PBF 91 - Tron seniora |
Autor |
Wiadomość |
Leśnik [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 06 Lip, 2015
|
|
|
Skrzyżowania moim zdaniem nie dawały rady. Za mało dynamiki było w mojej ocenie.
Gdańsk dałbym bliżej reszty bo o ile nie bałem się, że go stracę to już jak powstała tam duża siła militarna to obawiałem się czy zdążę nią dotrzeć na Kujawy zanim one pojadą Mazowsze i się umocnią a później czy zdążę rozpocząć z sensownymi siłami walkę z Czechami.
Karty w Wlkp. niby najsłabsze ale lepszych nie potrzeba i chyba Czesi mają o jedną funkcjonalną kartę za dużo. Wielkopolska farmi się doskonale (z tym jest problem na wschodzie, zwłaszcza jeśli walczą). |
|
|
|
 |
Czarny Jaszczur [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 06 Lip, 2015
|
|
|
Germanus, obszerniejszy tekst na temat balansu mapy napiszę jednak po kilku turach grą Kujawami w drugiej grze. Grając z dwóch stron będę miał większe bolączki do przedstawienia. Dziękuje ślicznie za prowadzenie |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 08 Lip, 2015
|
|
|
dla zainteresowanych tą epoką to polecam do poczytania:
wskazana wcześniej przez Jaszczura powieść historyczną/fantasy "Korona Krwi i Śniegu"
z książek historycznych to:
B. Nowacki, Przemysł II. Odnowiciel Korony Polskiej (1257-1296)
T. Jurek, Dziedzic Królestwa Polskiego książę głogowski Henryk (1274-1309)
A. Tetrycz-Puzio, Bolesław II mazowiecki. Na szlakach ku jedności. 1253/58 - 1313
T. Nowakowski, Małopolska elita władzy wobec rywalizacji o tron krakowski w latach 1288-1306 |
|
|
|
 |
player698 [Usunięty]
|
|
|
|
U mnie na studiach jeden z wykładowców polecał przeczytać o Przemyśle II. To nie jest tak, że nie lubię tego okresu, ale mam lepszy...
(i w związku z nim tworzę nową mapkę, zobaczymy, jak się uda ) |
|
|
|
 |
Czarny Jaszczur [Usunięty]
|
|
|
|
"Koronę Śniegu i Krwi" polecał Czarny ale Lord, reszta się zgadza |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
|
|
|
Czarny Jaszczur napisał/a: | "Koronę Śniegu i Krwi" polecał Czarny ale Lord, reszta się zgadza |
specjalnie przekręcam, jak szeryf w Facetach w rajtuzach |
|
|
|
 |
|