|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
PBF #93 Draft Kart |
Autor |
Wiadomość |
ZMar [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 28 Maj, 2015
|
|
|
Długo, bardzo długo rozmyślałem.
Nie było to łatwe, bo doszło do bardzo ciekawej sytuacji, dość precedensowej i tu, w zasadzie interpretacja została rozstrzygnięta na moją korzyść, ale po jeszcze głębszym przeanalizowaniu sprawy doszedłem do wniosku, że taka interpretacja w krótkim czasie może spotkać się z oporem Martella, a nie czuję potrzeby by spierać się o głupoty.
Wytyczne co do nowego połączenia kart Czarny już zapodał w 1 poście, postanowiłem jednak nie korzystać z tego gdyż Dredzilla mógłby mieć lekko odmienne zdanie a konflikt zakończyłby się nieprzyjemnie dla jednego lub drugiego, oszczędzając takiej sytuacji zmuszony jestem wybrać:
Mace Tyrell [4] [miecz][wieża]
Czas pokaże czy miałem racje |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
a konkretnie ocB?:F |
|
|
|
 |
ZMar [Usunięty]
|
|
|
|
"W przypadku gdy gracz atakujący i wygrywający użyję kartę Renly Baratheon [4] przeciwko broniącej się i przegrywającej Arianne Martell [1] to:
-> gracz atakujący wraca swoją armią na teren z którego atakował
-> gracz broniący dokonuje odwrotu
-> następuję rozpatrzenie karty Renly'ego -> gracz z braku jednostek nie może awansować piechura w rycerza ale może dodać jednostkę piechura na obszarze ogarniętym bitwą
Tak jak w przypadku Lorasa vs Arianne (jednostki się cofają, przeniesiony rozkaz zostaje zdjęty z braku jednostek, nie karty), tak bedzie i tu"
Innymi słowy znalazłem kontrę na Ariannę (na lądzie tylko, ale zawsze) |
|
|
|
 |
Czarny Jaszczur [Usunięty]
|
|
|
|
Dobrze więc moi mili, skoro wszystko jest już gotowe, to czas przejść do samej rozgrywki. Na koniec jeszcze jedna ciekawostka odnośnie dobierania kart, mianowicie najbardziej rozchwytywany ród to:
- Lannister - 8
- Baratheon - 7
- Tyrell - 7
- Greyjoy - 6
- Stark - 6
- Martell - 5
- Arryn - 3
Temat z grą już powstaje, chciałbym przypomnieć, że:
- odpowiednio tytułujemy wiadomości PBF #93 /ród/ - /rozkazy/dowódca/licytacja
- rozkazy i dowódcę wraz z obszarem bitwy podajemy w treści wiadomości
- licytacje mogą być podane w temacie wiadomości
- dokładnie podajemy kto, skąd i w jakim składzie atakuje (żeby nie było trzydniowych rozkmin na ten temat)
Grę o Tron czas zacząć, będę wyczekiwał pierwszych rozkazów |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
ZMar napisał/a: | "W przypadku gdy gracz atakujący i wygrywający użyję kartę Renly Baratheon [4] przeciwko broniącej się i przegrywającej Arianne Martell [1] to:
-> gracz atakujący wraca swoją armią na teren z którego atakował
-> gracz broniący dokonuje odwrotu
-> następuję rozpatrzenie karty Renly'ego -> gracz z braku jednostek nie może awansować piechura w rycerza ale może dodać jednostkę piechura na obszarze ogarniętym bitwą
Tak jak w przypadku Lorasa vs Arianne (jednostki się cofają, przeniesiony rozkaz zostaje zdjęty z braku jednostek, nie karty), tak bedzie i tu"
Innymi słowy znalazłem kontrę na Ariannę (na lądzie tylko, ale zawsze) |
no jest tak jak mówisz:d gdzie tu mozna się nie zgadzać?:D |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
Grefin napisał/a: | och jaśnie przepraszam | stary nie polecam takiego zachowania przestań juz tu spamowac w temacie z grą, albo serio zrobi się nieprzyjemnie |
|
|
|
 |
Grefin [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 29 Maj, 2015
|
|
|
Gog napisał/a: | stary nie polecam takiego zachowania przestań juz tu spamowac w temacie z grą, albo serio zrobi się nieprzyjemnie |
młody, ja też nie polecam takiego zachowania jak narwany gimbus, bo tak właśnie ludzie będą cie traktować |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
|
|
|
uspokójcie się bo nie dostaniecie balonika . Wysyłać rozkazy i jedziemy z koksem |
|
|
|
 |
Grefin [Usunięty]
|
|
|
|
Ja tam jestem spokojny rozkazy już wysłane |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
Grefin napisał/a: | Ja tam jestem spokojny rozkazy już wysłane |
Skoro pisanie takich pierdół, w temacie gdzie nie jest to wskazane jest super i fajne, a zwrócenie uwagi jest byciem narwanym gimbusem to powodzenia. Próbujesz być zabawny nie wychodzi, riposta jak z forum onetu Z tym gimbusem to niezła próba, bo już dawno po studiach jestem :d |
|
|
|
 |
Grefin [Usunięty]
|
|
|
|
Napisanie jednego zdania, kiedy faktycznie się zjarałem nazywasz spamowaniem. Gdyby ten JEDEN KRÓTKI post rzeczywiście tak przeszkadzał i zaśmiecał temat to administrator gry zwróciłby mi uwagę, tymczasem najwyraźniej przeszkadzam jednej osobie - Tobie.
