galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
PBF #97
Autor Wiadomość
Germanus
[Usunięty]

Wysłany: Pią 24 Cze, 2016   

tak

kajekpl
[Usunięty]

Tyrell

player698
[Usunięty]

kajekpl napisał/a:
Tyrell

Ja pierdzielę, nie skomentuję tego, pół dnia pisania z Barą, Tyrellem i Boltonem tylko po to, abyś zniweczył wysiłek montowania koalicji anty-Greyjoy'owskiej.

Jakkolwiek brzmi to śmiesznie, trzeba było wybrać siebie - w Królewskiej nie było jednostek, Harrenhal lepiej by się obroniło, mając garnizon, zaś jakbyś stracił Crackclaw, to nie byłoby zbytnio przykro. Ba, nawet można było wrzucić Barze, który ma zamki oddalone od Tyrella.

A teraz wystarczy wylosowanie Highgarden, Greyjoy zajmuje i mamy duży problem, bo nie widzę nawet, czym tu Tyrell miałby logicznie odbijać.

Pierdzielę to, niech Greyjoy wygrywa grę.

lukipeki
[Usunięty]

Nie wdaję się w koalicję antygreyjoyowskie,ale wydaje mi się,że nikt nie lubi,jak mu się dyktuje,jak ma grać,zaznaczając przy tym,że gra chujowo :razz:

player698
[Usunięty]

lukipeki napisał/a:
Nie wdaję się w koalicję antygreyjoyowskie,ale wydaje mi się,że nikt nie lubi,jak mu się dyktuje,jak ma grać,zaznaczając przy tym,że gra chujowo :razz:

Nie to, że coś, ale są pewne sytuacje w grze, które wymagają wyższego dobra niż to, czy ma się wolność w podejmowaniu decyzji czy nie. Tutaj akurat nie ma jeszcze bezpośredniego zagrożenia, w porządku, masz zaledwie cztery zamki. Ale trzeźwa ocena sytuacji pozwala zauważyć, że Tyrell jest w tym wypadku główną równowagą dla Greyjoy'a. Poprawcie mnie, jeśli się mylę ;) (tak więc, niech nikt mnie nie poprawia :D )
Nie zaznaczam, że gra chujowo; jeśli grałby chujowo, to bym już dawno to napisał. Wg mnie kajek jest dobrym graczem, który ma potencjał (np. w #111, gdzie prowadzę grę, wg mnie grał dobrą partię). Jednakże, tutaj popełnił słabe posunięcie i zwróciłem na to uwagę.

Wygrywaj, jak dasz radę, póki co wszyscy Tobie sprzyjają, nikt nawet palcem nie kiwnął na anihilację Lannistera, także tego.

eSzopiklon
[Usunięty]

Wylosowałem Highgarden, przykro mi Lordzie Tyrell ale musisz wycofać jednostki ze stolicy

mapa dodałem garnizon

Po wycofaniu Tyrella zapraszam do wysyłania rozkazów :wink:

Nowakl1993
[Usunięty]

wycofuje sie na dornijskie pogranicze :(

eSzopiklon
[Usunięty]

Czyli ostatecznie mapa wygląda tak:
mapa

nie da się zdjąć żetonu z Wysogrodu, ale zakładam że skoro jest tam garnizon neutralny to jeśli ktoś będzie chciał go zdobyć to nie wywołuje bitwy z Tyrellem tylko po prostu zdobywa za 4, tak jak np. Orle gniazdo?

kajekpl
[Usunięty]

Chciałbym tylko zaznaczyć, że od 2giej tury pisze wam, że Greyjoy wygra tą grę, nie mówiąc już o tym, że przed startem gry opisałem dokładnie taki scenariusz Tyrellowi jeśli on nie wróci statkami na "swoje" morza. Paradoksalnie Tyrell zagrał najgorzej że wszystkich i to nie on ma jakiekolwiek szanse na przeszkodzenie Greyowi, tylko Stark. Najlepiej jest siedzieć z tyłu, komentować, każdemu pisać co ma robić i nagle zdobyć 7 zamków... Weźcie odpuśćcie swoje wojny i bijcie Greyjoya, a nie mydlicie mi tu oczy

lukipeki
[Usunięty]

Walka z garnizonem jest traktowana jak bitwa,tylko nie zuzywasz karty

eSzopiklon
[Usunięty]

Cytat:
Walka z garnizonem jest traktowana jak bitwa,tylko nie zuzywasz karty

Czyli tak jak myślałem i napisałem, tylko chciałem żeby była jasność :wink:

player698
[Usunięty]

kajekpl napisał/a:
Chciałbym tylko zaznaczyć, że od 2giej tury pisze wam, że Greyjoy wygra tą grę, nie mówiąc już o tym, że przed startem gry opisałem dokładnie taki scenariusz Tyrellowi jeśli on nie wróci statkami na "swoje" morza. Paradoksalnie Tyrell zagrał najgorzej że wszystkich i to nie on ma jakiekolwiek szanse na przeszkodzenie Greyowi, tylko Stark. Najlepiej jest siedzieć z tyłu, komentować, każdemu pisać co ma robić i nagle zdobyć 7 zamków... Weźcie odpuśćcie swoje wojny i bijcie Greyjoya, a nie mydlicie mi tu oczy

Bo polecę na Greyjoy'a z jednym statkiem, potem na Searoad Marches etc. - widzę to samo, tylko moja dyplomacja z Tyrellem jest nieskuteczna od pierwszej tury, a ja sam nie jestem w stanie jakkolwiek wesprzeć Ciebie. A samemu nie mogłem skutecznie zacząć czegokolwiek przeciwko Greyjoy'owi, skoro moja granica z Tyrellem była w stanie alarmowym. Pewnie nadal jest, bo nie wiem, czy jest opcja montowania koalicji w tym momencie, kiedy jest za późno.

Aras
[Usunięty]

Wysłany: Nie 26 Cze, 2016   

Na kogo czekamy?

eSzopiklon
[Usunięty]

Mam dopiero 3/6, więc może się szykuje jakiś większy plan :wink:

lukipeki
[Usunięty]

koalicja antygreyjoyowska jakoś nie może się dogadać :lol: