galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
PBF #87 - Pole Gry
Autor Wiadomość
Leśnik
[Usunięty]

Wysłany: Pon 11 Maj, 2015   

[2] Andrik the Unsmiling był już zagrany. Mam tylko Ashe.

Oczywiście Lordzie Stark możesz zdradzić nasze wcześniejsze ustalenia, jednak jestem pewien, że skorzystają na tym jedynie Baratheon oraz Lannister, wieżę w Twój rozsądek.

Edit: Baratheon jeśli ja będę również zdradzony to jestem skłonny rozpocząć rozmowy. :smile:

Germanus
[Usunięty]

Wysłany: Wto 12 Maj, 2015   

Co znaczy "wieżę w Twój rozsądek"? Ukryty plan wysłania na północ wieży?! :lol:
Z czego ma korzystać Baratheon? Ma obecnie 1 zamek i praktycznie jest bez armii lądowej

Czarny Jaszczur
[Usunięty]

Greyjoy wcale nic nie musiał, przewinąłby się razem ze mną lub na mnie. Stał się łasy na Fair Isle w tej turze i stąd postanowił ściągnąć sobie na Tobie jedną z kart z jednoczesnym ograniczeniem Twoich żetonów (Baratheon ma jeden i wciąż pobiera dwa ze Smoczej Skały). Nie ma to jak róść w siłę kosztem jednego sąsiada z jednoczesnym niszczeniem drugiego :D

Karty są aktualne na mapie, ja mam na ręce [2] Górę oraz [1] Littlefingera a Greyjoy [1] Asha. Balans kończy się w momencie przewinięcia kałamarnicy PRZED wykonaniem marszu na morzu. Jeśli zdobędzie Fair Isle z jednoczesnym utrzymaniem Old Oak i Riverrun to w przyszłej turze spali mi wszystko wokół Lannisportu i bez problemu przejmie tą stolicę + spopieli całą moją flotę (pięć okrętów które powstrzymają go przed całkowitą dominacją na zachodzie). Droga po wschodnie zamki stanie otworem, kto Go wtedy powstrzyma, Ty z Tyrellem? A może Martell? Ten scenariusz nie jest nikomu na rękę.

Sytuacja jak z podstawki, gdy Stark wspomaga Greyjoya i zdobędzie on morza przy Lannisterze to jest już po grze i można zbierać zabawki :)

Germanus
[Usunięty]

znów się czepiam, ale zamiast tą stolicę to raczej tę stolicę.

Natomiast sam wywód jest rzetelny i oddaje obraz rzeczywistości dając zarazem bardzo prawdopodobne prognozy na przyszłość

Leśnik
[Usunięty]

Jeśli dwóch Twoich przeciwników Lordzie Stark, służy Ci dobrą radą to wiedz, że coś się dzieje. :wink:

Germanus
[Usunięty]

kto się teraz ma ruszać?

lukiluk
[Usunięty]

Moat Cailin: bez efektu

Lordzie Greyjoy, zależy mi na sojuszu z Tobą, ale moje przewinięcie Ci ręki w tym ruchu stawiałoby Cię o krok od wygranej, zwłaszcza gdyby wpadła znów licytacja w kolejnej turze. Sprzyjam Ci, ale oczywiście nie na tyle żeby doprowadzić do swojej i pozostałych przegranej - jestem pewien że sam postąpiłbyś podobnie.
Także przewinę Ci kartę, ale w którymś z moich późniejszych marszy. Mam świadomość, że możesz przez to zwrócić się przeciw mnie i tym samym raczej sobie tu nie poszaleję, ale mimo wszystko nie grozi to tak szybkim zakończeniem gry jak mogłoby to mieć miejsce gdybym zaatakował Cię teraz.
Kierowałem się oczywiście rozpiską kart z 1 postu, stąd zamieszanie i opóźnienie.

Leśnik
[Usunięty]

Nie ładnie Lordzie Stark. :neutral:

Czarny Jaszczur
[Usunięty]

Wysłany: Pią 15 Maj, 2015   

Germanus, czekamy na Ciebie, ogarniasz? :P

Germanus
[Usunięty]

Wysłany: Pią 15 Maj, 2015   

M+1: SH, SH, SH to The Bite

[Attacker]
Units: 3 (SH, SH, SH)
Order: 1 (M+1)
Support: 0
Card: Ser Davos Seaworth
Total: 7

[Defender]
Units: 3 (SH, SH, SH)
Order: 0
Card: ?
Total: 3 + ?

lukiluk
[Usunięty]

Wysłany: Nie 17 Maj, 2015   

[2] Walder Frey: If your opponent is higher on the Victory track, this card loses 1 combat strength. If your opponent is lower on the Victory track, this card gains 1 combat strength.

Germanus
[Usunięty]

Wysłany: Nie 17 Maj, 2015   

używam umiejętności

Czarny Jaszczur
[Usunięty]

Wysłany: Wto 19 Maj, 2015   

Dla podbicia tematu, czekamy na:
    Martella -> Beeza
:)

Germanus
[Usunięty]

Beez jak Martin, pogubił się w intrygach

Beez
[Usunięty]

na mapie jest mały błąd - w poprzednim marszu ruszylem konia na sunflower hall - na princess pass jest obecnie jedynie żeton władzy...

M+0: KN to Kingswood

[Attacker]
Units: 2 (KN)
Order: 0 (M+0)
Card: Areo Hotah
Total: 4

[Defender]
Units: 1 (FM)
Order: 0
Card: ?