PBF #83- Balans według Leśnika. Nabór i draft kart. |
Autor |
Wiadomość |
levi [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 30 Gru, 2014
|
|
|
yeah wygrałem coś |
|
|
|
 |
Leśnik [Usunięty]
|
|
|
|
Czekamy już tylko na Lannistera i Greyjoya. |
|
|
|
 |
Czarny Jaszczur [Usunięty]
|
|
|
|
W oczekiwaniu na licytacje, jestem pierwszy w kolejce do wyboru karty, prawda? Obowiązuje ta sama kolejność co przy wyborze rodów [1-7 ; 7-1 itd] |
|
|
|
 |
Leśnik [Usunięty]
|
|
|
|
To już wszystko wiadomo:
Miecz:
Figol Baratheon 12
Gog Lannister 8
Czarny Jaszczur Stark 2
macziupeksiu Arryn1
levi Tyrell 0
Jazmatos Greyjoy 0
Torn Martell 0
Kruk:
Jazmatos Greyjoy 14
macziupeksiu Arryn12
Torn Martell 12
levi Tyrell 11
Czarny Jaszczur Stark 6
Figol Baratheon 3
Gog Lannister 0
Proszę Levi o ustalenie kolejności remisów. |
|
|
|
 |
Leśnik [Usunięty]
|
|
|
|
Czarny Jaszczur napisał/a: | W oczekiwaniu na licytacje, jestem pierwszy w kolejce do wyboru karty, prawda? Obowiązuje ta sama kolejność co przy wyborze rodów [1-7 ; 7-1 itd] |
Tak, w sumie możesz się już zabierać za draft, chyba że chcecie, żebym założył nowy temat do tego by było bardziej przejrzyście? |
|
|
|
 |
levi [Usunięty]
|
|
|
|
niech zostanie jak jest |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
|
|
|
No nie powiem, że nieco z dupy ta licytacja była, nie wiadomo po co, aż tak o tron się biliście, a i dlaczego, aż tak Barze zależało na mieczu skoro mógł kruka zgarnąć, ale to ja już dociekać waszych motywów nie będę Ale ja na kruka narzekać nie będę Szkoda tylko, że Stark też nie dał wszystkiego na miecz A tak będzie pewno UW z * eh Nie można mieć wszystkiego
Obstawiam, że Bara chciał zrobić to nad ja myślałem, chciał zgarnąć miecz i 1 gwiazdkę licząc, że Stark i Lanni dadzą wszystko na miecz, ale uznałem że nie warto ryzykować I dobrze zrobiłem
Znowu na wszystkich licytacjach najgorzej Lannister wyszedł Przedtem Shutt teraz Gog, choć miecz to tylko Stark myślałem, że Ci może zabrać z remisu |
|
|
|
 |
|
|
|
|
Moje pozycje na torach bardzo mi się podobają. Co do draftu kart to może się on odbyć w tym temacie
Lodowe Jaszczurki jako pierwszą wybierają:
24. [0-2] Zignoruj specjalną zdolność Karty Rodu Twojego przeciwnika. Możesz natychmiast użyć tej specjalnej zdolności jakby była opisana na tej karcie.
Zbyt dużo upierdliwych kart z tekstem (których nie zdołam zdobyć), ta jest bardzo fajna
Edit: Widzę że w tym samym momencie otworzyłeś drugi temat. Dobrze więc, tutaj sobie pospamujemy a tam powybieramy |
|
|
|
 |
Leśnik [Usunięty]
|
|
|
|
Dokładnie, tu proszę się wyrazić dlaczego na kruka tyle, a dlaczego na miecz nie. Jaka karta jest mocna i już jej nie będziecie mieli itp. a w temacie obok prosze grzecznie wybierać karty. |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
jesteście popierdoleni max serio l:d |
|
|
|
 |
Leśnik [Usunięty]
|
|
|
|
Ale to Ty jesteś bez gwiazdki i znacznika dominacji
Zapraszam do bliźniaczego tematu i udanego draftowania życzę, teraz Twoja kolej, a już nie zamierzam wysyłać przypominajek. Albo będziecie ogarniać kiedy Wasza kolejność albo będą zmiany wśród grających |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Nie 04 Sty, 2015
|
|
|
Chciałbym zapytać o nazewnictwo kart. Trzymamy się uniwersum Pieśni Lodu i Ognia i swoich rodów/ziem? |
|
|
|
 |
Leśnik [Usunięty]
|
|
|
|
Staramy się, nawet twórcą gry zdarzały się klopsy, ale Bożenka z Klanu czy Ruda Grażyna nie będą tolerowane.
Sam zrobiłem z "szefa" służby więziennej Orlego Gniazda swoją trójkę, choć gość nigdy w żadnym decku nie wystąpiła ale w książce i serialu był ciekawą postacią więc będąc w Amsterdamie tak skomponowałem nazwy dla kart. Chyba każdy w sposób podstawowy zna dane ród by znaleźć 7 nazw, a jeśli nie zna to szybko idzie sprawdzić 3 decki z I edycji + prawie 3 decki z II ed. i coś na tej podstawie stworzyć. |
|
|
|
 |
|
|
|
|
Właśnie o Bożenkę, Maciusia i Ryśka pytałem
Fajnie, osobiście lubię takie smaczki a postacie nie są trudne do odnalezienia. Posiadacze książek mają spis wszystkich postaci w co drugim tomie, posiadacze internetu także mogą do nich dojść. Osobiście cofnę się lekko w czasie, do prawdziwych ludzi północy, którzy to w rodzie Starków skończyli się na Nedzie/Aryi - choć i oni są już wypaczeniu południowymi standardami (wpływ Catelyn i mentalności Dorzecza na męża i wychowanie dzieci nie jest czymś, co mi się podobało w PLiO, uważam to za jeden z powodów upadku rodu )
Roose Bolton > Ned Stark |
|
|
|
 |
Leśnik [Usunięty]
|
|
|
|
Ukłon dla klimaciarzy. Zresztą jeśli ktoś ma już tak zryty beret, żeby na forum przez pół roku grać jedną rozgrywkę to zapewne zna PLiO w sposób lepszy niż oględny. |
|
|
|
 |
|