|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
PBF 59 - Nabór |
Autor |
Wiadomość |
czarnylord23 [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 04 Cze, 2014
|
|
|
Martin napisał/a: | Zamiast Myi (tak to się odmienia?) może być np. też Eon Hunter (sprawdziłem w książce ;p) lub Maester Colemon, a zamiast Petyra Lady Whent.
Super mapka, kusi mnie żeby się też zgłosić do gry, ale masz już tylu chętnych że wystarczy a i tak bym nie wyrobił |
Eon Hunter to dobry pomysł, o dziwo w ogóle go nie pamiętałem z książek, więc naprawdę Martin zazdroszczę Ci pamięci. Ale Lady Whent była (jak prawie pół dorzecza) chyba za Targaryenami, w końcu w Gwardii Królewski był jej syn.
Tak się zaaferowałem kartami ze zapomniałem, że mam graczy wybrać. |
|
|
|
 |
Martin [Usunięty]
|
|
|
|
No co Ty, nie pamiętam aż tak dobrze osób, które zostały wspomniane może z raz ;p sprawdziłem w spisie rodów na końcu pierwszej części.
No to jak nie Lady Whent, to może Spóźniony Lord Frey? |
|
|
|
 |
czarnylord23 [Usunięty]
|
|
|
|
No nie wiem, wykluczyłem go właśnie dlatego, że był Spóźniony.
Dobra, oto co postanowiłem: poprowadzę 2 gry, ale drugą zacznę dopiero 12 lipca, kiedy będę po sesji oraz po krótkim odpoczynku nad morzem. W tej pierwszej chciałem mieć graczy których znam z porządnej gry, w drugiej będzie dopełnienie ich zbioru z pierwszych 16 zgłoszonych (tak bardzo dużo matematyki ). Możliwe, że do drugiej gry zostaną wprowadzone lekkie modyfikacje, w końcu to na razie gry testowe.
Team 1:
Sardo
Guzu
Beez
Gog
Rold
Figol
Shutt
Rewolta
Team 2 - 12 lipca.
Georgie
Mieciu
Kamo
Lion Victor
Germanus - sam mówiłeś że zgłaszasz się do następnej gry.
Drago
Dredzilla
Gordon
Rezerwowi:
Richtus
Czyżyk
Oczywiście możliwe zmiany, jeżeli ktoś z 1 składu też wolałby przeczekać sesję i grać od lipca.
Rody dla teamu 1 zaraz rozlosuję. Dla teamu 2 zrobię to 12 lipca, po tym jak wszyscy potwierdzą swój udział. |
|
|
|
 |
Mieciu [Usunięty]
|
|
|
|
Ehh szkoda |
|
|
|
 |
czarnylord23 [Usunięty]
|
|
|
|
Dobra, to najpierw oficjalne zmiany w kartach.
Mya Stone -> Eon Hunter
ser Amory Lorch -> ser Jaime Lannister
A teraz rody:
Stark - Rewolta
Tully - Guzu
Lannister - Gog
Tyrell - Shutt
Arryn - Beez
Targaryen - Figol
Baratheon - Sardo
Martell - Rold
PS Mieciu, jeżeli tak ci zależy by grać już teraz to możesz ty poprowadzić moją grę. Wcisnę Cię wtedy jakoś do teamu 1. |
|
|
|
 |
Beez [Usunięty]
|
|
|
|
czy w każdej grze mam być koło goga ?:D |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
dzicy na 0 czy 3? |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
Beez napisał/a: | czy w każdej grze mam być koło goga ?:D |
no Lannister za bardzo koło Arryna nie jest ... |
|
|
|
 |
Mieciu [Usunięty]
|
|
|
|
Nie zależy mi tak bardzo, ale irytuje mnie trochę, że część graczy jest wybierana do każdej gry, a taki np Richtus który wygrał już 3 gry nie może się załapać do chociaż jednej. |
Ostatnio zmieniony przez Mieciu Sro 04 Cze, 2014, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Beez [Usunięty]
|
|
|
|
Sardo napisał/a: | Beez napisał/a: | czy w każdej grze mam być koło goga ?:D |
no Lannister za bardzo koło Arryna nie jest ... |
mam oczopląs - widziałem go jako Tullego |
|
|
|
 |
czarnylord23 [Usunięty]
|
|
|
|
Dzicy na 3.
Mieciu napisał/a: | Nie zależy mi tak bardzo, ale irytuje mnie trochę, że część graczy jest wybierana do każdej gry, a taki np Richtus który wygrał już 3 gry nie może się załapać do chociaż jednej. |
Cóż, wybrałem wyboru takie a nie inne. Gdybym wybrał Richtusa ci co zgłosili się wcześniej mogliby czuć się poszkodowani.
PS Richtus i tak ma statystycznie więcej rozegranych_gier_/1_miesiąc_pobytu_tutaj ode mnie, a ja wcale nie czuję się niczym poszkodowany. Wyluzuj Mieciu, niektórzy "nie mają życia" i potrzebują tych 10 gier, ja przy 2 potrafię się nie wyrabiać.
PS 2 Pole gry zrobię za jakieś pół godziny. Można już wysyłać rozkazy. Przypominam o garnizonie Starka (2) na Fosie Caillin o którym zapomniałem na mapie. |
Ostatnio zmieniony przez czarnylord23 Sro 04 Cze, 2014, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
Mieciu napisał/a: | Nie zależy mi tak bardzo, ale irytuje mnie trochę, że część graczy jest wybierana do każdej gry, a taki np Richtus który wygrał już 3 gry nie może się załapać do chociaż jednej. |
też to zauważyłem i sam tak zrobiłem, ale w moich przyszłych grach już tak nie będzie...
z drugiej strony te osoby gwarantują szybką i płynną rozgrywkę |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
czarnylord23 napisał/a: |
Żeby Tully nie miał jedynej słusznej rozpiski z rozkazami z UW* na Seagardzie. 2 statki i 2* spokojnie wystarczą, by wybronić się przed 3 statkami Lannistera. Ale żeby nie było za łatwo dałem go na Lennikach za Lannisterem. |
te 3 statki Lannistera to rozumiem w następnej rundzie będą |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
znowu lansiter nie chce się ktos zamienic?:D |