|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
Krzywa kolumna do podstawki |
Autor |
Wiadomość |
stey [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 08 Cze, 2014 Krzywa kolumna do podstawki
|
|
|
Witam, kupiłem sobie Lambdę i niestety dostałem felerne kolumny do podstawki. Są one krzywe. Istnieje szansa na dosłanie samych kolumn?
Wygląda to tak:
http://imgur.com/sQNstUS |
|
|
|
 |
Barbus [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 08 Cze, 2014
|
|
|
Ej, całkiem fajnie wygląda Możesz spróbować wyprostować kolumny samemu - zagotuj wodę, włóż na chwilę kolumny do wrzątku, wyprostuj i włóż do zimnej wody. Nie wiem czy akurat ten plastik mięknie pod wpływem temperatury, bo nie próbowałem. Druga opcja: napisz do Galakty maila z reklamacją. Może wymienią ci kolumienki. |
|
|
|
 |
regrof [Usunięty]
|
|
|
|
Barbus napisał/a: | Druga opcja: napisz do Galakty maila z reklamacją. Może wymienią ci kolumienki. |
Żartowniś z Ciebie, oj żartowniś;)
Prędzej Ci powiedzą, że sam je celowo uszkodziłeś - napisz do FFG lub sklepu u którego kupowałeś, większa szansa, że się tym ktoś zainteresuje. |
|
|
|
 |
jervon [Usunięty]
|
|
|
|
Gorąca woda da radę - prostowałem podstawkę Lambdy - ale to nie na chwilę tylko porządnie trzeba wygrzać. Te kolumny są grube i krótkie, ciężko będzie je prostować a trzeba je wyprostować i trzymać wyprostowane podczas chłodzenia. Inaczej wrócą do pozycji jak teraz. Chyba, że... z produkcji wyszły proste tylko później w jakiś sposób uzyskały krzywiznę. W takim wypadku po włożeniu do wrzątku same się wyprostują.
A co do wyglądu moim zdaniem jest fajnie - szczególnie jeśli planowałbyś mieć np dwie lambdy to fajnie się wyróżniają. Podejrzewam również, że to nie pierwszy lub nie ostatni Twój duży statek. Skończ się więc tym, że kolumn i tak będziesz miał za dużo.
Jeśli napiszesz do FFG to przyślą Ci nowe kolumny, z Galaktą nie wiem jak jest.
A co do kolumn to ja trafiłem - w małych statkach - dwie kolumny tak zrobione, że statek był na nich 90stopni skręcony. Źle były osadzone te mocujące trójkąty to dopiero fajna sprawa. Mi bardzo nie przeszkadzało bo modyfikowałem Tie fightery wiec użyłem tych kolumn do osadzenia na nich Tie. |
|
|
|
 |
Barbus [Usunięty]
|
|
|
|
regrof napisał/a: | Barbus napisał/a: | Druga opcja: napisz do Galakty maila z reklamacją. Może wymienią ci kolumienki. |
Żartowniś z Ciebie, oj żartowniś;)
Prędzej Ci powiedzą, że sam je celowo uszkodziłeś - napisz do FFG lub sklepu u którego kupowałeś, większa szansa, że się tym ktoś zainteresuje. |
I tu się mylisz. Po pierwsze sklep (konkretniej Rebel) zawsze odsyłał mnie do Galakty, kiedy miałem jakieś reklamacje. A było ich już kilka:
-odłupany kawałek panelu słonecznego TIE
-brak jednej kolumienki w Y-Wingu
-pęknięte skrzydło w Lambdzie przy zawiasie
Wszystkie spotkały się z natychmiastową odpowiedzią i każda została uznana. Kolumienkę mi dosłali, a uszkodzone modele wymienili na nowe. |
|
|
|
 |
stey [Usunięty]
|
|
|
|
Napisałem do Galakty, zobaczymy co odpiszą. |
|
|
|
 |
keldorn [Usunięty]
|
|
|
|
ja miałem podobnie z B-wingiem. Porobilem zdjecia, napisalem i statek zostal wymieniony. mialem sie zglosic do sklepu i zostal wymieniony na nowy. |
|
|
|
 |
stey [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 09 Cze, 2014
|
|
|
Odpowiedź od galakty jak najbardziej pozytywna.
Wyślą mi nową kolumnę |
|
|
|
 |
|
|