|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
Handlarze i Barbarzyńcy |
Autor |
Wiadomość |
hfiau [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 01 Lis, 2008 Handlarze i Barbarzyńcy
|
|
|
Witam,
Jestem na tym forum po raz pierwszy. Chciałbym się dowiedzieć czy Galakta wyda najnowszy dodatek do Osadników i kiedy można się go spodziewać ( handlarze i barbarzyńcy)? Mam nadzieję, że będzie on kompatybilny z wersją podstawową i Miastami i rycerzami. |
|
|
|
 |
Grzegorz [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 01 Lis, 2008
|
|
|
Dodatek ten scisle mówiac nie jest dodatkiem, tylko zbiorem scenariuszy. Jako taki nie jest wogóle kompatibilyjny do poprzednich dodatków. Na stronach catan.com mozna jednak przeczytac proponowane kombinacje miedzy dodatkami.
Moim zdaniem H&B samo z siebie dodaje do gry podstawowej tyle nowosci i mozliwosci, ze nawet nie trzeba poprzednich dodatków. Scenariusze H&B sa juz bardzo dobre same z siebie. A dopiero kiedy gra sie moja (juz oficjalna) kombinacje H&B XXL (zob. catan.com), to bedzie sie przezywalo tak samo gleboka gre jak Miasta i Rycerze. |
|
|
|
 |
Sztefan [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 02 Lis, 2008 Re: Handlarze i Barbarzyńcy
|
|
|
hfiau napisał/a: | Witam,
Chciałbym się dowiedzieć czy Galakta wyda najnowszy dodatek do Osadników i kiedy można się go spodziewać ( handlarze i barbarzyńcy)? |
http://www.forum.galakta....p?p=14731#14731
"Catan: Traders & Barbarians
Będzie, ale w przyszłym roku. Niestety inaczej nie może być." |
|
|
|
 |
hfiau [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 02 Lis, 2008
|
|
|
Dzięki za odpowiedź. Ale mimo wszystko patrząc na zawartość pudełka ( dane z Rebela) to jakaś plansza musi być, więc wnioskuję, że przynajmniej wersję podstawową trzeba mieć. |
|
|
|
 |
Grzegorz [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 02 Lis, 2008
|
|
|
Owszem, wersja podstawowa jest niezbedna. |
|
|
|
 |
ciara87 [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 02 Sty, 2011
|
|
|
Hmm..czyli miało być już w 2009..:) Szkoda, że w tej dziedzinie trzeba tak długo czekać, no ale rozumiem - polskie realia, ekonomia itp, itd. |
|
|
|
 |
Grzegorz [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 31 Sty, 2011
|
|
|
Nie wiem, jak tam akurat kursy, ale zazwyczaj euro jest winne. Gdy kurs za wysoko, niebardzo oplaca sie produkcja, poniewasz produkcja jest przeprowadzana w Niemczech. |
|
|
|
 |
|
|