galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Frostmarch - nowy dodatek do Talisman 4th Revised Edition
Autor Wiadomość
Kufir
[Usunięty]

Wysłany: Pon 17 Sie, 2009   

To skoro odważyłeś się napisać taką opinię to podziel się swoją wiedzą. Jak działają te dwie karty ?

Nemomon
[Usunięty]

Wysłany: Wto 18 Sie, 2009   

Moja wiedza jest prawie taka sama jak wasza, wiem tylko z jakiej okazji miały się one pojawić oraz ile ich pierwotnie miało być. Jednakże z domysłów Ice Queen ma zastąpić Króla Smoków, ale tego z Dragons, nie z Alternatywnych Zakończeń. Różnica taka, że Królowa ma 4 Życia i się regeneruje. Już w MM, mimo że to polskie, wiedzieli, iż Bestia jest zbyt słaba, to dali jej parametr max na 16 oraz losową walkę.
Warlock Quest wykona się nawet nie zauważając, iż się je wykonało. 4 zadania, to nie jest aż tak dużo, wykona się je okazyjnie. A potem można się pchać na KW. Póki co wielkiej filozofii oraz utrudnienia rozgrywki jeszcze nie zaobserwowałem tutaj.

Nemomon
[Usunięty]

No więc trochę nam się nowości ruszyło, względnie ciekawych, a na pewno dających nadzieję w przyszłość..

Znaną kartą jest Centaur, Nieznajomy, który na 1-2 zabiera nam 1 Życie, 3-4 - ignoruje oraz na 5-6 przyłącza jako Przyjaciel i zabije jednego Wroga, wedle naszego wyboru. Identyczna (no prawie ;) ) karta była w 3rd ED. w dodatku Forest (Las).

Z nazwy znamy również Frost Giant z Siłą 6, oraz kartę Zaklęcia - Hydra Spell.

No i znany jest już nasz kontrowersyjny Poszukiwacz - Warlock:

Siła: 2
Moc: 5
Życie: 4
Los: 1
Charakter: Neutralny
Start: Jaskinia Czarownika

1) Rozpoczynasz grę posiadając 2 Zaklęcia
2) Na początku każdej tury możesz wziąć tyle Zaklęć, na ile pozwala ci twoja Moc.
3) Za każdym razem, gdy wykonasz Zadanie Czarownika, możesz wziąć dowolną kartę Ekwipunku za darmo, zamiast Talizman.

Nemomon
[Usunięty]

Zrobiłem sobie proxa Warlocka i zagrałem nim przeciwko Dark Cultist. Wygrał w pierwszej turze, zanim jeszcze Kultystka wykonała swój pierwszy ruch. Na wejściu otrzymał Zaklęcia Spowolnienia oraz Przypadku. Na początku tury rzucił Przypadek na Kultystkę, ta wyrzuciła 1 (zamiana w Żabę), więc przerzuciła na 5 (otrzymała 1 punkt Siły). Następnie wyrzucił 1 na ruch, poszedł na Runy, wyciągnął Ekora. Przegrał z nim walkę (9-8), rzucił kością za Reapera. Wyrzucił 6, więc Żniwiarz zawędrował na Cmentarz do Kultystki. Ta wyrzuciła na nim 1 oczko, co oznacza, iż zginęła..

^ To jest prawdziwa potęga Warlocka!

Wallenrod
[Usunięty]

Polskie Podziemia : listopad -grudzień, a Frostmarch kiedy?? Jak myślicie?

Nemomon
[Usunięty]

Rozmawiałem ostatnio z Jankiem, kiedy zaczniemy pracować nad Frostmarchem. Ja się zapytałem jego, podczas której zimy zaczniemy, on odpowiedział, iż najwcześniej na koniec następnych wakacji. Mam nadzieję, iż mniej więcej już szlifuje Ci się data polskiej wersji :)

Wallenrod
[Usunięty]

No nie zartuj, że dopiero po przyszłych wakacjach ,za cały rok. Nie wierze w to :shock:

Nemomon
[Usunięty]

Well... biorąc pod uwagę fakt, iż my otrzymamy swój pierwszy dodatek, kiedy Amerykanie ich trzeci... ;)

killy9999
[Usunięty]

Wysłany: Sro 19 Sie, 2009   

Ja tam liczyłem, że doczekamy się albo przed przyszłymi wakacjami (wersja optymistyczna) albo wrzesień/październik 2010 (wersja pesymistyczna). Szkoda, że nie da się szybciej. Amerykanie będą pewnie do tej pory mieli przynajmniej jeden dodatek.

Nemomon
[Usunięty]

Wysłany: Pią 21 Sie, 2009   

Nowe małe wieści. John uploadował grafiki przodu oraz tyłu pudełka w HQ.

Przód: http://images.boardgamege...s/pic544607.jpg
Tył: http://images.boardgamege...s/pic544611.jpg

Z tyłu, możemy (z nowości) się dowiedzieć, iż jakieś Zaklęcie będzie się zaczynać od wyrazu "Brain". Ponadto, po wykonaniu zadania z Warlock Quest, nie odrzucamy go (tylko zatrzymujemy jako zakrytą kartę), ani również nie otrzymujemy żadnej nagrody, ni również teleportacji do Jaskini.

killy9999
[Usunięty]

Cytat:
jakieś Zaklęcie będzie się zaczynać od wyrazu "Brain"
Może znane z Miasta "Osłabienie Umysłu?"

Nemomon
[Usunięty]

Raczej Brainwave:

You may cast this spell on yourself or on another character as required. It will increase the recipient’s craft by their starting craft for the duration of that turn only.

Tei-chan
[Usunięty]

Wysłany: Sro 26 Sie, 2009   

Zapowiada się naprawdę fajny dodatek. Szkoda, że nie ma jeszcze znanej konkretnej daty jego wydania przez FFG - chciałbym wiedzieć na kiedy mam odłożyć pieniążka.

Nemomon
[Usunięty]

Wysłany: Nie 30 Sie, 2009   

Gargamel z FFG przepowiada listopda.

kowal85
[Usunięty]

Wysłany: Nie 30 Sie, 2009   

Nemomon napisał/a:
Gargamel z FFG przepowiada listopda.

Masz pewnie na myśli Srany Zjebmoczone ?

Na polską wersję pewnie będzie można liczyć za minimum 2 lata jak nie dłużej :)

edit: Do Galakty nie można mieć zastrzeżeń, no może tylko takie żeby lepiej się przykładali do tłumaczenia ;] dziwna polityka ffg, za to mi podpadli i na złość będę czekał X lat na polską wersję, a nie będę kupować wersji angielskiej, wspieram Swoich a nie Sr. Zj. Mają europejczyków za gorszych od siebie ?

Odpowiedz do tematu