galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pytanka
Autor Wiadomość
costi

Dołączył: 02 Sty 2016
Posty: 77
Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro 03 Lut, 2016   

ext.lex napisał/a:
Cytat:
Natomiast zgodnie z zasadą z pdr i tak strzelą obaj

Czy dobrze rozumiem jak dwa statki mają PS2 to strzela najpierw ten z inicjatywą i nawet jak zestrzeli wroga to tamten jeżeli ma taki sam PS jeszcze oddaje?

Tak, ale aplikuje się wszystkie efekty trafień krytycznych, jakie dostał.
 
     
Jolly_Roger 

Wiek: 41
Dołączył: 26 Gru 2014
Posty: 82
Skąd: Łódź
Wysłany: Wto 09 Lut, 2016   

Asteroidy na turnieju układa się nie bliżej siebie, niż 1 na miarce?
 
     
Pawciu90PL 

Wiek: 29
Dołączył: 29 Paź 2015
Posty: 36
Skąd: Chojna
Wysłany: Sro 10 Lut, 2016   

Jolly_Roger napisał/a:
Asteroidy na turnieju układa się nie bliżej siebie, niż 1 na miarce?


Tak i nie bliżej niż 2 od krawędzi maty.
_________________
Najwyższy porządek ustanawiam 2 Defenderami =D
 
     
Sander73 

Dołączył: 30 Sty 2015
Posty: 4
Wysłany: Sro 10 Lut, 2016   

Mam pytanie odnośnie kart uszkodzeń. Od tego roku rozumiem że obowiązują na turniejach karty z nowego dodatku. Mam już jeden zestaw. Czy jest dopuszczalne ganie turniejowe na kserach tychże kart??
 
     
costi

Dołączył: 02 Sty 2016
Posty: 77
Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro 10 Lut, 2016   

Można mieć dowolną talię, FFG się wycofało z pomysłu wymagania nowego decku.
 
     
Shantruin 
Raven One


Wiek: 29
Dołączył: 25 Gru 2012
Posty: 251
Skąd: Poznań
Wysłany: Sro 10 Lut, 2016   

True, możesz grać zarówno na talii z nowego startera, jak i starego. Co do grania na ksero - na małym lokalnym turnieju może sędzia Ci to puści, na imprezie z kitem, Storach czy wyżej - raczej nie ma mowy.
_________________
https://www.facebook.com/ravensquadronpoznan
 
     
blink 

Wiek: 30
Dołączył: 28 Sty 2016
Posty: 34
Skąd: Szczecin/Winchester
Wysłany: Sro 10 Lut, 2016   

Skoro masz jeden set kart to niepotrzebne ci ksero drugiego setu ;)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0.07 sekundy. Zapytań do SQL: 12