galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
#51 Pole Gry
Autor Wiadomość
Shutt
[Usunięty]

Wysłany: Sob 10 Maj, 2014   

Ja podesle jak wroce, musze ostro pokminic.

Jazmatos
[Usunięty]

Wysłany: Sob 10 Maj, 2014   

Ty się lepiej przyznaj czy masz jakiś cel, który możesz zrealizować z palcem w dupie :P Bo jak tak to wygrałeś, bo nie pozbawimy Cię raczej HG czy KL więc rodowy zrobisz, wystarczy jakiś gówniany cel za 1 i wygrałeś :P

figol
[Usunięty]

Wysłany: Nie 11 Maj, 2014   

Tura 4:
Faza Akcji

Jazmatos
[Usunięty]

A zmienię sobie najazd z Grey... Watch na obronę. I tak czuję, że pewno gra się skończy w tej turze, to pewno nie ma co na dzikich patrzyć. Martell może mi ewentualnie spalić wsparcie. A mój pierwszy marsz, piechur na Searoaded Marches, dowódca znany. A koń na Riverrun. Drugi Rycerz zostaje.

Sardo
[Usunięty]

ja nic nie palę

Gog
[Usunięty]

Shutt napisał/a:
Panowie, konczymy.
Nie ma sensu dalej cisnąć, skoro nie dość, że realizuje rodowy to także ten cel:

• Martell - 2
  • Greyjoy - 1
  • Tyrell - 2
  • Baratheon - 2
  • Lannister - 2
  • Bolton - 2

Nie powiem, mieliśmy lekki ubaw z figolem jak dostałem PW z celem :D

a co to za cel, bo wkleiłeś bez nazwy i bez opisu :d

Shutt
[Usunięty]

Kuzwa, cos chyba zle policzylem, nie wiem nawet czy dobry cel wkleilem xD

Shutt
[Usunięty]

A nie, konczymy, dobrze policzylem...

1) Musisz mieć 6 statków na planszy:
  • Martell - 2
  • Greyjoy - 1
  • Tyrell - 2
  • Baratheon - 2
  • Lannister - 2
  • Bolton - 2

Bara nawet jak z portu wyplynie, rzuci cokolwiek to jestem w stanie sie obronic.
Cisniemy dalej te runde czy konczymy?

Sardo
[Usunięty]

kończmy, bez sensu jest grać dalej ...

moim zdaniem pomysł totalnie niezbalansowany na rzecz tyrella, banalny rodowy, w którym ciężko mu przeszkodzić, najlepsze ustawienie na planszy i może wykonać najwięcej celów, żeby nie wygrać to trzeba się chyba postarać
a jeszcze jak ktoś pomaga wygrać, jak lannister tutaj, to już w ogóle :P

martell ma taką nawet pozycję, ale jak dostanie cele by kontrolować północne ziemie (jak ja na początku gry), to dzięki bardzo :P

dzięki dla figola, bardzo sprawnie prowadzona rozgrywka i oby tak dalej ;) ale następnym razem proszę coś bardziej grywalnego :D

Shutt
[Usunięty]

Rozgrywka fajna, bo wygrałem :D

Też uważam, że Tyrell okropnie zboostowany, ale szczerze mówiąc na początku dostałem takie sobie cele.
Na całe szczęście jak zrealizowałem cel za 0 (w ogóle bez sensu cel) to za każdym razem przychodził mi kolejny, który jakoś dało się zrealizować.

Czy przekreśliłbym pomysł na tę grę? Nie.
Greyjoy zupełnie mi odpuścił to i łatwo realizowałem rodowy, proponuje zagrać jeszcze kilka partii i zobaczyć czy Tyrell w razie agresji sąsiadów nadal jest taki przepakowany.

Jazmatos
[Usunięty]

Kurczę powiem, wam żebym wygrałbym zamiast Tyrella w tej turze gdybym nie zjebał w poprzedniej. Bo zająłem Flinta myśląc że zrealizuje rodowy a mogłem coś innego wówczas miałbym 3 punkty. A w tej turze zrealizowałbym rodowy ponownie + cel przejmij wszystkie tory wpływów za 3 punkty, czyli razem 4 a cele rozpatruje się zgodnie w kolejności tronu, więc wygrałbym. Głupia pomyłka tylko sprawiła, że jednak Tyrell :P

Sardo
[Usunięty]

Jazmatos napisał/a:
Kurczę powiem, wam żebym wygrałbym zamiast Tyrella w tej turze gdybym nie zjebał w poprzedniej. Bo zająłem Flinta myśląc że zrealizuje rodowy a mogłem coś innego wówczas miałbym 3 punkty. A w tej turze zrealizowałbym rodowy ponownie + cel przejmij wszystkie tory wpływów za 3 punkty, czyli razem 4 a cele rozpatruje się zgodnie w kolejności tronu, więc wygrałbym. Głupia pomyłka tylko sprawiła, że jednak Tyrell :P

nie, cele realizują wszyscy i po całej fazie się patrzy kto ma 7, a w przypadku remisu się patrzy na kontrolowane obszary lądowe

Jazmatos
[Usunięty]

No to i tak miałbym szansę wygrać :P Bo Tyrell na pewno by coś teraz stracił, a ja zyskał :D Kurcze żałuję, że tak zjebałem z tym rodowym w poprzedniej ale już mi się pomieszało z tym celem Greyja czy zamek to symbol czy nie :D Chciałem tak znienacka wygrać dostając 4 punkty w jednej turze, po to było właśnie zbieranie tokenów, odpuszczenie Tyrellowi i licytacja oraz przejęcie wszystkich torów.

Sardo
[Usunięty]

Shutt napisał/a:
Czy przekreśliłbym pomysł na tę grę? Nie.
Greyjoy zupełnie mi odpuścił to i łatwo realizowałem rodowy, proponuje zagrać jeszcze kilka partii i zobaczyć czy Tyrell w razie agresji sąsiadów nadal jest taki przepakowany.

Tylko kto tu ma szansę na wygraną? Tyrell, Tyrell, no i może jeszcze Tyrell. A tak poza tym znacznie mniejsze szanse Greyjoy i Martell. Lannister i Baratheon to mogą iść na starcie do domu. A Bolton to może trochę napsioczyć, ale raczej też nie wygra.

Shutt
[Usunięty]

A inaczej jest w DwD? :D

Odpowiedz do tematu