galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
PBF #100 Pole Gry - A hundred miles ahead!
Autor Wiadomość
gamaliel
[Usunięty]

Wysłany: Nie 25 Paź, 2015   

Gratulacje dla zwycięzcy.
Podziękowania dla prowadzącego.
Mimo własnych błędów pozwolę sobie na dygresje:
Dysproporcja pomiędzy lannisterem i greyem za duża, zwłaszcza przy szybkiej mobilce.
Północ kompletnie bezsensu, bara musi się z boltonem.
generalnie brak balansu
a szkoda

Dredzilla
[Usunięty]

Generalnie pomysł mapy spoko, ale dużo do poprawki, generalnie balans, na który wpływają karty rodów, pola, pozycje na torach.

Patrząc na rozmieszczenie rodów np Martell-Aegon widzimy że są skazani na walkę ze sobą ( mając bardzo fajne karty po jednej i po drugiej stronie, choć Martel ma ciut lepsze wg mnie)
Ja i Guzu unikneliśmy tego, bo walka między nami w moim odczuciu to ogromne boostowanie Danki i Tyrella. Lanni przepakowany z góry, GJ przy nieprzychylnym rozlosowaniu wydarzeń ginie. Morze Arrynów do poprawki, powinno obejmować Crp minimum, tak jak Gog zwrócił uwagę. Arbor o jedną koronkę za dobre. Baratheon duży luz, bo ze strony GJ i tak ma spokój.

Dzięki za grę, aczkolwiek szkoda ze tak szybko się skończyła :(

Sznycelek
[Usunięty]

W takim razie nie pozostaje mi nic innego, jak tylko...

Uroczyście ogłosić zwycięstwo Lannisterów! Lordzie Tywin! Twoja sprytna polityka i długoterminowe prognozy na sytuacje polityczne i gospodarcze w królestwie, a także mądre dowodzenie, którego nie powstydziłby się najznamienitszy taktyk doprowadziły do objęcia władzy przez bogaty ród Zachodu! Obroniłeś wybrzeże przed najazdami Żelaznych Ludzi, a nawet podporządkowałeś sobie ich ziemie i zmusiłeś przeciwnika do kapitulacji, co pozwoliło ci wznieść się ponad wyżyny i zdobyć władzę, aby sięgnąć po koronę siedmiu królestw! Twoja droga nie była łatwa - walka z rodem Greyjoyów mocno zmniejszyły liczebność twej armii, zaś głód obniżył morale twoich ludzi, którzy musieli się również mierzyć z zagrożeniem zza muru. Mimo to, po siedmiu latach walki sięgnąłeś po koronę i objąłeś władzę, pokazując nieustępliwość w dążeniu do upragnionego celu! Lordzie Lannister! Rządź mądrze i sprawiedliwie, bo nastały niespokojne czasy! Wiwat Król!

A teraz zupełnie na poważnie - przepraszam za powolność w ostatnich turach i dziękuję wszystkim za wspólną zabawę. Mapa jest jaka jest, wielu z was zauważyło masę błędów, co stanowi dobre podstawy aby ktoś kiedyś mógł się zabrać za poprawę balansu. Sam chętnie bym się za to zabrał, ale nie mam obecnie na to czasu i pragnę dokończyć rozgrywkę, w której biorę udział żeby zrobić chwilową przerwę od forum. A że jestem pedantem i lubię jak mapa jest estetyczna, to siedzenie przy niej by mi trochę zajęło :razz:

Leśnik
[Usunięty]

Sznycelek napisał/a:

Twoja sprytna polityka i długoterminowe prognozy na sytuacje polityczne i gospodarcze w królestwie, a także mądre dowodzenie, którego nie powstydziłby się najznamienitszy taktyk doprowadziły do objęcia władzy przez bogaty ród Zachodu! Obroniłeś wybrzeże przed najazdami Żelaznych Ludzi, a nawet podporządkowałeś sobie ich ziemie i zmusiłeś przeciwnika do kapitulacji, co pozwoliło ci wznieść się ponad wyżyny i zdobyć władzę, aby sięgnąć po koronę siedmiu królestw! Twoja droga nie była łatwa - walka z rodem Greyjoyów mocno zmniejszyły liczebność twej armii, zaś głód obniżył morale twoich ludzi, którzy musieli się również mierzyć z zagrożeniem zza muru. Mimo to, po siedmiu latach walki sięgnąłeś po koronę i objąłeś władzę, pokazując nieustępliwość w dążeniu do upragnionego celu! Lordzie Lannister! Rządź mądrze i sprawiedliwie, bo nastały niespokojne czasy! Wiwat Król!

Germanus
[Usunięty]

Wysłany: Pon 26 Paź, 2015   

gratuluję. To, że ten wariant jest mocno zachwiany to oczywista oczywistość. Dla mnie najgorsze jest to że tak naprawdę decydują o zwycięstwie środkowe rody. To co dzieje się na obrzeżach nie ma jakiegokolwiek wpływu na wynik rozgrywki, chyba, ze jeden z graczy gra beznadziejnie to np. zajmując całą północ Bolton bądź Baratheon wygrywa grę.

guzu
[Usunięty]

Wysłany: Pon 26 Paź, 2015   

Dzięki za rozgrywkę i podziękowania dla Sznycelka za prowadzenie tej wersji gry - to duże wyzwanie ;)

Odpowiedz do tematu