|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
Talisman Magia i Miecz: Zwiastun |
Autor |
Wiadomość |
Nemomon [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 01 Wrz, 2015 Talisman Magia i Miecz: Zwiastun
|
|
|
|
|
|
|
 |
Mati98 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Krzysiek [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 16 Gru, 2015
|
|
|
Dzięki bardzo. |
|
|
|
 |
Mati98 [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 06 Sty, 2016
|
|
|
15-tego stycznia minie rok od premiery Deep Realms, a my wciąż nie wiemy kiedy Galakta wyda ten dodatek w polskiej wersji językowej.
Dlaczego niektóre dodatki (nie do Talismana ), które mają swoją premierę nawet w kwietniu już ,,zalegają" w magazynie, a my musimy czekać ponad rok?
Dlaczego nie może być tak z dodatkami do Talismana, tylko trzeba czekać miesiącami, a nawet ponad rok
Gry które mają wyjść w styczniu lub w styczniu/lutym już są na statku, a te - z I kwartału (w tym Zwiastun) jeszcze są w produkcji
Więc musimy się jeszcze uzbroić w cierpliwość. Kiedyś na pewno się doczekamy |
|
|
|
 |
Bludgeon [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 06 Sty, 2016
|
|
|
No, musicie się jeszcze uzbroić w cierpliwość |
|
|
|
 |
Mati98 [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 15 Sty, 2016
|
|
|
Dzisiaj minął rok od premiery Deep Realms, a my nawet nie doczekaliśmy się daty premiery polskiej wersji tego dodatku
Czy tak trudno przetłumaczyć 40 kart
Zwiastun wciąż w produkcji.
http://galakta.pl/plany-w...wnicze-nowosci/
Ciekawe czy w lutym sobie pogram |
|
|
|
 |
krzyss [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 16 Sty, 2016
|
|
|
Sam czekam na ten dodatek.
Obawiam się, że i w tym przypadku I kwartał 2016r może nie być terminem kiedy będziemy mieć pudełko w ręku. Premiera miała być w grudniu 2015.
Sporo wydawnictw w 2015r miało poważne obsuwy w premierach swoich gier, bo drukarnie nie wyrabiały, wydaje mi się, że w tym przypadku może być podobnie. |
|
|
|
 |
Mati98 [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 17 Sty, 2016
|
|
|
krzyss napisał/a: | Premiera miała być w grudniu 2015. |
Premiera Zwiastuna początkowo była zapowiedziana na zimę 2015/16.
Na początku robiłem sobie nadzieję, że może znajdę Zwiastuna pod choinką.
Później myślałem, że w ferie sobie pogram.
Teraz mam nadzieję, że chociaż się w zimę wyrobią i go w lutym wydadzą |
|
|
|
 |
krzyss [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 18 Sty, 2016
|
|
|
Wydaje mi się, że widziałem kiedyś na stronie Galakty Grudzień 2015, ale mogę się mylić.
Liczę, że ten I kwartał 2016 będzie okresem kiedy faktycznie dodatek będzie miał premierę w naszym kraju. |
|
|
|
 |
Mati98 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Mati98 [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 01 Lut, 2016
|
|
|
A teraz gorsze wieści
Michal napisał/a: |
DRUK NA ŻĄDANIE
Niestety najczarniejsze wizje stały się ponownie faktem i mimo naszych usilnych starań i najszczerszych nadziei nie udało się nam w styczniu ruszyć z kolejną falą Druku na Żądanie, za co w imieniu swoim, jak i całej naszej drużyny serdecznie Was przepraszam.
Niestety piłeczka od dawna nie jest po naszej stronie i mimo regularnego przesyłania zapytań nie udało się nam ustalić w FFG ważnych spraw dotyczących produkcji naszego DnŻ. Co prawda otrzymaliśmy już informację, że nasze ostatnie (przygotowane jeszcze w III kwartale ubiegłego roku – a pośród nich Talisma: Deep Realms) nowe produkty są zaakceptowane. Na odbywających się obecnie w Niemczech targach Gier i Zabawek, na których mieliśmy spotkanie z FFG zapewniono nas, że sprawa ma być w końcu ruszona. Jednak zanim to nie nastąpi, nie będziemy podawać żadnych nowych terminów dotyczących DnŻ. |
Talisman: Deep Realms zaakceptowane, ale nie może być wyprodukowane
Znów trzeba czekać i czekać . |
|
|
|
 |
Bludgeon [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 01 Lut, 2016
|
|
|
Mati, nie ma się czym jarać. 60 zł za 30 kart? |
|
|
|
 |
Mati98 [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 02 Lut, 2016
|
|
|
Bludgeon napisał/a: | Mati, nie ma się czym jarać. 60 zł za 30 kart? |
Nie ,,jaram się" tym dodatkiem. Poza tym jest 40 kart + 2 karty ,,planszy"
Im więcej czasu mija od daty premiery - tym mniejszą mam ochotę na ten dodatek.
Poza tym jak już pisałem w innym temacie - gram z narożnikami od czasu do czasu, a co dopiero z Podziemiami i Miastem na raz, więc raczej mało przydatny (jak dla mnie) dodatek.
Gdyby rzeczywiście wydali go tak jak miało być - we wrześniu 2015 - to pewnie bym go kupił ,,ze względów kolekcjonerskich".
Teraz jednak widzę, że będzie to pierwszy dodatek do Talismana, którego nie kupię. |
|
|
|
 |
Bludgeon [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 02 Lut, 2016
|
|
|
Ja bym go kupił, ale za 40 zł. Droższa cena jest dla mnie nieuzasadniona, a na samym dodatku mi trochę zależy, ale tylko trochę. |
|
|
|
 |
Mati98 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
|
|