Duplikaty |
Autor |
Wiadomość |
Trejo [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 03 Lis, 2015 Duplikaty
|
|
|
Jeżeli przeciwnik ma na stole postać z dwoma duplikatami a ja zagram na niego Lyseńskimi łzami/Dracarysem/Pod miecz/Ice lub jakimś innym eventem/dodatkiem który by go zabijał to on ginie,czy odrzuca tylko jeden z duplikatów? |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 03 Lis, 2015 Re: Duplikaty
|
|
|
Lyseńskimi łzami/Pod miecz/Ice wystarczy odrzucić duplikat i po sprawie
Dracarysem - tu co innego bo odrzucenie duplikatu nie powoduje, że postać nagle ma więcej niż 0 siły, a więc wciąż ginie |
|
|
|
 |
Trejo [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 04 Lis, 2015
|
|
|
Dzięki za pomoc, to w takim razie jaka jest różnica między działaniem duplikatu i bodyguarda? I jak zagram plotem marsz na mur albo varysem,dzikim ogniem to mogę poświęcić duplikat lub bodyguarda w tych przypadkach?
edit: ok marsz an mur oraz ogień mają ''cannot be saved'' ale co z tym varysem? Niby bodyguard chroni przed odrzuceniem też ale pisze ''kazda postac'' więc mam wątpliwości |
|
|
|
 |
mjt [Usunięty]
|
|
|
|
Zasadniczo w działaniu nie ma różnicy. Jest taka że Bodyguarda dołączysz do dowolnego Lorda lub Lady a duplikat wiadomo tylko do odpowiedniej postaci.
Przed działaniem Varysa chronią duplikaty czy Bodyguard. |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
|
|
|
Bodygard to atachment a duplikat nie |
|
|
|
 |
Trejo [Usunięty]
|
|
|
|
Dzisiaj gramy ja starkiem atakuje targa z claim 2 militarnie,targ ma Illyrio z duplikatem i Viserysa. przegrał niebronione czy może poświęcić duplikat + viserysa czy musi zabić illyria z duplikatem? W instrukcji jest chyba że jak mam roszczenia zwiększone i gość zdecyduje się poświęcić duplikakat to musi też postać do której należy. |
|
|
|
 |
mjt [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 05 Lis, 2015
|
|
|
Może odrzucić duplikat oraz Viserysa. |
|
|
|
 |
Trejo [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 06 Lis, 2015
|
|
|
Jak nabije przeciwnikowi na pal gościa który już leży na stole to co się dzieje? Może być jednocześnie żywy i martwy? |
|
|
|
 |
mjt [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 06 Lis, 2015
|
|
|
Może być, tylko jakbyś tego ze stołu odrzucił to nowego już nie wystawisz |
|
|
|
 |
Trejo [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 07 Lis, 2015
|
|
|
A jeżeli to lord/lady to czy Joffrey dostaje groszka w takim przypadku? |
|
|
|
 |
Jager [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 07 Lis, 2015
|
|
|
Trejo napisał/a: | A jeżeli to lord/lady to czy Joffrey dostaje groszka w takim przypadku? |
Nie. Joffrey dostaje żetony za zabicie lorda/lady, a nie włożenie ich karty na kupkę zabitych. |
|
|
|
 |
lukasz omasta [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 15 Lis, 2015
|
|
|
Trejo napisał/a: | Dzisiaj gramy ja starkiem atakuje targa z claim 2 militarnie,targ ma Illyrio z duplikatem i Viserysa. przegrał niebronione czy może poświęcić duplikat + viserysa czy musi zabić illyria z duplikatem? W instrukcji jest chyba że jak mam roszczenia zwiększone i gość zdecyduje się poświęcić duplikakat to musi też postać do której należy. |
Jeśli duplikat zostanie odrzucony, żeby poświęcić postać, dana postać nie może już być celem roszczenia. Możesz mieć claim 10, przeciwnik jedną postać z duplikatem. Jeśli ocali tę postać reszta claima po prostu się marnuje. |
|
|
|
 |
sandramaj [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 02 Lut, 2018
|
|
|
Zasadniczo w działaniu nie ma różnicy. Jest taka że Bodyguarda dołączysz do dowolnego Lorda lub Lady a duplikat wiadomo tylko do odpowiedniej postaci.
Przed działaniem Varysa chronią duplikaty czy Bodyguard. |
|
|
|
 |
|