galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
PBF #86 - Nabór
Autor Wiadomość
Sznycelek
[Usunięty]

Wysłany: Sob 07 Lut, 2015   PBF #86 - Nabór

Witam serdecznie w moim debiutanckim naborze do gry! Zważywszy na brak odzewu w temacie i zakupienie przeze mnie gry wraz z dodatkami, postanowiłem wkupić się w wasze łaski najprostszym ze sposobów - poprowadzeniem gry. ;) Z racji mojego niedoświadczenia przepraszam z góry za wszelkie błędy, które mogą wyniknąć w trakcie rozgrywki - oczywiście z całych swoich sił będę starał się ich unikać, ale gdy czegoś nie uda mi się dopilnować, to bardzo was proszę o w miarę spokojne zwrócenie mi uwagi, bez rzucania niepotrzebnymi epitetami. :P

Przejdźmy jednak do istoty, czyli "w co będziemy grać". W przyszłości być może będę prowadził autorskie rozgrywki dla większej liczby graczy (możliwe, że sam jakąś stworzę), na początek jednak chciałbym zająć się oryginalnymi wersjami tej wspaniałej planszówki. W opcjach mamy wszystkie warianty gry, które dotychczas wyszły - Podstawka, Taniec ze Smokami i Uczta dla Wron. Osobiście, najchętniej na początek poprowadziłbym Ucztę dla Wron, nie będę jednak wybrzydzał jeśli głos ludu pragnie innej rozgrywki.

Nabór ogłaszam za otwarty, kto pierwszy ten lepszy. W poście proszę napisać w co najchętniej byście zagrali i czy z losami bitwy, czy bez nich.

PS: Czarny Jaszczur ma zaklepane miejsce w rozgrywce, ze względu na liczną pomoc z jego strony. ;)
Ostatnio zmieniony przez Sznycelek Sob 07 Lut, 2015, w całości zmieniany 1 raz  

Czarny Jaszczur
[Usunięty]

Wysłany: Sob 07 Lut, 2015   

Pochwalam taką obywatelską postawę i gratuluję chęci rozpoczęcia naboru :grin:

Co się tyczy rozgrywki, to ostatnim czasem toczyło się (i wciąż się toczy) kilka podstawek i potańcówek ze smokami. Myślę więc, że Uczta dla Wron byłaby jak najbardziej odpowiednia na start ze względu na czterech graczy i szybką grę. Jedynym mankamentem tej wersji są Cele Gry które należy sobie gdzieś na boku zapisywać (aby być pewnym który gracz ma jakie na ręce). Co do Losów Bitwy to jestem neutralny :)

@ I nawet wkleiłeś grafikę, też lubię od czasu do czasu dodać jakąś dla zabawy

Sardo
[Usunięty]

O ja jestem chętny ;) Zwłaszcza na Ucztę dla Wron (może zmotywuje mnie to do powrotu nad myśleniem nad celami dla 6 rodów) i z losami bitwy (taaaak!).
Jako łapówkę, znaczy zachętę do wzięcia mnie, oferuję miejsce w pbf-ie, który ruszę jak tylko uporam się z sesją ;)

Beez
[Usunięty]

ostatnio mam nieco więcej czasu więc z chęcią mogę wrócić do gry na forum.

Preferuje grę bez losów bitwy - również uważam że uczta dla wron to dobry wybór

guzu
[Usunięty]

chetny :) uczta dla wron z losami :)

Sznycelek
[Usunięty]

Dwa na losy, jeden neutralny i jeden przeciw, co daje nam Ucztę dla Wron z losami bitwy.

Wylosowane rody:
Czarny Jaszczur jako Lannister
Sardo jako Baratheon
Beez jako Arryn
guzu jako Stark

Możecie się pozamieniać za obopólną zgodą dwóch osób przy czym proszę o potwierdzenie tutaj czy dokonaliście zmian, czy nie. Wyczekujcie pola gry!

Czarny Jaszczur
[Usunięty]

Mnie Lannister jak najbardziej odpowiada, nie zamierzam go wymieniać na żaden z innych rodów :)

guzu
[Usunięty]

mi Stark także ;)

Beez
[Usunięty]

potwierdzam Arryna

Sardo
[Usunięty]

a mnie Baratheon jak najbardziej odpowiada ;)

Czarny Jaszczur
[Usunięty]

@ Rozkazy wysłane, pozostałym graczom życzę miłej zabawy a prowadzącemu także cierpliwości :razz:

Sznycelek
[Usunięty]

Dziękuję bardzo i również życzę wszystkim dobrej zabawy, i jeszcze większej cierpliwości, czuję że może się wam przydać. :D

Odpowiedz do tematu