galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
PBF #93 Draft Kart
Autor Wiadomość
ZMar
[Usunięty]

Wysłany: Czw 28 Maj, 2015   

Długo, bardzo długo rozmyślałem.
Nie było to łatwe, bo doszło do bardzo ciekawej sytuacji, dość precedensowej i tu, w zasadzie interpretacja została rozstrzygnięta na moją korzyść, ale po jeszcze głębszym przeanalizowaniu sprawy doszedłem do wniosku, że taka interpretacja w krótkim czasie może spotkać się z oporem Martella, a nie czuję potrzeby by spierać się o głupoty.
Wytyczne co do nowego połączenia kart Czarny już zapodał w 1 poście, postanowiłem jednak nie korzystać z tego gdyż Dredzilla mógłby mieć lekko odmienne zdanie a konflikt zakończyłby się nieprzyjemnie dla jednego lub drugiego, oszczędzając takiej sytuacji zmuszony jestem wybrać:

Mace Tyrell [4] [miecz][wieża]

Czas pokaże czy miałem racje :)

Gog
[Usunięty]

a konkretnie ocB?:F

ZMar
[Usunięty]

"W przypadku gdy gracz atakujący i wygrywający użyję kartę Renly Baratheon [4] przeciwko broniącej się i przegrywającej Arianne Martell [1] to:
-> gracz atakujący wraca swoją armią na teren z którego atakował
-> gracz broniący dokonuje odwrotu
-> następuję rozpatrzenie karty Renly'ego -> gracz z braku jednostek nie może awansować piechura w rycerza ale może dodać jednostkę piechura na obszarze ogarniętym bitwą

Tak jak w przypadku Lorasa vs Arianne (jednostki się cofają, przeniesiony rozkaz zostaje zdjęty z braku jednostek, nie karty), tak bedzie i tu"

Innymi słowy znalazłem kontrę na Ariannę :) (na lądzie tylko, ale zawsze)

Czarny Jaszczur
[Usunięty]

Dobrze więc moi mili, skoro wszystko jest już gotowe, to czas przejść do samej rozgrywki. Na koniec jeszcze jedna ciekawostka odnośnie dobierania kart, mianowicie najbardziej rozchwytywany ród to:
- Lannister - 8
- Baratheon - 7
- Tyrell - 7
- Greyjoy - 6
- Stark - 6
- Martell - 5
- Arryn - 3

Temat z grą już powstaje, chciałbym przypomnieć, że:
- odpowiednio tytułujemy wiadomości PBF #93 /ród/ - /rozkazy/dowódca/licytacja
- rozkazy i dowódcę wraz z obszarem bitwy podajemy w treści wiadomości
- licytacje mogą być podane w temacie wiadomości

- dokładnie podajemy kto, skąd i w jakim składzie atakuje (żeby nie było trzydniowych rozkmin na ten temat)

Grę o Tron czas zacząć, będę wyczekiwał pierwszych rozkazów ;)

Gog
[Usunięty]

ZMar napisał/a:
"W przypadku gdy gracz atakujący i wygrywający użyję kartę Renly Baratheon [4] przeciwko broniącej się i przegrywającej Arianne Martell [1] to:
-> gracz atakujący wraca swoją armią na teren z którego atakował
-> gracz broniący dokonuje odwrotu
-> następuję rozpatrzenie karty Renly'ego -> gracz z braku jednostek nie może awansować piechura w rycerza ale może dodać jednostkę piechura na obszarze ogarniętym bitwą

Tak jak w przypadku Lorasa vs Arianne (jednostki się cofają, przeniesiony rozkaz zostaje zdjęty z braku jednostek, nie karty), tak bedzie i tu"

Innymi słowy znalazłem kontrę na Ariannę :) (na lądzie tylko, ale zawsze)

no jest tak jak mówisz:d gdzie tu mozna się nie zgadzać?:D

Gog
[Usunięty]

Grefin napisał/a:
och jaśnie przepraszam
stary nie polecam takiego zachowania :) przestań juz tu spamowac w temacie z grą, albo serio zrobi się nieprzyjemnie :)

Grefin
[Usunięty]

Wysłany: Pią 29 Maj, 2015   

Gog napisał/a:
stary nie polecam takiego zachowania :) przestań juz tu spamowac w temacie z grą, albo serio zrobi się nieprzyjemnie :)

młody, ja też nie polecam takiego zachowania jak narwany gimbus, bo tak właśnie ludzie będą cie traktować

