Nowa gra na stronie thronemaster.net |
Autor |
Wiadomość |
Torn [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 09 Sty, 2017 Nowa gra na stronie thronemaster.net
|
|
|
Cześć. Czy znalazłyby się osoby, które chcą zagrać w podstawkę got? Portal http://www.thronemaster.net oferuje granie online, live bądź PBEM. Trzeba się tylko zarejestrować. Ja mam już uprawnienia do tworzenia nowych gier. Jak się uzbiera 6 osób to mogę stworzyć grę na hasło i możemy grać we własnym gronie. Oczywiście każdy może do woli dołączać do innych gier, praktycznie cały czas jakieś powstają. To jak? Ktoś coś? |
Ostatnio zmieniony przez Sro 25 Sty, 2017, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Szewa [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 09 Sty, 2017
|
|
|
Ja tam często gram, obecnie biorę udział w 11 grach
Jaki masz nick? |
|
|
|
 |
Torn [Usunięty]
|
|
|
|
mikolaj12g3 |
|
|
|
 |
Borg [Usunięty]
|
|
|
|
Jak to się odbywa? Bo to jednak gra na dobre 4 godziny..
W 11 grach na raz? |
|
|
|
 |
Torn [Usunięty]
|
|
|
|
Są 2 wersje gry: live - gracze są online cały czas i wtedy może gra trwać 4 godziny. PBEM - wchodzisz co jakiś czas na stronę i wykonujesz swój ruch. Później ruchy wykonują inni gracze i tak cały czas. W zależności od tempa gra może trwać 10, 20 dni. |
|
|
|
 |
Borg [Usunięty]
|
|
|
|
Rozumiem, że w tej drugiej opcji trzeba czekać, aż osoba, której teraz kolej wykona swój ruch i ma na to nieograniczony czas?
To faktycznie gra może się ciągnąć tygodniami i ciężko pamiętać jaki się miało plan. |
|
|
|
 |
Aras [Usunięty]
|
|
|
|
Ano może, tyle dobrego że gra automatycznie się anuluje w przypadku braku aktywności gracza przez dłużej niż 14 czy 15 dni.
Z tego co pamiętam to są też pewne ograniczenia - kara i nagroda za dzikich jest tylko jedna |
|
|
|
 |
Torn [Usunięty]
|
|
|
|
Tak, trzeba czekać. Ale spokojnie, 2 gry, które skończyłem trwały po 20 i 21 dni, także całkiem mało. Raczej nie mam problemów, żeby pamiętać gdzie jaką mam taktykę. |
|
|
|
 |
Szewa [Usunięty]
|
|
|
|
Borg napisał/a: | Jak to się odbywa? Bo to jednak gra na dobre 4 godziny..
W 11 grach na raz? |
Coś jak tutaj na forum
Tylko tam nie ma GM'a, który wszystkim zarządza, a jedynie ruszasz się na planszy.
Tak to wygląda.
Live trwa do 3-4 godzin.
PBEM - miesiąc |
|
|
|
 |
Borg [Usunięty]
|
|
|
|
No właśnie nad tą grą na forum też się zastanawiałem jak to działa. Muszę się przyjrzeć, bo może to rzeczywiście lepsza alternatywa od czekania kilka miesięcy na rozgrywkę na stole.. |
|
|
|
 |
Szewa [Usunięty]
|
|
|
|
Borg napisał/a: | No właśnie nad tą grą na forum też się zastanawiałem jak to działa. Muszę się przyjrzeć, bo może to rzeczywiście lepsza alternatywa od czekania kilka miesięcy na rozgrywkę na stole.. |
A tak siadasz, odpalasz strone, zawsze jakis live jest. A nawet jak nie ma, to prosisz na ogólnym czacie i ktoś utworzy gre live. Jedyne co musisz zrobic to poczekać na graczy (a chętnych na grę jest sporo). |
|
|
|
 |
eSzopiklon [Usunięty]
|
|
|
|
Cytat: | No właśnie nad tą grą na forum też się zastanawiałem jak to działa. Muszę się przyjrzeć, bo może to rzeczywiście lepsza alternatywa od czekania kilka miesięcy na rozgrywkę na stole.. |
Albo możesz pograć z nami co prawda rozgrywka faktycznie trwa kilka miesięcy ale za to nie musisz być online cały czas |
|
|
|
 |
Borg [Usunięty]
|
|
|
|
A kiedy będziecie grać? |
|
|
|
 |
eSzopiklon [Usunięty]
|
|
|
|
Cytat: | A kiedy będziecie grać? |
Jeśli chodzi Ci o grę tutaj na forum to co jakiś czas są zakładane nowe gry, co prawda ostatnio jest jakoś mało chętnych ale aktualnie trwają tylko 3 gry więc może za niedługo ktoś coś zacznie. Albo zawsze Ty możesz się spróbować jako GM. Ogólnie jesli masz ochotę pograć przez to forum to polecam przeczytanie tego i przejrzenie paru PBF-ów, dowiesz jak to wszystko tu funkcjonuje, jak to wygląda czasowo i w ogóle. I jak coś jeszcze byś chciał wiedzieć to zawsze możesz pytać, ktoś na pewno odpowie |
|
|
|
 |
Borg [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 10 Sty, 2017
|
|
|
No właśnie wczoraj już przeglądałem jak te gry na forum wyglądają. Z tego co czytałem to po prostu w danym temacie piszecie co robicie w kolejności rozgrywki, a akcje tajne są przesyłane na pw do MG. Zakładam, że MG w jakiś sposób na bieżąco aktualizuje mapę, którą można w każdej chwili jakoś podejrzeć i informuje o wynikach walki, licytacji itd.?
Dzięki za linka, wieczorem poczytam co tam jest. |
|
|
|
 |
|