galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
PBF #81 - Pole Gry
Autor Wiadomość
levi
[Usunięty]

Wysłany: Pon 20 Kwi, 2015   

chcecie prowadzić tą rozgrywkę do końca czy zakończyć? bo jak widać od połowy gry idzie nam mozolnie.

Dredzilla
[Usunięty]

Ja od siebie dodam że broniłbym ofc to co by się dało obronić więc reach.
Więc ja od siebie gratuluję Starkowi - bo chyba można śmiało nazwać go zwyciężcą :)

Czarny Jaszczur
[Usunięty]

Chcę mieć dużo zamków na koniec ale nie wiem kogo użył Baratheon w obronie Przylądka, Stannisa? :neutral:

The Boneway (marsz +1) -> rycerz na Starfall ; rycerz i machina na The Reach ; dowódcy znani (?)

Jeśli ma Brienne ostatnią, to wbijam na piąty zamek i przegrywam remis ze Starkiem na żetonach władzy - choć bardzo bym chciał żeby w instrukcji najpierw brana była pod uwagę wyższa pozycja na Torze Żelaznego Tronu :grin:

Dredzilla
[Usunięty]

Wysłany: Wto 21 Kwi, 2015   

Myślalem ze wyrazilem sie jasno w poprzednim poscie ;)
Brienne na crp, Staniss na reach

Jazmatos
[Usunięty]

No to ja ze swojej strony chciałem podziękować prowadzącemu, bo choć rozgrywka nie była emocjonująca to była to wina wydarzeń, a samo prowadzenie było na wysokim poziomie i wszystko było czytelne i jasne :)

gamaliel
[Usunięty]

ok, widzę że to koniec gry
gratulacje dla zwycięzcy
choć dawno nie widziałem takiego remisu
partia w stylu frontu zachodniego I wojny światowej,
też oczywiście mam w tym udział
oczywiście gratulacje dla prowadzącego, sprawna partia
podziekowania

Czarny Jaszczur
[Usunięty]

Wysłany: Czw 23 Kwi, 2015   

Będzie jakieś oficjalne zakończenie i podsumowanie? :grin:

levi
[Usunięty]

Wysłany: Pią 24 Kwi, 2015   

tak, będzie, ale czekałem na Twoją opinie czy możemy skończyć, bo Ty byłeś prócz starka najbliżej zwycięstwa.
podsumowanie będzie w poniedziałek, bo dziś nie zdążę, a na weekend jadę na pyrkon :twisted:

Czarny Jaszczur
[Usunięty]

Wysłany: Pią 24 Kwi, 2015   

Ja już swój ostatni marsz wykonałem, Baratheon bronił się Stannisem więc mam o jeden zamek mniej od Starka na koniec - wygrywa :)

Swoje opinie, uwagi i podziękowania zwykłem wygłaszać po oficjalnej koronacji :razz:

levi
[Usunięty]

Wysłany: Wto 28 Kwi, 2015   

Niech żyje król !!!

Zwyciężył Jazmatos/Stark
Winter is coming!

Nowym Królem Westeros został Jazmatos z rodu Starków! Po długiej, ciężkiej i szarpanej wojnie, która dowodzi, że czasami strategie defensywne też przynoszą pożądane rezultaty. Jeszcze raz gratuluję Zwycięscy i pozostałym graczom za wytrwanie w tej nie zawsze zachwycającej rozgrywce, która trwała równe 5 miesięcy.

Zapraszam Was do podzielenia się ze swoimi przemyśleniami dotyczącymi rozgrywki ewentualnie uwagami co do prowadzenia gry.

ps. Za niedługo wystartuję z kolejną grą także czatujcie na forum :twisted:

Czarny Jaszczur
[Usunięty]

Wysłany: Pią 01 Maj, 2015   

Dziekuje prowadzacemu za gre a pozostalym wspolgraczom za zabawe. Niezbyt jest tutaj czego gratulowac Starkowi bo niczego poza kiszeniem sie na polnocy nie dokonal. Pozamykal sie w swoich zameczkach i przez nikogo nie nekany doczekal konca gry :P

Levi, prowadzenie bylo bardzo dobre a gra zawdzieczala swoja monotonie losowanym wydarzeniom. Rzadko wpadajaca licytacja i mobilizacja nie sprzyjaja goracej wojnie, chociaz ja osobiscie na poludniu nie narzekalem na nude.

Dziekuje raz jeszcze i do nastepnego :)

Odpowiedz do tematu