Germanus
[Usunięty]

uspokójcie się bo nie dostaniecie balonika :razz: . Wysyłać rozkazy i jedziemy z koksem

Grefin
[Usunięty]

Ja tam jestem spokojny ;) rozkazy już wysłane

Gog
[Usunięty]

Grefin napisał/a:
Ja tam jestem spokojny ;) rozkazy już wysłane

:) Skoro pisanie takich pierdół, w temacie gdzie nie jest to wskazane jest super i fajne, a zwrócenie uwagi jest byciem narwanym gimbusem to powodzenia. Próbujesz być zabawny nie wychodzi, riposta jak z forum onetu :) Z tym gimbusem to niezła próba, bo już dawno po studiach jestem :d

Grefin
[Usunięty]

Napisanie jednego zdania, kiedy faktycznie się zjarałem nazywasz spamowaniem. Gdyby ten JEDEN KRÓTKI post rzeczywiście tak przeszkadzał i zaśmiecał temat to administrator gry zwróciłby mi uwagę, tymczasem najwyraźniej przeszkadzam jednej osobie - Tobie.
Gog napisał/a:
stary jak masz tak spamować i pierdolic głupoty to odpuść :x

tak wygląda Twoje "grzeczne zwrócenie uwagi"
Gog napisał/a:

tak wygląda Twój drugi post który można najzwyczajniej w świecie odebrać jako groźbę
Grefin napisał/a:
młody, ja też nie polecam takiego zachowania jak narwany gimbus, bo tak właśnie ludzie będą cie traktować

to jest moja odpowiedź na tą groźbę-nie groźbę w której nie nazywam Cię gimbusem tylko stwierdzam, żebyś nie zachowywał się jak narwany gimbus

Gog napisał/a:
Próbujesz być zabawny nie wychodzi, riposta jak z forum onetu :) Z tym gimbusem to niezła próba, bo już dawno po studiach jestem :d

Nie czuję potrzeby tutaj nikomu imponować ani "być zabawny" bo najzwyczajniej w świecie mam głęboko w dupie opinię kogoś komu na takich rzeczach zależy i w ten sposób takie rzeczy interpretuje.
Więc powtórzę jeszcze raz, skoro już jesteś dawno po studiach to zachowuj się jak dojrzały człowiek, który nie bawi się w obrońce krzyża z powodu jednego krótkiego posta.

edit: Ja tą dyskusję skończyłem, szkoda mi klawiatury na kontynuowanie. Jeśli koniecznie odczuwasz potrzebę odpowiedzi to pisz na PW i przestańmy zaśmiecać forum.

Germanus
[Usunięty]

Już zaczęła się gra psychologiczna ;)
temat zamknięty.

ps. tę dyskusję, a nie tą dyskusję :razz:

Czarny Jaszczur
[Usunięty]

Prrr, rumaki. Prowadzący grę nie zwrócił uwagi, ponieważ dopiero teraz się zalogował :cool:

Nadrabiam więc zaległości: bardzo proszę o nie spamowanie w moich tematach rzeczami niezwiązanymi z samą rozgrywką i nie nakręcać spirali nienawiści.

Spory możecie rozwiązać na planszy, nowym graczom zalecam także chwilę ogłady i zapoznanie się z pozostałymi graczami. Logujemy się na to forum dla zabawy, moment w którym powstaje ognisko zapalne jest momentem psującym całą rozgrywkę.

W ramach pokuty poproszę Grefina o edycję powyższego posta i wstawienie tam baranka bożego - albo serio zrobi się nieprzyjemnie :razz:

E: Mam już chyba wszystki rozkazy, zaraz się okaże :D

Gog
[Usunięty]

Popełnianie wykroczenia/przestępstwa i chwalenie się tym na internecie takie dojrzałe:* Pokrętna logika, ok grajmy :)

Grefin
[Usunięty]

Proszę, administrator zwrócił uwagę więc wszystkich przepraszam za zaśmiecanie tematu z grą, ale chyba każdy zrozumie, że pod wpływem robi się różne rzeczy.
Ja jestem kulturalny i nikogo nie atakuję, ale "chwila ogłady" powinna dotyczyć każdego, nawet jak ktoś ma 45678 postów na forum nie upoważnia go to do atakowania innych graczy. Nie będzie więc baranków w powyższym poście, bo nie mam w nim za co pokutować :razz: w moim odczuciu trochę skruchy powinien okazać mój rozmówca.

Odpowiedz do tematu