Gog napisał/a: | stary jak masz tak spamować i pierdolic głupoty to odpuść |
tak wygląda Twoje "grzeczne zwrócenie uwagi"
Gog napisał/a: | stary nie polecam takiego zachowania przestań juz tu spamowac w temacie z grą, albo serio zrobi się nieprzyjemnie |
tak wygląda Twój drugi post który można najzwyczajniej w świecie odebrać jako groźbę
Grefin napisał/a: | młody, ja też nie polecam takiego zachowania jak narwany gimbus, bo tak właśnie ludzie będą cie traktować |
to jest moja odpowiedź na tą groźbę-nie groźbę w której nie nazywam Cię gimbusem tylko stwierdzam, żebyś nie zachowywał się jak narwany gimbus
Gog napisał/a: | Próbujesz być zabawny nie wychodzi, riposta jak z forum onetu Z tym gimbusem to niezła próba, bo już dawno po studiach jestem :d |
Nie czuję potrzeby tutaj nikomu imponować ani "być zabawny" bo najzwyczajniej w świecie mam głęboko w dupie opinię kogoś komu na takich rzeczach zależy i w ten sposób takie rzeczy interpretuje.
Więc powtórzę jeszcze raz, skoro już jesteś dawno po studiach to zachowuj się jak dojrzały człowiek, który nie bawi się w obrońce krzyża z powodu jednego krótkiego posta.
edit: Ja tą dyskusję skończyłem, szkoda mi klawiatury na kontynuowanie. Jeśli koniecznie odczuwasz potrzebę odpowiedzi to pisz na PW i przestańmy zaśmiecać forum. |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
|
|
|
Już zaczęła się gra psychologiczna
temat zamknięty.
ps. tę dyskusję, a nie tą dyskusję |
|
|
|
 |
Czarny Jaszczur [Usunięty]
|
|
|
|
Prrr, rumaki. Prowadzący grę nie zwrócił uwagi, ponieważ dopiero teraz się zalogował
Nadrabiam więc zaległości: bardzo proszę o nie spamowanie w moich tematach rzeczami niezwiązanymi z samą rozgrywką i nie nakręcać spirali nienawiści.
Spory możecie rozwiązać na planszy, nowym graczom zalecam także chwilę ogłady i zapoznanie się z pozostałymi graczami. Logujemy się na to forum dla zabawy, moment w którym powstaje ognisko zapalne jest momentem psującym całą rozgrywkę.
W ramach pokuty poproszę Grefina o edycję powyższego posta i wstawienie tam baranka bożego - albo serio zrobi się nieprzyjemnie
E: Mam już chyba wszystki rozkazy, zaraz się okaże |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
Popełnianie wykroczenia/przestępstwa i chwalenie się tym na internecie takie dojrzałe:* Pokrętna logika, ok grajmy |
|
|
|
 |
Grefin [Usunięty]
|
|
|
|
Proszę, administrator zwrócił uwagę więc wszystkich przepraszam za zaśmiecanie tematu z grą, ale chyba każdy zrozumie, że pod wpływem robi się różne rzeczy.
Ja jestem kulturalny i nikogo nie atakuję, ale "chwila ogłady" powinna dotyczyć każdego, nawet jak ktoś ma 45678 postów na forum nie upoważnia go to do atakowania innych graczy. Nie będzie więc baranków w powyższym poście, bo nie mam w nim za co pokutować w moim odczuciu trochę skruchy powinien okazać mój rozmówca. |
|
|
|
 |
|
|