galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
PBF #50 - The Winds of Winter - Pole Gry
Autor Wiadomość
Gog
[Usunięty]

Wysłany: Sro 07 Maj, 2014   

aa sorki ;d statek na arryna :d

guzu
[Usunięty]

Bitwa o The Shivering Sea

Atakujący Baratheon [1]
[0] Rozkaz: marsz +0
[1] Jednostki: statek
[0] Wsparcie: brak
[0] Dowódca: Jon Snow [2] [wieża][wieża]

Wsparcia innych graczy: brak

Wyższa pozycja na torze Lenników.

Obrońca Arryn [2]
[2] Jednostki: statek, statek
[0] Dowódca: Maester Colemon [0] Jeśli się bronisz, siła karty Rodu twojego przeciwnika spada do 0

Niższa pozycja na torze Lenników.

Baratheon przegrywa.

Arryn wygrywa.
Ostatnio zmieniony przez guzu Sro 07 Maj, 2014, w całości zmieniany 1 raz  

reszka
[Usunięty]

moje zero

guzu
[Usunięty]

bitwa zaktualizowana

figol
[Usunięty]

2 statki na płyną na północ

reszka
[Usunięty]

atakuję statek baratheona i resetuję nam obu talie. jego statek ginie, mój się wycofuje i tyle.

Gog
[Usunięty]

myslalem, że ja mam pojebane karty, ale Twoje sa jeszcze bardziej pojebane, myslalem ze tam jest jak sie bronisz ;x w takim razie niepotrzebnie zostawiłem stannisa ;x

Richtus
[Usunięty]

Piechur na Twinsy.

Gog
[Usunięty]

tak sobie myśle, myślisz podstawke zrobili niezbalansowana, a tu zaskoczenie robią DwD, myslisz sobie DwD niezbalansowane, ktoś zrobil dodatek na 9 osob ze smokami, potem myślisz sobie zabieramy smoki reszta zostaje jeszcze wieksze rozbalansowanie, potem myślisz nic gorszego niż 9tka z tullym nie powstanie, zaskoczenie zrobiono gra na 9 jeszcze kuzwa bardziej bezsensowna(pomysl super mapa tez daje radE[standardzik] ale matko boska :d bolton z kartami 10 razy gorszymi od lanniego w podstawce jest miedzy 2 kolesiami ktorzy maja op karty, wiec latwo mu się gra :x chetnie zagram w kolejną, ale na Boga zmienmy te karty, bo bolton to sie od razu moze pakować do domu ;x

Richtus
[Usunięty]

Zgodzę się, że sytuacja Boltona nie jest ciekawa. Dodatkowo Baratheon ma właściwie tylko jeden kierunek ekspansji (na mnie). Może dałbym radę się zabunkrować na początku, muszę to sprawdzić, bo strasznie słabo zagrałem start.

Jazmatos
[Usunięty]

W sumie jak wypadnie mobilka to Targ (Figol) będzie miał najlepszą pozycję. Najwięcej zamków dostępnych w zasięgu i to prawie bez bitew...

reszka
[Usunięty]

To nie ten temat panowie - ale nie zgodzę się z Waszą oceną - Bolton ma więcej 5 jednostek na starcie, inni po 3. Nadto fatalnie rozpoczął (sam się przyznał i to fakt). Spieprzył 2 licytacje (bo taka prawda, w 1 dał się wydymać w 2 zamiast mieć murowane 3 insygnia to nawet na gwiazdkę go nie stać).

Jeśli w 1 turze wypadnie mobilka to Bolton ma 4 statki na 2 baratheona, kładzie wsparcie w white harbor i Baratheon siedzi na 4 literach na murze.

To że Bolton dał w tej grze ciała, nie znaczy, że jest gra niezrównoważona. Plus śmiały sojusz bara-Arryn i mamy co mamy. Jak dla mnie to Arryn ma dużo gorszy start, bo podobny sojusz bolton-Targ go rzeza, ale znowu, nic nie do przejścia.

A co do kart, to nie przesadzajmy z tą słabością u Boltona. Są słabsze niż sąsiadów, ale daleko po poziomu Lanni-grey z podstawki 1 i 2 ed.

retman
[Usunięty]

Wysłany: Czw 08 Maj, 2014   

zdejmuję marsz z Cape i pakuję walizki

Gog
[Usunięty]

na baratheona 3 :) bolton nawet dając wsparcie +1 w porcie przegrywa z mieczem i stannisem ;p dobra nvm :d koniec spamu :d

guzu
[Usunięty]

Bitwa o Bay of Seals

Atakujący Arryn [4]
[2] Jednostki: statek, statek
[2] Dowódca: Lyn Corbray [2] Jeśli przegrasz tę bitwę, twój przeciwnik także musi wykonać odwrót. Jeśli odmówi, musi zapłacić 5 żetonów władzy

Niższa pozycja na torze Lenników.

Obrońca Baratheon [4]
[0] Rozkaz: brak
[0] Jednostki: statek-rozbity
[4] Dowódca: Stannis Baratheon [4] Jeśli przeciwnik posiada wyższą od Ciebie pozycję na Żelaznym Tronie, ta karta otrzymuje +1 do siły

Wyższa pozycja na torze Lenników.

Baratheon wygrywa. Lyn Corbray zmusza rozbity statek Baratheona do odwrotu - statek zostaje zniszczony. Karty wracają na rękę.

Arryn przegrywa. Karty wracają na rękę.

Odpowiedz do tematu