|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
PBF 59 - Nabór |
Autor |
Wiadomość |
figol [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 04 Cze, 2014
|
|
|
Rozkazy wysłane.
Cytat: | lub gracza, który wspiera go w tej bitwie |
Dobry zapis na katach rodów, daje szersze pole dyplomacji
Wow, podaobają mi się karty rody Targa, każda ma zastosowanie
Zapraszam do wspólnego stłumienia rebelii Roberta Baratheona
Lordzie Martell, Lordzie Tyrell wzywam wasze wsparcie. |
|
|
|
 |
Beez [Usunięty]
|
|
|
|
jak chcesz arryna to moge wziac lannistera. |
Ostatnio zmieniony przez Beez Sro 04 Cze, 2014, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
nie marudze;d ale to chyba 3 lub nawet 4 gra z rzedu gdzie gram lanim w twoja gralem lanim, w dwd z celami lanim, w 57 gram lanim :d a jak nie lani to baratheon:D ale spoko moze byc i lani nie zostane przy lanim Sardo ma racje nie marudze juz |
|
|
|
 |
Richtus [Usunięty]
|
|
|
|
Luzik, kto prowadzi ten wybiera graczy i zasady, jak dla mnie jasna sprawa. |
|
|
|
 |
czarnylord23 [Usunięty]
|
|
|
|
guzu napisał/a: | Mieciu napisał/a: | Nie zależy mi tak bardzo, ale irytuje mnie trochę, że część graczy jest wybierana do każdej gry, a taki np Richtus który wygrał już 3 gry nie może się załapać do chociaż jednej. |
też to zauważyłem i sam tak zrobiłem, ale w moich przyszłych grach już tak nie będzie...
z drugiej strony te osoby gwarantują szybką i płynną rozgrywkę |
Szczerze mi nie chodzi o płynną rozgrywkę. Sam z powodu sesji i wyjazdu na poczatku wakacji strasznie ją spowolnię. Chodzi o to, że gracze przyzwyczajeni do gry na żywo, często wydają rozkazy na "Hurrrra! Byle do przodu!" (sam tak zawsze gram na żywo ), a pbf rządzą się innymi prawami. To gra testowa, a co ma być przetestowane, jeśli przyjdzie ktoś nowy i nie daj Boże popełni jakąś wielką gafę (tak jak ja w #14 ).
Pole gry zaraz będzie. |
|
|
|
 |
czarnylord23 [Usunięty]
|
|
|
|
UWAGA WAŻNE!
Zmieniłem zdanie, jednak poprowadzę 2 gry na raz. Niech: Cytat: | Team 2:
Georgie
Mieciu
Kamo
Lion Victor
Germanus - sam mówiłeś że zgłaszasz się do następnej gry.
Drago
Dredzilla
Gordon | Szykują się na otwarcie zaraz PBF 60
Przypominam też o: Cytat: | Rezerwowi:
Richtus
Czyżyk
|
|
|
|
|
 |
figol [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 05 Cze, 2014
|
|
|
A może by tak gracze rozpisywali bitwy? Ja z chęcią moje bitwy będę rozpisywał Jak widać po ilości chętnych, brakuje nam Prowadzących, a nie graczy. Może są osoby na forum, które chciałyby zostać Mistrzem, ale z powodu zwiększonej ilości czasu wymaganego do prowadzenie rezygnują. Osobiście wolałbym prowoadzić 2 gry, w których gracze rozpiszą te bitwy, niż jedną tradycyjnie.
Co Ty na to Mistrzu? Byłby to także dodatkowy test. Oczywiście o ile inni gracze się zgodzą |
|
|
|
 |
czarnylord23 [Usunięty]
|
|
|
|
Jeśli chcecie.
Ja i tak zamierzałem teraz prowadzić łagodniej niż w #40. Odkryłem, że jednozdaniowe bitwy w #46 sprawdzały się równie dobrze. |
|
|
|
 |
Dredzilla [Usunięty]
|
|
|
|
Czy tylko mi sie wydaje ze karty Tyrella na tle innych wypadają conamniej średnio ?
Np Mace ma 1 i musi wygrać żeby zrzucić o jedna pozycje, a Rheagar nie dość że 4 to jeszcze wskakuje o jedną wyżej |
|
|
|
 |
czarnylord23 [Usunięty]
|
|
|
|
Z jednej strony tak, z drugiej Tyrell ma chyba jedną z bezpieczniejszych pozycji na starcie, Targaryen czy Baratheon jak dla mnie po prostu potrzebowali lepszych kart. Zreszt to tylko gry testowe, nastawione na zmiany w przyszlosci. |
|
|
|
 |
|
|