|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
PBF #50 - The Winds of Winter - Pole Gry |
Autor |
Wiadomość |
Germanus [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 06 Maj, 2014
|
|
|
zgredek też tak mówił jak przerzucał wojska w kierunku Krymu
atak na gold road. dowódca na PW |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
rzucasz się na mnie nie wiem po co, tylko osłabiasz sam siebie i pomagasz Tyrellowi w zabieraniu Ci ziem
broni Euron Crow's Eye [4][miecz][wieża] |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
|
|
|
Ja mu ziem w tej turze nie zajmę A w następnej któż wie co będzie |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
|
|
|
sam to robisz ciągle się nade mną znęcając
u mnie też była 4 a na mieczu to ja wygrywam |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
Bitwa o Goldroad
Atakujący Lannister [7]
[0] Rozkaz: marsz +0
[1] Jednostki: piechur
[2] Wsparcie +1: statek
[4] Dowódca: Ser Jaimie Lannister [4][miecz][wieża]
Wsparcia innych graczy: brak
Wyższa pozycja na torze Lenników.
Obrońca Greyjoy [7]
[0] Rozkaz: marsz +0
[3] Jednostki: piechur, piechur, piechur
[0] Wsparcie: brak
[4] Dowódca: Euron Crow's Eye [4][miecz][wieża]
Wsparcia innych graczy: brak
Niższa pozycja na torze Lenników.
Lannister wygrywa.
Greyjoy przegrywa. Wycofuje się na Riverrun. |
Ostatnio zmieniony przez guzu Wto 06 Maj, 2014, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
na riverrun, bo znając życie i tak nie będzie mobilki xD
totalnie bezsensowne ruchy robisz lannisterze, wolałbym zachować lepsze karty na odbijanie swoich ziem, nie wiem co taką grą chcesz zdziałać, no ale każdy gra po swojemu |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
|
|
|
ja już nic tu nie zdziałam. Mogę tylko reagować |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 07 Maj, 2014
|
|
|
Lordowie, gdzie kolejne marsze? |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
Ja czekam na retmana. |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
|
|
|
Najpierw GoG zalega jeśli nie ma marszy to Figol, później mamy Arryna i Gryfa |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
a coleman redukuje wydrukowaną? czy każda? bo coś czuję, że to kulawe tłumaczenie |
|
|
|
 |
figol [Usunięty]
|
|
|
|
Czekam na swoją kolej. |
|
|
|
 |
reszka [Usunięty]
|
|
|
|
Gog napisał/a: | a coleman redukuje wydrukowaną? czy każda? bo coś czuję, że to kulawe tłumaczenie |
Stannis Baratheon [4] Jeśli przeciwnik posiada wyższą od Ciebie pozycję na Żelaznym Tronie, ta karta otrzymuje +1 do siły
Maester Colemon [0] Jeśli się bronisz, siła karty Rodu twojego przeciwnika spada do 0
oczywiście, że w tym brzmieniu w 1 poście Colemon ma pierwszeństwo przed Stanisem i Devonem. Przy innym tłumaczeniu byłaby tam obrona +1.
Masz wyraźnie napisane" "ta karta otrzymuje". Więc jest negowana przez moje "0".
Przy Randyl Tarly masz "ta karta dodaje +2 do siły"
Aero Hotah - "otrzymujesz +2 do siły".
przy tych 2 przykładowych można się zastanawiać, bo można to interpretować, że to armia dostaje a nie sama karta. Z Kartami jelenia nie ma tych wątpliwości.
I nie wiem, jakie powinno być tłumaczenie, angielskich wersji nie podano, gramy na te co są w 1 poście. Nie będziemy zmieniali w połowie tury zdania, które chyba jest jasne.
Wyjątek ze zrozumieniem treści karty był w innej grze "otrzymujesz +1 za każdego odrzuconego Freya" - i było pytanie kim jest Frey. Tam było to dwuznaczne, tu nie jest, moje 0 nie ma ograniczenia w stylu "wydrukowana siła karty .....", jest po prostu "siła karty...." |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
reszka napisał/a: | Gog napisał/a: | a coleman redukuje wydrukowaną? czy każda? bo coś czuję, że to kulawe tłumaczenie |
Stannis Baratheon [4] Jeśli przeciwnik posiada wyższą od Ciebie pozycję na Żelaznym Tronie, ta karta otrzymuje +1 do siły
Maester Colemon [0] Jeśli się bronisz, siła karty Rodu twojego przeciwnika spada do 0
oczywiście, że w tym brzmieniu w 1 poście Colemon ma pierwszeństwo przed Stanisem i Devonem. Przy innym tłumaczeniu byłaby tam obrona +1.
Masz wyraźnie napisane" "ta karta otrzymuje". Więc jest negowana przez moje "0".
Przy Randyl Tarly masz "ta karta dodaje +2 do siły"
Aero Hotah - "otrzymujesz +2 do siły".
przy tych 2 przykładowych można się zastanawiać, bo można to interpretować, że to armia dostaje a nie sama karta. Z Kartami jelenia nie ma tych wątpliwości.
I nie wiem, jakie powinno być tłumaczenie, angielskich wersji nie podano, gramy na te co są w 1 poście. Nie będziemy zmieniali w połowie tury zdania, które chyba jest jasne.
Wyjątek ze zrozumieniem treści karty był w innej grze "otrzymujesz +1 za każdego odrzuconego Freya" - i było pytanie kim jest Frey. Tam było to dwuznaczne, tu nie jest, moje 0 nie ma ograniczenia w stylu "wydrukowana siła karty .....", jest po prostu "siła karty...." | było jednoznaczne frey to frey wy sobie cos tam dopisaliście dowódca na pw |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
Gog napisał/a: | dowódca na pw |
jaki to ruch? |