| Mountains of Madness | 

| Autor | Wiadomość | 

| Mikele1985 [Usunięty]

|  | 

|   |  | 

|  | 

| myceK [Usunięty]

| 

|  Wysłany: Pon 18 Sie, 2014 |   
 |  
               | 
 |  
               | Wydawało mi się, że będą się skupiać na dodatkach karcianych, ale za to idąc w tym kierunku "małe plansze" może będzie kiedyś dodatek z miastem Arkham badź Other Worlds   |  | 

|   |  | 

|  | 

| Wacho [Usunięty]

| 

|  Wysłany: Wto 19 Sie, 2014 |   
 |  
               | 
 |  
               | A ja dokładne przewidzialem "małe plansze"   Dodatkowo myślę że w przyszłości pojawią się "nakladki na plansze" z nowymi lokacjami...
 GALAKTO - OCZYWIŚCIE PROSIMY O WERSJĘ PL!!!
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Morsereg [Usunięty]

| 

|  Wysłany: Pią 29 Sie, 2014 |   
 |  
               | 
 |  
               | juz kolejny dodatek? my nawet nie dostalismy jeszcze pierwszego po polsku.
 troche slabo, ze spolszczona wersje dostajemy prawie po roku.
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| kermit [Usunięty]

| 

|  Wysłany: Pon 01 Wrz, 2014 |   
 |  
               | 
 |  
               | Mam nadzieję, że obydwa dodatki wyjdą po polsku. |  | 

|   |  | 

|  | 

| c08mk [Usunięty]

| 

|  Wysłany: Czw 11 Gru, 2014 |   
 |  
               | 
 |  
               | Kupiłem grę w wersji polskiej (czyt. wydane przez Galaktę) pomimo złych doświadczeń związanych z zawieszonymi LCGami. 
 Mam nadzieję iż Galakta będzie wydawać kolejne dodatki do Eldritch bo niestety wymiana gry z wersji polskiej na angielską jest kosztowna i czasochłonna.
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Gryffith [Usunięty]

| 

|  Wysłany: Sob 13 Gru, 2014 |   
 |  
               | 
 |  
               | niestety termin wydania choćby pierwszego dodatku, który znacząco podnosi grywalność podstawki jest ciągle przesuwany. Obecnie to już koło roku po v.angielskiej.. mimo całego zaangazowania w zakup PL wydań skłaniam się do kupna angielskich. Za moment Mountains of Madness będą już wydane po ang. a my będziemy się modlić o pierwszy dodatek;) |  | 

|   |  | 

|  | 

| Gryffith [Usunięty]

|  | 

|   |  | 

|  | 

| Bary [Usunięty]

| 

|  Wysłany: Sob 14 Lut, 2015   Re: Release |   
 |  
               | 
 |  
               | Czy wiadomo, kiedy Galakta planuje wydanie Gór Szaleństwa? |  | 

|   |  | 

|  | 

| Morsereg [Usunięty]

| 

|  Wysłany: Sob 14 Lut, 2015 |   
 |  
               | 
 |  
               | nic wiadomo czy wydadza a ty o date pytasz   
 dopiero co wydali forsaken lore.
 moze cokolwiek sie uslyszy na poczatku pierwszego miesiaca.
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Bary [Usunięty]

| 

|  
               | 
 |  
               |  	  | Morsereg napisał/a: |  	  | nic wiadomo czy wydadza a ty o date pytasz   | 
 Celowo zadałem pytanie w taki sposób, aby rozmówca miał ograniczone pole odpowiedzi.
   A tak serio, to nie wyobrażam sobie sytuacji, żeby 2 dodatek nie wyszedł. Galakta nie zawodzi w takich kwestiach i pewnie prędzej czy później go wyda.
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Morsereg [Usunięty]

| 

|  
               | 
 |  
               | jako, ze w temacie 'plany wydawnicze na 2015 rok' moderatorzy odpowiadaja w pierwszy poniedzialek miesiaca to planowalem zadac to pytanie pod koniec lutego by w natloku innych postow nie zniknelo   |  | 

|   |  | 

|  | 

| myceK [Usunięty]

| 

|  Wysłany: Pon 02 Mar, 2015 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Cytat: |  	  | Eldritch Horror Góry Szaleństwa - jak wspominałem ostatnio, macki są u nas mocne i chętnie wybierzemy się na wyprawę na biegun. A wprost - tak, planujemy wydać to rozszerzenie.
 Poprawione karty do Zaginionej Wiedzy - cały czas czekamy na odpowiedź w zakresie możliwości produkcji poprawionych kart zaklęć. Niestety jeszcze niedawno fabryki w Chinach były zamknięte z okazji Nowego Roku, dlatego nie mamy obecnie żadnych konkretów w tej kwestii.
 | 
 Dobre wiesci
  jednak dalej nie wiadomo kiedy mam nadzieje że jeszcze w tym roku! I zastanawia mnie czemu nie wspominając o kartach z podstawili tez...chociaż dobre i to
   |  | 

|   |  | 

|  | 

| Bary [Usunięty]

| 

|  Wysłany: Pon 02 Mar, 2015 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | myceK napisał/a: |  	  | Dobre wiesci  jednak dalej nie wiadomo kiedy mam nadzieje że jeszcze w tym roku! | 
 Z tego, co wiem to druk międzynarodowy idzie jakieś pół roku po wydaniu na lokalny rynek więc można się spodziewać polskiego wydania MiM w 3 lub 4 kwartale.

| myceK napisał/a: |  	  | I zastanawia mnie czemu nie wspominając o kartach z podstawili tez...chociaż dobre i to   | 
 Rozumiem, że pytasz, czemu nie poprawili kart z podstawki? Jeśli tak to odpowiedź jest prosta, w podstawce były jedynie drobne literówki, w dodatku wydano błędne karty (zamiast dwóch kart z dodatku poszły dwie karty z podstawki).
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Morsereg [Usunięty]

| 

|  Wysłany: Wto 03 Mar, 2015 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Bary napisał/a: |  	  | Z tego, co wiem to druk międzynarodowy idzie jakieś pół roku po wydaniu na lokalny rynek więc można się spodziewać polskiego wydania MiM w 3 lub 4 kwartale. | 
 w polsce, forsaken lore wyszedl praktycznie rok po wydaniu angielskiej wersji.

| Cytat: |  	  | Rozumiem, że pytasz, czemu nie poprawili kart z podstawki? Jeśli tak to odpowiedź jest prosta, w podstawce były jedynie drobne literówki, w dodatku wydano błędne karty (zamiast dwóch kart z dodatku poszły dwie karty z podstawki). | 
 jestes w bledzie.
 sa dwa dosc istotne bledy.
 pierwsza to: na karcie postaci ktora pozwala na wykonanie dodatkowej akcji - nie dziala tylko na tym samym polu ale na calej planszy
 druga to artefakt rubin skads tam
  uzywa sie go w fazie akcji a nie spotkan. w dodatku zas nie tyle wydano bledne kart co poprawiono literowke (z tym samym bledem na rewersie
  ) |  | 

|   |  | 

|  | 

|  |