galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
PBF #83- Balans według Leśnika. Nabór i draft kart.
Autor Wiadomość
levi
[Usunięty]

Wysłany: Wto 30 Gru, 2014   

yeah wygrałem coś :)

Leśnik
[Usunięty]

Czekamy już tylko na Lannistera i Greyjoya.

Czarny Jaszczur
[Usunięty]

W oczekiwaniu na licytacje, jestem pierwszy w kolejce do wyboru karty, prawda? Obowiązuje ta sama kolejność co przy wyborze rodów [1-7 ; 7-1 itd] :smile:

Leśnik
[Usunięty]

To już wszystko wiadomo:

Miecz:

Figol Baratheon 12
Gog Lannister 8
Czarny Jaszczur Stark 2
macziupeksiu Arryn1
levi Tyrell 0
Jazmatos Greyjoy 0
Torn Martell 0

Kruk:

Jazmatos Greyjoy 14
macziupeksiu Arryn12
Torn Martell 12
levi Tyrell 11
Czarny Jaszczur Stark 6
Figol Baratheon 3
Gog Lannister 0

Proszę Levi o ustalenie kolejności remisów.

Leśnik
[Usunięty]

Czarny Jaszczur napisał/a:
W oczekiwaniu na licytacje, jestem pierwszy w kolejce do wyboru karty, prawda? Obowiązuje ta sama kolejność co przy wyborze rodów [1-7 ; 7-1 itd] :smile:

Tak, w sumie możesz się już zabierać za draft, chyba że chcecie, żebym założył nowy temat do tego by było bardziej przejrzyście?

levi
[Usunięty]

niech zostanie jak jest

Jazmatos
[Usunięty]

No nie powiem, że nieco z dupy ta licytacja była, nie wiadomo po co, aż tak o tron się biliście, a i dlaczego, aż tak Barze zależało na mieczu skoro mógł kruka zgarnąć, ale to ja już dociekać waszych motywów nie będę :P Ale ja na kruka narzekać nie będę :) Szkoda tylko, że Stark też nie dał wszystkiego na miecz :P A tak będzie pewno UW z * eh :D Nie można mieć wszystkiego :P

Obstawiam, że Bara chciał zrobić to nad ja myślałem, chciał zgarnąć miecz i 1 gwiazdkę licząc, że Stark i Lanni dadzą wszystko na miecz, ale uznałem że nie warto ryzykować :D I dobrze zrobiłem :)

Znowu na wszystkich licytacjach najgorzej Lannister wyszedł :) Przedtem Shutt teraz Gog, choć miecz to tylko Stark myślałem, że Ci może zabrać z remisu :D

Czarny Jaszczur
[Usunięty]

Moje pozycje na torach bardzo mi się podobają. Co do draftu kart to może się on odbyć w tym temacie :)

Lodowe Jaszczurki jako pierwszą wybierają:
    24. [0-2] Zignoruj specjalną zdolność Karty Rodu Twojego przeciwnika. Możesz natychmiast użyć tej specjalnej zdolności jakby była opisana na tej karcie.

Zbyt dużo upierdliwych kart z tekstem (których nie zdołam zdobyć), ta jest bardzo fajna :smile:

Edit: Widzę że w tym samym momencie otworzyłeś drugi temat. Dobrze więc, tutaj sobie pospamujemy a tam powybieramy ;)

Leśnik
[Usunięty]

Dokładnie, tu proszę się wyrazić dlaczego na kruka tyle, a dlaczego na miecz nie. Jaka karta jest mocna i już jej nie będziecie mieli itp. a w temacie obok prosze grzecznie wybierać karty.

Gog
[Usunięty]

jesteście popierdoleni max serio l:d

Leśnik
[Usunięty]

Ale to Ty jesteś bez gwiazdki i znacznika dominacji :wink:

Zapraszam do bliźniaczego tematu i udanego draftowania życzę, teraz Twoja kolej, a już nie zamierzam wysyłać przypominajek. Albo będziecie ogarniać kiedy Wasza kolejność albo będą zmiany wśród grających :wink: :cool:

Czarny Jaszczur
[Usunięty]

Wysłany: Nie 04 Sty, 2015   

Chciałbym zapytać o nazewnictwo kart. Trzymamy się uniwersum Pieśni Lodu i Ognia i swoich rodów/ziem? :smile:

Leśnik
[Usunięty]

Staramy się, nawet twórcą gry zdarzały się klopsy, ale Bożenka z Klanu czy Ruda Grażyna nie będą tolerowane. :razz:

Sam zrobiłem z "szefa" służby więziennej Orlego Gniazda swoją trójkę, choć gość nigdy w żadnym decku nie wystąpiła ale w książce i serialu był ciekawą postacią więc będąc w Amsterdamie tak skomponowałem nazwy dla kart. :smile: Chyba każdy w sposób podstawowy zna dane ród by znaleźć 7 nazw, a jeśli nie zna to szybko idzie sprawdzić 3 decki z I edycji + prawie 3 decki z II ed. i coś na tej podstawie stworzyć. :wink:

Czarny Jaszczur
[Usunięty]

Właśnie o Bożenkę, Maciusia i Ryśka pytałem :razz:

Fajnie, osobiście lubię takie smaczki a postacie nie są trudne do odnalezienia. Posiadacze książek mają spis wszystkich postaci w co drugim tomie, posiadacze internetu także mogą do nich dojść. Osobiście cofnę się lekko w czasie, do prawdziwych ludzi północy, którzy to w rodzie Starków skończyli się na Nedzie/Aryi - choć i oni są już wypaczeniu południowymi standardami (wpływ Catelyn i mentalności Dorzecza na męża i wychowanie dzieci nie jest czymś, co mi się podobało w PLiO, uważam to za jeden z powodów upadku rodu ;) )

Roose Bolton > Ned Stark

Leśnik
[Usunięty]

Ukłon dla klimaciarzy. Zresztą jeśli ktoś ma już tak zryty beret, żeby na forum przez pół roku grać jedną rozgrywkę to zapewne zna PLiO w sposób lepszy niż oględny. :wink:

Odpowiedz do tematu