możesz się pogodzić że inni ze skutkiem spiskują przeciw Tobie??? |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
No wlasnie mnie zastanawia, czemu nie ruszyasz sie na arryna, zamiast smetolic sie po mapie.
Zero pomysl, zero zabawy. Potem bedziecie klepac jak to zle, bo ktos wygral i nikt go nie powstrzymal.
Tyrell jest u Lanniego, a Ty się go jeszcze słuchasz, zamiast ruszyć dupę gdziekolwiek.
Nastepnym razem postaram sie zagrac mega chujowo (jak Gryf) i liczyc na "wsparcie slabszego".
Moglbys chociaz sam w niego wplynac, ale nie, lepiej grzac dupsko, a potem posmetolic jaka gra niezbalansowana.
Agresja wylana, powiedzialem co mialem powiedziec, tyle w temacie. |
|
|
|
 |
figol [Usunięty]
|
|
|
|
Shutt napisał/a: | "Weźmiesz i go dojedziesz i pozajmujesz mu zamki."
Ja się pytam czym mam to zrobic? |
Jakby nie było mojego wsparcia:
2 statki na Gryfa-wygrywasz, jeden na sea of dorne,
mobilizujesz wieżę + statek
w następnej wsparcie z sea of dorne + i wjazd do SE
Zobacz na mapę, mam teraz 7 zamków wokoło, to po co mam atakować?? |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
figol napisał/a: | Zobacz na mapę, mam teraz 7 zamków wokoło, to po co mam atakować?? |
Jak zobaczysz Arryna w 7 zamkach to się przekonasz |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Żeby cokolwiek sie dzialo, frustruje mnie fakt, że wspierasz gracza, który zjebal tak komfortową sytuację, że mógłbym już dawno przestać istnieć.
Mamy tę grę też sprawdzić, ale spoko, siedź na dupie u siebie - wyrobisz sobie niezłą opinię
Tak btw to tak czy siak to robie tylko, że bez statku u niego na morzu.
Wsparcia tak czy siak nie bedzie mogl sobie dac, wiec to jest bardziej na zasadzie, a wkurwmy Martella.
Przedszkole.
Edit: Sardo, nie, nie. Arryn nie ma tokenow. Ale jak wyapdnei GoT to będzie za późno. |
Ostatnio zmieniony przez Shutt Sro 30 Kwi, 2014, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
|
|
|
Ale kto spiskuje? Ja dalej nie wiem o co chodzi Ja sobie gram spokojnie, do nikogo nic nie piszę z własnej inicjatywy, tylko odpisuję także ja nie rozumiem o co ten zamęt. Dla Shutta zawsze jest źle, zwłaszcza gdy coś jest przeciwko niemu. Dla Ciebie najbardziej zbalansowana rozgrywka to taka w której Ty jedziesz mniej doświadczonego gracza, a potem się chełpisz zwycięstwem pomimo wszelkich przeciwności losu (tylko swojego marudzenia) bo karty Ci korzystniej wypaść nie mogły. Każdy gra jak chce, nikt na nikim ruchów nie wymusza przecież więc nie wiem o co się ciskasz. Ale to już taki Twój urok widać |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Weź nie udawaj kretyna Jazma...
Jak jest słabszy to się go cisnie, a nie slepo wspiera.
Widac, mozna bylo skombinowac kogos lepszego, kazdy z tego moze jakas nauke wyciagnac.
Tu nie chodzi o to, że jest przeciwko mnie. Jakby działo się to po drugiej stronie mapy to też bym dorzucił swoje 2 grosze.
A Ty ciągle z tymi kartami, kiedy już z tym skonczysz. Nagle wszystko Ci przeszkadza w zwyciestwie, bo gdyby nie karty to bys wygral, gdyby rzucil 3ke zamiast 4ki to bys wygral, a gdybym to to tamto, bla bla bla bla.
Zbalansowana rozgrywka dla mnie to taka, w której gracze są na swoim poziomie i każdy gra tak, żeby gra byłą ciekawa.
Targ w tej grze jeszcze nic nie zrobil. Zarowno jeden jak i drugi. |
|
|
|
 |
Richtus [Usunięty]
|
|
|
|
Palę The Vale.