Twierdza Czarnoksiężnika |
Autor |
Wiadomość |
makulatura [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 14 Lut, 2016 Twierdza Czarnoksiężnika
|
|
|
Cześć
Korzystając ze Strange Eons i kart z zestawu podstawowego powstał poniższy scenariusz. Lubię się pomęczyć grając więc rozgrywka nie należy do łatwych, poziom trudności oceniam na 7. Ze względu na ilość kart w talii spotkań przejście może zająć 1.5h.
Całość dostępna w wersji PDF do druku i obrazków: https://www.dropbox.com/s...lRVaa1Ps3a?dl=0
Jestem ciekaw opinii / komentarzy / sugestii / pomysłów, a zwłaszcza wrażeń z gry. |
|
|
|
 |
Merlin [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 15 Lut, 2016
|
|
|
Na razie wydrukowałem i poczytałem scenariusz. Ciekawy ale solo to się chyba tego nie da przejść. Przygotowujesz może wersję anglojęzyczną? |
|
|
|
 |
makulatura [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 16 Lut, 2016
|
|
|
Tak, wersja angielska jest gotowa. Wrzucę pewnie za kilka dni na boardgamegeek.
Solo przejść się da tylko jakąś mocniejszą talią, pewnie krasnoludy, dobrze radzi sobie też Elrond + niebieski Glorfindel z dodatkami. W ramach wyzwania staram się przejść zestawem podstawowym + karty z Mrocznej Puszczy, już "prawie" się udaje Scenariusz wymusza użycie dużej ilość dodatków / wydarzeń zamiast dużej ilości sprzymierzeńców w talii. |
|
|
|
 |
Zawojak [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 16 Lut, 2016
|
|
|
Żeś pojechał z poziomem trudności . Scenariusz na razie wydaje się trudniejszy od Wieży Nekromanty, ale zobaczy się po wydrukowaniu. |
|
|
|
 |
makulatura [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 17 Lut, 2016
|
|
|
Co do poziomu trudności - wzorowałem się na Starciu u Stóp Samotnej Skały. Tamten scenariusz jest również wymagający, ale jak poznasz przebieg wydarzeń i odpowiednio przygotujesz talię nie jest już tak trudny, a wciąż daje sporo satysfakcji Wszelkie uwagi i propozycje zmian chętnie widziane. |
|
|
|
 |
|