|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
PBF 69 Prawie jak Balanssssss - Pole Gry |
Autor |
Wiadomość |
Jazmatos [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 01 Sty, 2015
|
|
|
A ja to się zastanawiam patrząc na te mapę z 4 tury jak to się stało, że Tyrell mając taką dobrą pozycję nie wygrał |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 02 Sty, 2015
|
|
|
Mieciu napisał/a: | Jedyne co mi się trochę nie podobało, to to że karty w drafcie były zwyczajnie trochę za słabe i nie było wśród nich kart o sile Balona czy Lorasa. |
Cytat: | Justin Massey [2] Jeśli atakujesz i wygrasz tę bitwę, przesuń żeton Marszu na podbity obszar (zamiast go odrzucić). Podczas tej rundy będziesz mógł go rozpatrzyć ponownie. |
I nie żeby coś, ale to nawet Twoja karta
Było mnóstwo dobrych kart tylko trzeba je było odpowiednio dostosować do siebie, by stworzyć dobry zestaw |
|
|
|
 |
czarnylord23 [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 02 Sty, 2015
|
|
|
Kiedy zobaczyłem karty do draftu od razu zapragnąłem komba kart Cytat: | Justin Massey [2] Jeśli atakujesz i wygrasz tę bitwę, przesuń żeton Marszu na podbity obszar (zamiast go odrzucić). Podczas tej rundy będziesz mógł go rozpatrzyć ponownie. |
Cytat: | Tyene Sand [1] Po bitwie, wykonaj akcję Kruka Posłańca. Nie możesz wykorzystać rozkazu najazdu. (Nie można przekroczyć limitu specjalnych rozkazów, ani wykładać rozkazów zabronionych w danej turze.) |
Cytat: | Asha Greyjoy [2] Po bitwie, możesz zamienić miejscami 2 twoje żetony rozkazów na planszy lub przemieścić swój rozkaz na obszar bez rozkazu | Cytat: | Garlan Tyrell [2] Jeśli wygrasz tę bitwę, zamiast zdejmować z obszaru ogarniętego bitwą żeton Rozkazu, możesz go przejąć i wykorzystać jak swój własny. |
Można byłoby dzięki temu wejść marszami do pola odległego o 3 od linii frontu. Niestety 2 z nich zabrano zanim nadeszła moja kolejka, a ignorowanie zdolności musiałem wziąć bo Stark na pewno wziąłby w przyszłości ignorowanie statków. Ale trzeba przyznać, że kombo Lannistera z Jaimem i Tyrionem też ładne.
E:Wcześniej o tym nie pomyślałem, ale z takim Tywinem Asha również współpracowałaby świetnie. Wtedy jeszcze w tej turze Czarny Jaszczur mógłby zająć Gulltown |
|
|
|
 |
|
|