Drobna pomoc w wyborze dodatku |
Autor |
Wiadomość |
Jolly_Roger [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 17 Lut, 2016
|
|
|
Kup K-Winga i Szumowiny - będziesz miał 2x Y-wing z podwójnym działem laserowym i Firespraya dla szumowin, a ewentualnie K-Wing z Falconem dla Rebelii. |
|
|
|
 |
adamsb81 [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 17 Lut, 2016
|
|
|
Słabo ogarnięty jestem. Dla szumowin ??? Chciałem na razie imperium i rebelie wyposażyć żeby były równe siły. |
|
|
|
 |
ext.lex [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 18 Lut, 2016
|
|
|
K-Wing jest dobrym pomysłem generalnie i tak będziesz miał prędzej czy później wszystkie statki więc ... |
|
|
|
 |
Pawciu90PL [Usunięty]
|
|
|
|
ext.lex napisał/a: | K-Wing jest dobrym pomysłem generalnie i tak będziesz miał prędzej czy później wszystkie statki więc ... |
Dokładnie tak to wygląda, statek do stateczka i uzbiera się kolekcja =] niektórzy kupują np 3x b-wingi i asy rebelii by polatać 3-4b-wingami(potrafią zrobić dobre aggro) |
|
|
|
 |
ext.lex [Usunięty]
|
|
|
|
Lubię B-Wingi ale grać tym nie potrafię :/
Początkującym radziłbym kupić po jednym statku każdego rodzaju i polatać wszystkim a potem zastanawiać się co dalej. |
|
|
|
 |
adamsb81 [Usunięty]
|
|
|
|
A jaki by był odpowiednik k-wing dla imperium ??? |
|
|
|
 |
ext.lex [Usunięty]
|
|
|
|
@adamsb81 zmień podejście nie szukaj odpowiednika szukaj synergii w rozpisce pozwól mocy by przepływała przez Ciebie a potem idz do sklepu i wydaj 1k PLN na statki
http://www.x-wing.pl/pomoce/zestawy/ zobacz jacy piloci/karty są w zestawach i czym byś chciał polatać co najlepiej współdziałałoby z tym co masz. |
|
|
|
 |
adamsb81 [Usunięty]
|
|
|
|
OK. Popykam trochę z małym i zobaczymy co kupić. |
|
|
|
 |
adamsb81 [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 03 Mar, 2016
|
|
|
PS. Mając dwie podstawki (nową i starą) których kart uszkodzeń mam stosować ze starej czy nowej. A może zmieszać wszystkie ??? |
|
|
|
 |
Shantruin [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 03 Mar, 2016
|
|
|
Według zasad turniejowych możesz wybrać z której chcesz korzystać. Generalnie nowa talia jest nieco mniej dolegliwa niż stara |
|
|
|
 |
twhistoria [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 04 Mar, 2016
|
|
|
adamsb81 napisał/a: | PS. Mając dwie podstawki (nową i starą) których kart uszkodzeń mam stosować ze starej czy nowej. A może zmieszać wszystkie ??? |
W domu możesz robić co chcesz z taliami, ale oficjalnie musisz się zdecydować, którą stosujesz. Jestem w podobnej sytuacji co Ty. Dopiero zaczynam. Mam obydwie podstawki i starą talię traktuję jako zapasową, na wypadek gdybym pogubił karty z tej nowej. |
|
|
|
 |
costi [Usunięty]
|
|
|
|
Shantruin napisał/a: | Według zasad turniejowych możesz wybrać z której chcesz korzystać. Generalnie nowa talia jest nieco mniej dolegliwa niż stara |
To zależy od rozpiski. |
|
|
|
 |
Shantruin [Usunięty]
|
|
|
|
Dlatego napisałem "generalnie" Klasyczny swarm woli raczej stary deck (o ile Howlrunner ma Determinację). |
|
|
|
 |
adamsb81 [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 13 Mar, 2016
|
|
|
Czy to jest jakaś choroba, że mam 12 statków z czego ponad połową jeszcze nie grałem a już mam ochotę kupić następne??? |
|
|
|
 |
ext.lex [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 14 Mar, 2016
|
|
|
Mogę tylko podpowiedzieć żebyś zagrał tymi którymi nie grałeś to nie będziesz miał dylematów przed zakupem następnych, a pewnie jeszcze trochę kupisz. |
|
|
|
 |
|