galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Gra o Tron PBF #56 i 1/2 - Pole Gry
Autor Wiadomość
morgan10005
[Usunięty]

Wysłany: Wto 03 Cze, 2014   

Brienne z Tarth [2] [miecz][wieża]

Richtus
[Usunięty]

Wysłany: Sro 04 Cze, 2014   

Cytat:
Bitwa o Riverrun

Atakuje: Lannister

-1 - Marsz -1
+2 - Jednostki: rycerz
+0 - Wsparcie: brak
+4 - Dowódca: Tywin Lannister [4] Jeśli wygrasz tę bitwę, otrzymujesz 2 żetony Władzy.

przewaga na torze lenników
5 - Łączna siła

Broni: Baratheon

+0 - Obrona: brak
+2 - Dowódca: Brienne z Tarth [2] [miecz][wieża]

4 - Łączna siła

Baratheon cofa się na Harrenhal. Lannister zbiera 2 żetony.
Ostatnio zmieniony przez Richtus Sro 04 Cze, 2014, w całości zmieniany 2 razy  

Martin
[Usunięty]

Czyli Bara wycofuje się z powrotem do Harrenhal. Widzę, że mój ruch jest ostatni, bo Stark, Martell i Bara już żadnych nie mają.

Więc tak: poczynania Lannistera traktuję jako zaproszenie - nie miałem zamiaru go atakować, bardzo mi pasowało wspieranie go przeciwko Greyjoyowi, ale kiedy nadarza się taka okazja, to nie można się wahać.

Rycerz na The Reach, piechur na Lannisport (statek ulega zniszczeniu), a wieża na Storm's End - dowódca na pw

guzu
[Usunięty]

Mobilizacja Pyke to statek na morze i statek do portu

czyzyk29
[Usunięty]

Martin napisał/a:
Czyli Bara wycofuje się z powrotem do Harrenhal. Widzę, że mój ruch jest ostatni, bo Stark, Martell i Bara już żadnych nie mają.

Więc tak: poczynania Lannistera traktuję jako zaproszenie - nie miałem zamiaru go atakować, bardzo mi pasowało wspieranie go przeciwko Greyjoyowi, ale kiedy nadarza się taka okazja, to nie można się wahać.

Rycerz na The Reach, piechur na Lannisport (statek ulega zniszczeniu), a wieża na Storm's End - dowódca na pw

Dzieki. Nie bylo tu zaproszenia wypisanego

morgan10005
[Usunięty]

Renly Baratheon [3] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz ulepszyć jedna z biorących w niej udział jednostek Piechurów (lub jedną wspierającą jednostkę Piechurów Baratheonów) w jednostkę Rycerzy

Martin
[Usunięty]

atakował loras, wieza idzie dalej na starfall, dowódca pw
Ostatnio zmieniony przez Martin Sro 04 Cze, 2014, w całości zmieniany 1 raz  

morgan10005
[Usunięty]

wycofanie na boneway

Richtus
[Usunięty]

Cytat:
Bitwa o Storm's End

Atakuje: Tyrell

+0 - Marsz +0
+4 - Jednostki: machina
+3 - Dowódca: Ser Loras Tyrell [3] Jeśli atakujesz i wygrasz tę bitwę, przesuń żeton Marszu na podbity obszar (zamiast go odrzucić). Podczas tej rundy będziesz mógł go rozpatrzyć ponownie.

7 - Łączna siła

Broni: Baratheon

+0 - Obrona: brak
+1 - Jednostki: piechur
+3 - Dowódca: Renly Baratheon [3] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz ulepszyć jedna z biorących w niej udział jednostek Piechurów (lub jedną wspierającą jednostkę Piechurów Baratheonów) w jednostkę Rycerzy.

4 - Łączna siła

Baratheon cofa się na The Boneway. Tyrell rusza dalej.

Cytat:
Bitwa o Starfall

Atakuje: Tyrell

+0 - Marsz +0
+4 - Jednostki: machina
+4 - Dowódca: Mace Tyrell [4] Natychmiast zniszcz jedną z atakujących lub broniących się jednostek Piechurów przeciwnika.

8 - Łączna siła

Broni: Martell

+1 - Obrona: obrona+1
+1 - Dowódca: Arianne Martell [1] Jeśli się bronisz i przegrasz bitwę, twój przeciwnik nie może przesunąć swoich jednostek na obszar ogarnięty bitwą. Zamiast tego wracają one na obszar, z którego przybyły. Twoje własne jednostki nadal muszą przeprowadzić odwrót.

4 - Łączna siła

Tyrell wraca na Storm's End.
Ostatnio zmieniony przez Richtus Sro 04 Cze, 2014, w całości zmieniany 1 raz  

Richtus
[Usunięty]

Wszystko zaktualizowane. Czekamy na dowódcę Martella i mobilkę Tyrella.
Przy okazji zauważyłem, że na mapce nie mamy garnizonu na HG. Z tego co pamiętam to Tyrell nie tracił stolicy (poprawcie mnie jak się mylę) i żadnych takich informacji nie znalazłem w starym wątku. Być może sam go przez przypadek usunąłem jak rozgryzałem działanie GIMPa, w każdym razie wrzucam go na powrót.

lord mormont
[Usunięty]

Arianne Martell [1] Jeśli się bronisz i przegrasz bitwę, twój przeciwnik nie może przesunąć swoich jednostek na obszar ogarnięty bitwą. Zamiast tego wracają one na obszar, z którego przybyły. Twoje własne jednostki nadal muszą przeprowadzić odwrót.

Martin
[Usunięty]

Oczywiście mam garnizon na Highgarden :) U mnie był Mace, więc wieża wraca na Storm's End.

Z uw* biorę żeton i czekam na wydarzenia, otwierając butelkę złotego wina z Arbor i szykując zwycięską ucztę w Highgarden

Richtus
[Usunięty]

Czekamy jeszcze na odwrót Martella, tak dla formalności. Zbieramy koronki tymczasem:

Żetony Władzy:

Baratheon - 0+0=0
    Greyjoy - 0+0=0
    Lannister - 2+0=2
    Martell - 0+2=2
    Stark - 0+4=4
    Tyrell - 0+4=4

Martin
[Usunięty]

Oj, c'mon - gdzie by sie nie wycofał, to Starfall zostaje puste. Mam najwięcej żetonów, więc jeśli będzie licytacja to obronię tron. Jeśli zaatakują dzicy to mając tron na pewno nie będę ostatni, bo Bara i Grey mają 0, a żadna karta dzikich nie pozbawi mnie zamków ani nie zrzuci w tronie, chyba że byłbym ostatni. Jak nie będzie mobilizacji, to nawet jeśli wyzbędę się wszystkich żetonów w licytacji, to zajmę Starfall piechurem z Arbor.

Mogę już dziękować za grę? ;)

morgan10005
[Usunięty]

raczej tak.

Odpowiedz do tematu